Ruitenwisservloeistof zelf maken

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Wie wel eens een fles ruitenwisservloeistof heeft gekocht weet dat het enorm duur is: voor een fles van 1,5 liter betaal je al snel een paar euro. De vloeistof in deze flessen is kant-en-klaar: dat betekent dus dat het ook goedkoper kan.

De 1.5 liter flessen ruitenwisvloeistof zijn erg duur en het kan goedkoper. Je kan ook een 5 of 10 litervat kopen, deze zijn in verhouding sowieso al goedkoper dan de kleine flesjes. Ook kan je de vloeistof in deze vaten vaak aanmengen met water waardoor je er nog meer uit kan halen. De kant-en-klare flesjes ruitenwisservloeistof, vaak te koop bij tankstations, zijn al aangemengd met water.

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Ruitenwisservloeistof zelf maken is heel eenvoudig en echt fout gaan kan niet. Je hebt 1/10 deel wasmiddel of allesreiniger nodig, 3/10 deel spiritus (tegen vet en het bevriezen van de vloeistof) en 6/10 deel water. Gooi dit alles bij elkaar, roer het even en je ruitenwisvloeistof is klaar!

Gerelateerde berichten

 1. Besparen op de verwarming

  Besparen op de verwarming

  Het verwarmen van je huis kost veel energie en dus ook veel geld. Gelukkig kan je vrij…

 2. Bespaar brandstof met de juiste bandenspanning

  Bespaar brandstof met de juiste bandenspanning

  Het is belangrijk uw autobanden in goede conditie te houden. Autobanden kunnen beschadigd…

Reacties (5)

 1. Nou, spiritus werkt goed en heeft in verdunde vorm geen effect op rubber, maar het STINKT zo!!
  Géén allesreiniger gebruiken! Geeft strepen.
  Wel afwasmiddel, geeft geen strepen.
  En voeg 10% glycol toe als antivries, zit in slotontdooiers en zo.

 2. Als je een 5-literkan ruitensproeiervloeistof in de aanbieding koopt, is dit nauwelijks duurder, of zelfs goedkoper dan 0,5 liter afwasmiddel + 1,5 liter spiritus (+ 3 liter water), je hebt er geen werk van en het ruikt over het algemeen ook nog een stuk beter.

 3. Werkt prima, deze mix. Echter, toen het vroor, vroor het aan toen ik sproeide. Niet echt goed kunnen testen, omdat het maar één dag onder nul was, dus ik blijf het gebruiken. Helemaal geen last van stank (Mercedes).

Plaats een reactie

Plaats een reactie