HKSE koersen

Logischerwijs is de Hong Kong stock exchange de effectenbeurs van Hong Kong, waar je dus onder andere aandelen kunt verhandelen. Het is een van de meest uitgebreide beurzen van alle effectenbeurzen in de wereld. In totaal zijn er meer dan 2500 verschillende soorten internationale aandelen te verhandelen. Het is dus erg interessant om te handelen via de Hong Kong stock exchange, aangezien ze een erg breed aanbod hebben. 

De meeste aandelen zijn Chinees, wat logisch is, aangezien Hong Kong natuurlijk onderdeel is van China. Het is ook zeker mogelijk om vanuit Nederland te handelen op de aandelenmarkt van Hong Kong. Er zijn verschillende online brokers die deze mogelijkheid bieden.

De bekroonde online broker van Nederland met de laagste kosten.

HKSE aandelen

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste

Hong Kong Stock Exchange

De Hong Kong stock exchange is geopend in 1891. Toen heette het nog Association of Stockbroker in Hong Kong. In 1914 werd deze naam echter al gewijzigd. De HKSE index werd geopend in 1969. Deze index, die ook wel de Hang Seng index (HSI) wordt genoemd, was een samenstelling uit 33 verschillende aandelen van Hong Kong stock exchange bedrijven. Deze index steeg al snel tot enorme hoogte. 

In 1973 gaf de index maar liefst 1775 punten aan. Achteraf bleek het een zeepbel, waardoor het aan het einde van 1973 met ongeveer drie kwart was gedaald tot 433. Een jaar later stond de HKSE index zelfs nog lager met 177 punten. Voor de Chinese overheid was dat genoeg reden om met nieuwe wetgeving te komen omtrent de Hong Kong stock exchange.

Aandelen kopen

Zoals we eerder al noemden, zijn de aandelen op de Hong Kong stock exchange voornamelijk van Chinese bedrijven. De algemene koers van de Hong Kong stock exchange geeft dus een goede indicatie van de ontwikkeling van de Chinese economie. De Chinese economie maakt de afgelopen decennia een flinke groei door, waardoor het interessant kan zijn om in aandelen van Chinese bedrijven te handelen. 

Bij een groot aantal bekende online brokers kun je handelen op de Hong Kong stock exchange. Je kunt bij zo’n broker dan eenvoudig de aandelenkoers van de Hong Kong stock exchange checken en zo voor jezelf bepalen in welke aandelen je wil investeren.

Openingstijden

Om te handelen op de Hong Kong stock exchange, moet je je als Nederlander wel aan een aantal zaken aanpassen. Niet alleen moet je je namelijk verdiepen in Chinese bedrijven, aangezien de aandelen op de Hong Kong stock exchange overwegend van Chinese beursgenoteerde bedrijven zijn, ook moet je er je levensritme een beetje op aanpassen. 

In Nederland zijn de openingstijden van de Hong Kong stock exchange 15.30 tot 18.00. Vervolgens is de beurs een uur gesloten, waarna deze om 19.00 weer geopend is tot 22.00 ’s avonds Nederlandse tijd. Op zich is het te doen om je leven aan te passen op de openingstijden van de Hong Kong stock exchange, aangezien ze in de Nederlandse namiddag en avond vallen. 

Bijzondere aandelen

Op de Hong Kong stock exchange vind je enkele unieke aandelensoorten. Zo heb je bijvoorbeeld Red Chips. Red Chips zijn aandelen van bedrijven die niet in China geregistreerd staan, maar waarvan de activiteiten wel plaatsvinden binnen China. Op deze manier kon de Hong Kong stock exchange nog verder worden uitgebreid. Red Chips aandelen zijn vaak erg in trek. Daarnaast heb je ook H-aandelen, waar de HKSE bekend om staat. H-aandelen zijn aandelen van Chinese bedrijven op de Hong Kong stock exchange, die dus geregistreerd staan in China en daarnaast ook een beursnotering hebben op de HKSE. Ook H-aandelen zijn erg populair bij beleggers.

Waarom beleggen in Chinese aandelen?

Nu zul je misschien denken: waarom zou ik gaan beleggen op de HKSE? Terwijl ik ook op de Dow Jones, NYSE of NASDAQ kan beleggen? Of in Nederland op onze eigen AEX?

  • Een reden waarom veel mensen voor de Chinese beurs kiezen, is dat het met een aanbod van ruim 2500 verschillende aandelen een van ’s werelds grootste effectenbeurzen is. Je kunt daarom optimaal spreiden op de Hong Kong stock exchange. En wie spreidt, loopt over het algemeen minder risico. 
  • Een tweede reden zou kunnen zijn dat de positieve ontwikkeling van de Chinese economie doorsijpelt naar de Hong Kong stock exchange. Aangezien de Chinese economie in de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid alleen nog maar verder zal groeien, is de kans dus aannemelijk dat de koersen van aandelen op de Hong Kong stock exchange in zijn algemeenheid zullen stijgen. 

Het nadeel van handelen op de HKSE is dat er in Nederland simpelweg minder informatie te verkrijgen is over de Chinese bedrijven. Er is natuurlijk veel meer bekend over bedrijven die genoteerd staan op de Nederlandse beurs. Toch kan het zeker geen kwaad om je eens te verdiepen in de Chinese beurs, aangezien veel aandelen een hogere potentie hebben dan aandelen op bijvoorbeeld de Nederlandse beurs.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!