De beste crypto wallets in 2023

Een crypto wallet is software of hardware die helpt bij het opslaan, verzenden en ontvangen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Een wallet kan worden gebruikt op een mobiel apparaat, zoals een iPhone of Android-telefoon of computer.

Zoals de naam al doet vermoeden, slaat het uw privésleutels op voor cryptocurrency transacties. Hiermee kunt u cryptocurrency naar andere mensen verzenden of ontvangen zonder elke keer lange cryptografische adressen in te hoeven typen.

Enkele voordelen van het gebruik van een crypto wallet:

 • Veiliger dan contant geld meenemen
 • Bescherming tegen diefstal
 • U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw privésleutel of wachtwoord vergeet

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een crypto wallet?

Een cryptocurrency wallet is een digitale portemonnee waar u uw cryptomunten in opslaat. Een crypto wallet kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en heeft veel voordelen. Sommige ervan zijn:

 1. Een cryptocurrency wallet biedt u de beveiliging om uw cryptomunten te beschermen tegen hackers of andere slechte mensen die ze misschien van u willen stelen.
 2. U kunt een cryptocurrency wallet ook gemakkelijk gebruiken om uw crypto in te wisselen en te ruilen voor andere cryptocurrency’s
 3. Een cryptocurrency wallet is ook meer privé dan een exchange omdat er geen persoonlijke informatie zoals namen of telefoonnummers voor nodig is, dus het houdt uw identiteit veilig terwijl al uw transacties vertrouwelijk blijven

Wat zijn de soorten crypto wallets?

Er zijn verschillende soorten crypto wallets. Ze verschillen in het beveiligingsniveau en in het aantal munten dat ze kunnen opslaan. Dit artikel helpt u bij het kiezen van een crypto portemonnee voor uw behoeften.

De twee belangrijkste soorten crypto wallets zijn en hardware wallets en software wallets waarbij we een onderscheid maken tussen hot wallets en cold wallets.

1) Hot wallets: dit zijn de eenvoudigste soorten portemonnees en ze vereisen heel weinig of helemaal geen configuratie. De munten in deze portefeuilles worden op internet opgeslagen, dus ze zijn kwetsbaarder voor hackers dan hardware- of papieren portefeuilles, maar ze zijn toegankelijker dan cold of hardware wallets.

2) Cold wallets: deze portefeuilles houden uw sleutels offline, waardoor ze veiliger zijn, maar het ook moeilijk maken om toegang te krijgen tot uw crypto wanneer u ze nodig hebt.

3) Hardware wallets: deze apparaten genereren en slaan privésleutels op die nooit hun hardware verlaten, wat bescherming biedt tegen hackers.

hot wallet vs cold wallet

Hoe werkt een hot wallet?

Een hot wallet is een wallet die altijd online is en daarom meer aandacht van de gebruiker vereist. De persoon die hot portefeuilles gebruikt heeft typisch verscheidene verschillende cryptocurrency in hun portefeuille voor gemak van transactie.

Een hot wallet is verbonden met het internet, dus het is niet zo veilig als een cold storage. Maar er zijn hot portefeuilles die verbeterde veiligheidseigenschappen zoals de codes van de SPELD, two-factor authentificatie, enz. aanbieden.

Voordelen:

 • Snelle transacties: hot wallets maken snelle transacties mogelijk tussen mensen die dezelfde currency delen. Dit is omdat zij 24/7 op iemands telefoon of computer (of allebei) werken. Deze wallets zijn echter niet volledig veilig in tegenstelling tot cold wallets; dit betekent dat er een groter risico bestaat dat zij door iemand anders worden gehackt.
 • Veilig: Omdat ze gemakkelijk te bereiken zijn en kunnen worden gebruikt op een telefoon of computer, is het handig voor de wallet houder.
 • Geen hardware nodig: Aangezien de portefeuille op een online telefoon of computer werkt vereist het geen extra hardware.

Hoe werkt een cold wallet?

Uw openbare en privésleutels worden bewaard op het apparaat zelf dat een app kan zijn die u op uw telefoon, tablet, of computer downloadt. Het is uitzonderlijk veilig en alleen jij hebt er toegang toe, omdat niemand anders je privé-sleutels kan gebruiken, behalve jij. Om cryptomunten over te brengen van cold storage naar hot storage, zou je de hulp van een ‘watch-only wallet’ nodig hebben.

Dus in plaats van je privésleutels te gebruiken om een transactie te beginnen om cryptomunten te sturen, zou je een ander apparaat nodig hebben dat de QR-code van de hardware wallet kan scannen om de transacties en saldo te bekijken of je cryptomunten te kunnen overmaken naar een andere wallet.

Dit betekent dat zelfs als iemand zijn handen op uw hardware wallet krijgt en erin slaagt om je paswoord te breken, zij nog geen cryptomunten uit uw wallet kunnen nemen maar niet als zij ook je watch-only wallet hebben.

U kunt het gebruiken om het even welke cryptocurrency te verzenden en te ontvangen als uw cold wallet de munt ondersteunt die u wilt versturen of ontvangen.

Voordelen:

 • Hoge veiligheid: cold portefeuilles zijn zeer veilig in tegenstelling tot hot portefeuilles. Aangezien u niet tot hen van een telefoon, computer, of om het even welk apparaat toegang hebt dat aan Internet 24/7 wordt aangesloten, kunnen zij niet zo gemakkelijk worden gehackt zoals een telefoon of een computer kon.
 • Geen hardware nodig, kan op je smartphone
 • Alleen u hebt toegang tot uw cryptomunten: Aangezien deze wallet voornamelijk geen connectie met het internet heeft, kan niemand ze hacken, tenzij ze fysiek vegen voor de QR-scanner op de wallet zelf.

Dus als iemand je zou willen hacken, zouden ze fysieke toegang tot je cold wallet of mobiel apparaat nodig hebben, wat hoogst onwaarschijnlijk is.

Dit betekent ook dat alleen u toegang heeft tot uw crypto fondsen, aangezien niemand anders de privésleutels kan invoeren, behalve u. Onthoud dus dat als er iets gebeurt met je hot of cold wallet, het waarschijnlijk onomkeerbaar zou zijn tenzij je een back-upsleutel hebt opgeslagen.

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware cryptocurrency wallet is een fysiek apparaat dat cryptocurrency’s opslaat, beveiligt en bepaalde transacties uitvoert. De veiligste manier om problemen met crypto wallets te voorkomen, is echter om uw munten offline of op hardware wallets zoals Ledger Nano S en Trezor op te slaan.

Het verschilt van een software wallet omdat het de privésleutels van de gebruiker op het apparaat opslaat in plaats van in een app, smartphone, computer of exchange.

Voordelen:

 • De portemonnee kan niet op afstand worden gehackt door malware of software en is dus immuun voor virussen die computers of laptops infecteren.
 • Het houdt de privésleutel uit de handen van hackers en cyberdieven die deze kunnen stelen als deze digitaal op een computer of telefoon wordt opgeslagen.
 • Het houdt de privésleutel weg van nieuwsgierige familieleden, huisgenoten of echtgenoten die mogelijk toegang willen tot uw accounts.
 • Laag onderhoud: Je hoeft niet vaak online te gaan als je een transactie wilt doen, hoewel de hardware zelf af en toe internettoegang nodig heeft.
 • De meeste hardware wallets hebben een touchscreen dus het is super eenvoudig om te navigeren, zelfs voor beginners.
hardware wallet

Wat zijn de beste crypto hardware wallets?

Digitale valuta zijn kwetsbaar voor diefstal. U kunt uw digitale munten beveiligen met behulp van een hardware portemonnee zoals KeepKey, Ledger Nano S, Trezor. Deze hardware cryptocurrency wallets worden gezien als de beste op de markt door en gebruiksvriendelijkheid, prijs net als het aantal cryptocurrency’s die ze kunnen opslaan.

Waar kan je een crypto hardware wallet kopen?

U kan deze hardware cryptocurrency wallets kopen elke elektroshop zoals Media Markt, bol.com, Coolblue of amazon.nl

Zijn crypto wallets veilig?

Gebruikers van cryptocurrency wallets zijn kwetsbaar voor risico’s zoals hacking, verlies van wachtwoorden, en het sluiten van de wallet provider. Deze problemen kunnen echter worden beperkt door het volgen van enkele eenvoudige richtlijnen.

Zorgen er altijd voor dat je een sterk wachtwoord gebruikt voor je wallet. Geef je privésleutels aan niemand en zorg ervoor dat je oude portemonnees verwijderen voordat je de nieuwe versie downloadt.

Deze stappen zullen je helpen om de risico’s van crypto wallets te beheersen. Er zijn voordelen en nadelen van het gebruiken van elk type van wallet, zodat moet u deze wegen voordat te beslissen om één of andere (of mengen en aanpassen) te gebruiken.

Maar als je er maar één zou kiezen, zou ik zeggen dat een crypto hardware wallet waarschijnlijk de veiligste manier is om je digitale fondsen op te slaan.

Het is veiliger dan een hot wallet, en bovendien is het ook heel gemakkelijk om je crypto op te slaan en je hardware wallet mee te nemen omdat deze wallets ongeveer het formaat van een USB stick hebben.

Software wallets vs Hardware wallets

Een software wallet is een digitale wallet op uw computer, smartphone of ander apparaat waarin de privésleutels (en soms de openbare sleutels) voor uw cryptomunten zijn opgeslagen. Een hardware wallet is een fysiek elektronisch apparaat, gebouwd met als enig doel het beveiligen en opslaan van je crypto.

Softwareportefeuilles bieden enkele voordelen vergeleken met hardware wallet: ze zijn gratis, toegankelijk vanaf elk apparaat met internetverbinding en zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken.

Hardware wallets bieden enkele voordelen vergeleken met software wallets: ze zijn immuun voor virussen die uw computer of mobiele apparaat kunnen infecteren; ze bieden meer veiligheid dan softwareportefeuilles.

Hardware wallets hebben ook nadelen: de meest populaire modellen kosten minimaal 50€; je moet ze met een USB-kabel op je computer kunnen aansluiten.

 

Soorten crypto wallets

Reviews van: Exodus, Electrum, Mycelium en MyEtherWallet

Wanneer je voor het eerst begint met crypto, is je instinct om naar de Google Play Store of Apple App Store te gaan en te zoeken naar een wallet app die geschikt is voor je behoeften. Dit kan riskant zijn aangezien niet alle softwareportefeuilles even veilig zijn. Sommige van hen kunnen een kwetsbare veiligheid hebben en met gevolg zou u uw geliefde digitale fondsen kunnen verliezen.

Er zijn verschillende soorten softwareportefeuilles die we hieronder kort hebben samengevat, samen met hun voor- en nadelen zodat dit u hopelijk zal helpen een beter inzicht te krijgen. We overlopen de onderstaande crypto wallets:

 • Mycelium (Android)
 • Exodus (PC/Mac/Linus/ iOS/Android)
 • Electrum (PC/Mac/Linux/Android)
 • MyEtherWallet (Web, Android en iOS)

Mycelium

Mycelium is waarschijnlijk een van de populairste mobiele crypto wallet apps tot nu toe. Het is een van de drie meest populaire mobiele portemonnees. Mycelium biedt een breed scala aan mogelijkheden voor opslag en transactie, daarom is het een van de meest populaire opties voor Android-gebruikers.

Deze software is in 2008 ontwikkeld door een team van programmeurs, met als primaire doel een gebruiksvriendelijke Bitcoin portemonnee voor smartphones en tablets te maken, die ook geavanceerde functies zou hebben, zoals cold storage en twee-factorauthenticatie.

Het bedrijf wil mensen een gemakkelijke manier bieden om bitcoins op een veilige plek te kopen en op te slaan. De Mycelium wallet is beschikbaar op Android smartphones en kan je downloaden via de Google play store of via de website [https://wallet.mycelium.com/].

Mycelium wallet

Exodus

Exodus is een offline first cryptocurrency wallet die kan worden gebruikt om bijna elk type blockchain activa te verhandelen en op te slaan. Exodus was de eerste desktop portemonnee met meerdere activa waarin ShapeShift was ingebouwd.

De Exodus wallet wordt beschouwd als een van de beste opties in termen van veiligheid en gebruiksgemak. Het Exodus team bouwt een one-stop-shop voor gedecentraliseerde applicaties op de blockchain.

Deze wallet heeft zowel desktop software voor Mac, Windows en Linux als een app voor Android en iOS smartphones. 

Exodus

Electrum

Electrum is zeer populair onder crypto liefhebbers omdat de wallet de gebruikers de mogelijkheid geeft om zelf te kiezen met welke server ze willen verbinden. Electrum is een bitcoin portemonnee die ‘snel, open en eenvoudig’ wil zijn. Het is ontworpen om een evenwicht te bieden tussen veiligheid en gemak.

Electrum werkt met de bestaande Bitcoin-Qt software en kan gebruikt worden zonder de gehele blockchain te downloaden. Het is ontwikkeld door Peter Todd, die ook Darkcoin heeft gemaakt. Het hoofddoel van Electrum was om bitcoin toegankelijker te maken voor mensen zonder technische kennis.

Dit betekent dat de gebruikers niet al hun gegevens van andere cliënten zoals Blockchain moeten downloaden. Gebruikers kunnen snel beginnen met een makkelijk te gebruiken interface zonder veel gedoe.

De Electrum wallet is beschikbaar op Android smartphones en kan je downloaden via de Google play store. Je kan ook de desktop software downloaden voor PC, Mac en Linux.

Electrum

MEW, of MyEtherWallet

MEW, of MyEtherWallet, is een webgebaseerde wallet die Ethereum opslaat. Het verschilt van de andere bovengenoemde wallets omdat het voornamelijk wordt gebruikt om u uw openbare adres te tonen om cryptocurrency te ontvangen.

Dit is omdat, om MyEtherWallet te gebruiken, uw openbare en privésleutels op een andere wallet worden opgeslagen. Het voordeel van MEW is dat het een open source portemonnee is waarmee gebruikers kunnen communiceren met de Ethereum blockchain zonder het risico te lopen dat hun geld wordt gestolen.

Het bedrijf erachter MyEtherWallet heeft geen gebruikersinformatie of privésleutels voor zijn klanten, waardoor het een van de veiligste plaatsen is om uw cryptocurrency op te slaan. MEW is beschikbaar op Android en iOS smartphones.

MyEtherWallet

De beste online crypto wallets

Voor wie op zoek is naar een online hot crypto wallet zijn er vele opties beschikbaar zoals Finst wallet, Bitvavo wallet, Bitpanda wallet en Coinbase wallet. We overlopen hieronder deze top online crypte wallets voor je.

Finst wallet

Finst Wallet is een veilige en gebruiksvriendelijke digitale portemonnee voor cryptocurrencies. Met de Finst Wallet kunnen gebruikers eenvoudig hun digitale activa beheren, transacties uitvoeren en hun portfolio volgen. 

Met geavanceerde beveiligingsfuncties en een intuïtieve interface biedt de Finst Wallet een betrouwbare oplossing voor het veilig bewaren en gebruiken van cryptocurrencies.

Voordelen

 • Veilig: Geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen je digitale activa.
 • Gebruiksvriendelijk: Een intuïtieve interface voor eenvoudig beheer en transacties.
 • Diverse ondersteuning: Ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies.
 • Real-time updates: Blijf op de hoogte van de laatste marktgegevens en prijzen.
 • Mobiel: Beheer en voer transacties uit waar je ook bent via je smartphone.

Bitvavo wallet

De Bitvavo cryptocurrency exchange is opgericht in mei 2017, en is gevestigd in Amsterdam.

Bitvavo’s belangrijkste doel is de bescherming van je digitale valuta. De meeste digitale valuta’s worden bij Bitvavo bewaard in zogenaamde cold wallet, deze wallets hebben geen internettoegang.

Je digitale valuta is verzekerd door de Stichting Bitvavo Payments en zijn hierdoor verzekerd tot 255 miljoen EUR om potentiële risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Bitvavo bewaart een deel van de opgeslagen digitale valuta op een zogenaamde “hot wallet” om ervoor te zorgen dat u uw digitale valuta onmiddellijk kunt opnemen.

Als gevolg daarvan heeft slechts een klein aantal Bitavo medewerkers toegang tot de cold wallet, en ze kunnen er alleen gezamenlijk toegang toe hebben. De Bitvavo wallet kan worden gedownload op Android, iOS of je kan de wallet ook gebruiken in je webbrowser.

Voordelen

 • Bitvavo is een Nederlands bedrijf
 • Twee-factor authenticatie met Google Authenticator, Authy, LastPass, Microsoft, of Yubico.
 • Cold wallets met meerdere handtekeningen
 • Whitelist voor innameadressen
 • Crypto kopen met iDEAL of Bancontact is mogelijk

Bitpanda wallet

De Bitpanda crypto wallet is een product van het Oostenrijkse fintech-bedrijf, Bitpanda GmbH. De Bitpanda wallet kan worden gedownload op Android, iOS of de webbrowser.

Het is ook een online wallet waar u uw digitale activa kunt opslaan, waardoor het een alles-in-een-oplossing voor cryptocurrency.

Voordelen

 • Ondersteunt meer dan 20 verschillende cryptocurrency en tokens
 • U kunt cryptocurrency rechtstreeks van hen (gebruikersvriendelijk) kopen. 

Nadelen

 • Het ondersteunt geen fiat currency
 • Veiligheid
 • Handige interface
 • Offline opslag van privésleutels op het apparaat van de gebruiker
 • Handelen met tot 100 × hefboomwerking op alle transacties voor gekwalificeerde handelaren
 • Prijswaarschuwingen voor cryptocurrency’s en traditionele aandelen en ETF’s

Coinbase wallet

Het is een zeer bekende en vertrouwde naam in de crypto industrie die in de Verenigde Staten wordt gebaseerd. De Coinbase wallet is een crypto wallet die beschikbaar is voor Android en iOS, met de mogelijkheid om deze op je pc te downloaden.

Met deze portemonnee kunt u meerdere adressen maken, die elk hun eigen beveiligingsfuncties hebben. Het genereert ook automatisch een nieuw adres wanneer u geld verzendt of ontvangt.

Met de wallet kunt u ook rechtstreeks Bitcoin kopen via Coinbase exchange door uw bankrekening- of kaartgegevens te koppelen. De Coinbase wallet wordt geleverd met een intuïtieve interface die gemakkelijk te gebruiken is voor zowel beginners als experts.

Voordelen

 • Ondersteunt meer dan 100 verschillende cryptocurrency en tokens
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Algemeen vertrouwd op door de crypto industrie
 • Coinbase is één van de oudste en meest ervaren exchange in de cryptowereld

De beste offline crypto wallets

U moet ook op zoek gaan naar een hardware wallet als u op zoek bent naar een nog veiliger alternatief voor uw online cryptocurrency wallet.

Hardware wallets zijn fysieke apparaten die uw cryptocurrency offline opslaan, ze zijn ook gebruiksvriendelijk en de meeste hardware wallets hebben een klein scherm of zelfs een touchscreen.

Nano Ledger S wallet

Het is een van de meest gerenommeerde namen in de hardware wallet industrie en is een van de beste opties voor u als u op zoek bent om uw BTC, ETH, of andere altcoins te beveiligen.  De Ledger gebruikt twee fysieke knoppen om elke transactie op het apparaat te bevestigen.

Hierdoor is het voor iemand onmogelijk om met één druk op de knop op de eigen laptop de controle over je account over te nemen. Ze gebruiken ook een speciale chip genaamd “Secure Element” die alle privésleutels en gegevens offline opslaat.

Onlangs is ook de nieuwe Nano Ledger X uitgebracht met Bluetooth functie, net als ondersteuning voor meer cryptomunten dan het kleine broertje de Nano Ledger S.

Enkele eigenschappen van de Nano Ledger S:

 • het is een zeer veilige hardware wallet
 • ondersteunt meer dan 1800 cryptocurrency en tokens
 • is een betaalbare hardware wallet met een prijs van rond de 60€
 • gebruiksvriendelijk

 

Nano Ledger S wallet

Trezor wallet

Er zijn momenteel twee versies van deze hardware wallet, de Trezor One, en de Trezor T. De Trezor T heeft echter een veel hogere mate van beveiliging omdat hij een touchscreen heeft om het adres van de ontvanger en de transactiekosten te verifiëren net als ondersteund de T meer cryptovaluta dan de One.

Ik ben niet zeker of zij ooit een nieuwere versie van hun hardware wallet zullen vrijgeven, maar op dit ogenblik, steunen zij meer dan 500 verschillende cryptocurrency.

Enkele eigenschappen Trezor One en Trezor T:

 • ondersteunt meer dan 1700 cryptocurrency en tokens
 • het is een zeer veilige hardware wallet

Keepkey wallet

De Keepkey wallet hardware wallet bestaat sinds 2016 en ondersteunen een grote verscheidenheid aan cryptocurrency. De Keepkey hardware wallet is een kleine, zwarte rechthoek met een OLED-scherm en twee knoppen erop. Het apparaat wordt via een USB-kabel op een computer aangesloten en kan als externe harde schijf worden gebruikt.

Enkele eigenschappen

 • ondersteunt een grote verscheidenheid aan cryptocurrency en tokens
 • het is een zeer veilige hardware wallet
 • belangrijke veiligheidseigenschappen

 

Methodes om openbare en privésleutel te bewaren

Paper wallet

 Een paper wallet is gewoon een fysieke kopie van uw openbare en privésleutel voor uw cryptocurrency. Ze worden opgeslagen op een fysiek stuk papier.

Deze portefeuilles kunnen worden gemaakt door iemand met of zonder technische kennis, zolang ze weten hoe ze QR-codes moeten genereren en afdrukken die de openbare en privésleutels bevatten.

Mobiele wallet

U kunt ook overwegen om een mobiele wallet te gebruiken om uw cryptocurrency offline te beveiligen.

Dit kan door uw openbare en privésleutel op je smartphone op te slaan, het is wel minder veilig vermits iemand je smartphone kan pikken en dan je sleutel kan gebruiken om je cryptocurrency te stelen.

Desktop wallet

U kunt ook overwegen om je uw openbare en privésleutel op je laptop of computer te bewaren.

Het enige probleem met dit is dat de computer of laptop meer geneigd zijn te worden gehackt door virussen of gestolen kunnen worden omdat dit document de sleutel van uw cryptomunten op uw pc opslaan, wat betekent dat het voor hackers gemakkelijk kan zijn om ze te infecteren met virussen.

Soorten wallets

Conclusie

De beste manier om de juiste Bitcoin portemonnee voor u te vinden, is door uw onderzoek te doen. Lees recensies, lees meningen en advies van andere mensen die de wallet eerder hebben gebruikt.

Hoe meer tijd u besteedt aan onderzoek naar de beste wallet, hoe groter de kans dat u er een vind die het beste bij u past. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare en praktische hardware wallet, denk dan aan Trezor One of Keepkey.

Als u een cold wallet wilt gebruiken, gebruikt u best MyEtherWallet (de meest populaire en praktische). Als je een desktop wallet wilt gebruiken, is Exodus een van de beste opties, maar nogmaals, het ondersteunt slechts een beperkte hoeveelheid cryptocurrency en tokens.

Veronderstel u een mobiele wallet wilt gebruiken. In dat geval, adviseer ik je de Exodus app maar als u op zoek bent naar iets praktischer, overweeg Mycelium of Electrum.

Als u uw cryptocurrency in een online wallet wilt opslaan, zou je kunnen kiezen voor de Finst of Coinbase wallet en deze net als direct linken aan hun exchange voor gebruiksgemak.

Als u uw cryptocurrency in een online wallet wilt opslaan en liever je cryptovaluta in Europa of zelfs Nederland wilt dan is Bitvavo een zeer goede en veilige optie.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!