Ruitenwisservloeistof zelf maken

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Wie wel eens een fles ruitenwisservloeistof heeft gekocht weet dat het enorm duur is: voor een fles van 1,5 liter betaal je al snel een paar euro. De vloeistof in deze flessen is kant-en-klaar: dat betekend dus dat het ook goedkoper kan.

De 1.5 liter flessen ruitenwisvloeistof zijn erg duur en het kan goedkoper. Je kan ook een 5 of 10 litervat kopen, deze zijn in verhouding sowieso al goedkoper dan de kleine flesjes. Ook kan je de vloeistof in deze vaten vaak aanmengen met water waardoor je er nog meer uit kan halen. De kant-en-klare flesjes ruitenwisservloeistof, vaak te koop bij tankstations, zijn al aangemengd met water.

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Ruitenwisservloeistof zelf maken is heel eenvoudig en echt fout gaan kan niet. Je hebt 1/10 deel wasmiddel of allesreiniger nodig, 3/10 deel spiritus (tegen vet en het bevriezen van de vloeistof) en 6/10 deel water. Gooi dit alles bij elkaar, roer het even en je ruitenwisvloeistof is klaar!

Gerelateerde berichten

Reacties (3)

  1. Nou, spiritus werkt goed en heeft in verdunde vorm geen effect op rubber, maar het STINKT zo!!
    Géén allesreiniger gebruiken! Geeft strepen.
    Wel afwasmiddel, geeft geen strepen.
    En voeg 10% glycol toe als antivries, zit in slotontdooiers en zo.

  2. Als je een 5-literkan ruitensproeiervloeistof in de aanbieding koopt, is dit nauwelijks duurder, of zelfs goedkoper dan 0,5 liter afwasmiddel + 1,5 liter spiritus (+ 3 liter water), je hebt er geen werk van en het ruikt over het algemeen ook nog een stuk beter.

Plaats een reactie

Plaats een reactie