Cryptocurrency

Last Updated on 27 april 2021 by Jeroen

Fictief of niet, de vaart die cryptocurrency nu lijkt te nemen is niet meer te stuiten. Dat zorgt ook voor de toegenomen votaliteit op de cryptomarkt en de wijze waarop de koersen ook aan verandering onderhevig zijn. Het aantal spelers in de vorm van soorten cryptomunten bedraagt in de honderden en zijn daar wel maar een klein deel in trek bij investeerders. De voornaamste drijfveer van de handel in crypto is namelijk het winstvooruitzicht en kan er al binnen een paar dagen sprake zijn van een hoog rendement wanneer de koersen een stijgende trend vertonen. De keerzijde is dan wel, dat de verliezen ook groot zijn wanneer de koersen juist gaan dalen. Het blijft echter aantrekkelijk om te investeren in crypto en is de cryptomarkt ook nog open voor personen die met relatief kleine bedragen hun intrede willen doen.

Wat is cryptocurrency?

Een manier om de traditionele financiele instituten van hun invloedrijke positie te krijgen en te geraken tot een monetair systeem waarbij de waarde van een valuta puur wordt bepaald door het marktmechanisme en niet wordt gemanipuleerd. Maar er schuilt ook meer erachter omdat cryptocurrency de mogelijkheid voor velen beschikbaar maakt om zonder ingewikkelde procedures zich aan te kunnen sluiten op een netwerk van gebruikte valuta die overal ter wereld wordt geaccepteerd. Er wordt zo bijvoorbeeld ingespeeld op de behoefte van groepen die ook graag de blockchain technologie willen gebruiken om smartcontracts aan te bieden.

Cryptocurrency moet dus op een aantal gebieden een revolutie teweeg brengen en is dat het ook wat de verwachtingen op de markt omhoog duwt. Omdat de belangstelling nu ok steeds meer van de doorsnee burger komt, is volgen van het crypto nieuws belangrijk om in te kunnen spelen op de veranderingen, maar ook om beter in te kunnen schatten wanneer en waar het best in geinvesteerd kan worden. Daar gaat de belangstelling ook veel naar uit met het oog op de grote winsten die er gehaald kunnen worden uit de verschillende belegginsmogelijkheden zoals crypto staken. Omdat de drempel voor deelname aan de cryptomarkt laag is gehouden, trekken er massal investeerders op af.

Cryptocurrency combineert een aantal voordelen

Dat het bij cryptocurrency om meer dan alleen betalen gaat, is dus al lang bekend, maar is de volle potentie voor velen nog niet helemaal duidelijk. Cryptocurrency kopen is een belangrijke reden waarom velen stappen in de wereld van crypto. Er wordt gerekend op fluctuaties van de koers, omhoog of omlaag. De wijze waarop er hierop wordt ingespeeld laat veel denken aan de wijze waarop de aandelenmarkt zich beweegt. Er is dus ook de mogelijkheid om voor langere periode, zelfs een aantal jaren, een inzet te doen en een hoger rendement te halen dan bijvoorbeeld de bankrente. Er zijn brokers actief die de verschillende investeringsmogelijkheden bieden.

Naast de vele investeringsmogelijkheden, wordt crypto ook gezien als de ultieme oplossing om zonder het risico van controle, transacties te verrichten. Zo een transactie vindt bij crypto namelijk wel anders plaats dan traditionele valuta. Er komen daarbij nooit persoonsgegevens erbij kijken en is zelfs de locatie van de transactie niet van belang. Het gaat immers om een gedecentraliseerd netwerk en komt ook de ontvanger ook niet in beeld. Deze vorm van incognito versturen en ontvangen wordt vaak in verband gebracht met illegale activiteiten, maar worden er daarom door Overheden en financiële instituten controlemechanismen ingebouwd om toch wel een oogje in het zeil te houden.

Het gaat dus om een aantal factoren die niet alleen hebben geleidt naar de lancering van cryptocurrency, maar die nog steeds ervoor zorgen dat het gebruik en vertrouwen in aan het toenemen is. De cryptocurrency koers is daarom aan veel veranderingen onderhevig, maar biedt dat ook weer veel mogelijkheden voor investeerders. Er is ook een grote groep aan personen en bedrijven die cryptocurrency ook gewoon zien als een alternatief voor betalen met traditionele valuta. Alles bij elkaar genomen is er dus een mooie toekomst voor weggelegd en wordt dat ook goed verwoordt door de votaliteit van de cryptomarkt.