Welke crypto kopen in 2023?

Met duizenden cryptocurrency’s op de markt, kan het moeilijk zijn om te onderscheiden tussen een veelbelovend project met groeipotentieel op lange termijn en snelle geldgrepen die niet standhouden in een bearmarkt.

Rekening houdend met de marktkapitalisatie, het ontwikkelingsteam, de marktpositie en het toekomstige prijspotentieel van een cryptocurrency, hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste cryptocurrency’s om in te investeren voor 2023 en daarna.

Doorgaans zijn altcoins investeringen met een hoger risico in vergelijking met Bitcoin, maar ze bieden vaak een hoger rendement in een bullmarkt. Omgekeerd worden altcoins doorgaans meer afgeschreven in bearmarkten. Bekijk onze lijst met de beste cryptocurrency’s voor 2023 en begin vandaag met investeren in de toekomst van financiën.

Wat is crypto?

De eerste cryptocurrency was Bitcoin, uitgevonden in 2009 door een anonieme ontwikkelaar genaamd Satoshi Nakamoto. De markt kent de ware identiteit van Satoshi Nakamoto niet, maar de basis die door de uitvinding van Bitcoin is gelegd, heeft de weg vrijgemaakt voor andere digitale valuta.

Het leidde ook tot de groeiende acceptatie van cryptocurrency’s als zowel een investeringsmogelijkheid als een ruilmiddel, een manier om veilig geld van de ene valuta-eigenaar naar de andere digitaal en zonder het gebruik van traditionele banken of financiële instellingen over te maken.

Cryptocurrency’s zijn ontworpen om te functioneren als geld, een alternatief voor de fiat-valuta’s van de wereld, waarvan vele zich in verschillende stadia van erosie door inflatie bevinden of het risico lopen door de overheid in beslag te worden genomen.

Griekenland, een land met een inkomstenbelastingtarief van 45%, legt beslag op meer dan 900 bankrekeningen per dag. Het eiland Cyprus, een ontluikend financieel centrum, leed onder de gevolgen van het in gebreke blijven van de Griekse schulden, waardoor de Cypriotische regering gedwongen werd beslag te leggen op het geld van de deposanten om solvabel te blijven.

Het inflatiepercentage van Venezuela bedraagt momenteel meer dan 46.000%, wat een financiële crisis veroorzaakt die het voortbestaan van gezinnen in het land bedreigt. Cryptocurrency’s bieden een hedge tegen inflatie, vooral in landen als Venezuela.

Cryptocurrencies

Ethereum – ETH crypto kopen

Ethereum

Wat Ethereum cryptocurrency tot een felbegeerde prijs maakt, is de prijsvoorspelling die is gebaseerd op fundamentele aspecten. Dit is een eenvoudig model waarbij de geldsnelheid gelijk is aan het prijsquotiënt.

Alle hoeveelheden worden gedefinieerd in fiat-valuta-eenheden, instelling P = 1 en M wordt berekend door het aantal cryptocurrency’s vermenigvuldigd met de prijs van een enkele crypto, Q is de hoeveelheid waarde die via het netwerk wordt overgedragen en de analyse van V blijft hetzelfde. Vandaar dat deze functie werkt op het belangrijkste basisraamwerk dat cryptocurrency omgekeerd evenredig is met zijn snelheid.

Volgens het recente nieuws over de digitale obligatie van $ 121 miljoen van de Europese Investeringsbank met het Ethereum-netwerk, hielp het de Ethereum-prijs exponentieel te groeien.

Onlangs in 2021 werd ETH geconfronteerd met een scherpe daling na een recordhoogte van $ 4362, maar later herwon het verloren momentum en passeerde het de prijs van $ 2600.

Getuige zijn geweest van een massale dapp-adoptie die de prijsactie van ETH-crypto dreef. Ook is een update genaamd ETH 2.0 gefaseerd gelanceerd, wat een verdere uitbreiding van ETH is.

Volgens onze voorspellingen zal dit de schaalbaarheid van het netwerk naar 100.000 transacties per seconde brengen, waardoor de blockchain van energie-intensieve POW naar POS wordt verplaatst. Het netwerk is super populair en er zijn talloze projecten op gebouwd.

Travala – AVA crypto kopen

Travala

De laatste AVA-waarde is $ 4,6. Op basis van onze analyse van Travala.com heeft de investering vandaag een veiligheidsrang van 4,7 uit 10 en een verwacht rendement van +29,1%, terwijl de waarde oploopt naar $ 5,93. De sterkste rankingfactor voor deze cryptocurrency is Market Cap.

Om de ROI te berekenen die kan worden verkregen uit de Travala.com investering, heeft de computer de dagelijkse waarden van de cryptocurrency van de afgelopen 6 maanden geanalyseerd.

De aard van cryptocurrency’s is golvend, wat betekent dat er een grote kans is dat AVA in de toekomst opnieuw in de buurt van een absoluut hoge prijs kan komen.

Sushiswap – SUSHI crypto kopen

SushiSwap

Het SushiSwap-project, geconceptualiseerd door Chef Nomi, is een AMM. Het hele doel achter de oprichting van deze SushiSwap was om gebruikers in staat te stellen liquiditeit voor de pool te creëren en in ruil daarvoor beloningen te oogsten in de vorm van digitale sushi-activa. De beloningsregeling is zo opgezet dat beleggers er het maximale uit halen. De beloning begint bij bloknummer 10.750.000.

Kijkend naar de constante stijging van de prijs van SushiSwap, is het de moeite waard om te kijken hoe de prijsgrafiek van SushiSwap door de jaren heen heeft gepresteerd. Deelnemers profiteren van de blockchain-enabled functionele voordelen. SushiSwap zorgt niet alleen voor winst, maar bouwt ook hoop.

Het aandeel van SushiSwap zorgde niet alleen voor gemak, maar voedt het geloof en helpt gebruikers om fortuinen op te bouwen door verschillende gedecentraliseerde app-functies in te zetten als beïnvloeders en opinieleiders.

Hoewel de cruciale ontwikkelingen invloed hebben gehad op de prijs van SushiSwap (SUSHI), die hen in een positieve richting heeft geduwd, lijkt de markt de komende jaren veel meer te beloven.

De enige hindernis voor de welvaart van SushiSwap (SUSHI) cryptocurrency is de enorme afhankelijkheid van gedecentraliseerde apps waarvan de prijzen puur afhankelijk zijn van marktbewegingen.

Volgens de experts bereikte de SUSHI-opbrengst 1500% in 1 jaar. De noodzaak om SUSHI-tokens te verkrijgen om deel te nemen aan de pool markeerde ook positieve prijsveranderingen aan het begin van het tweede kwartaal van 2021.

Standvastig en stevig rond de $ 16 van de huidige prijs met een marktkapitalisatie van $ 2.098.586.758; SUSHI zal naar verwachting tot het einde van dit jaar bullish zijn. Op het moment dat de SushiSwap-prijsvoorspelling wordt geschreven, staat het circulerende aanbod rond de 127.244.443 SUSHI en is de prijsverandering van 24 uur bijna 5,58%.

Chainlink – LINK crypto kopen

Chainlink

De digitale asset Chainlink heeft een specifiek doel. Het wordt gebruikt om node-operators te betalen als een primaire cryptocurrency. Die node-providers die een grote hoeveelheid LINK hebben, kunnen worden beloond met grotere contracten. Aan de andere kant kan het niet ophalen van de exacte informatie een vermindering van het aantal activa vereisen.

LINK kan ook het best worden omschreven als ‘een ERC-20-token’ en dient als extra doel van doorverbinden en bellen onder ERC 223. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om tokens te ontvangen en te verwerken binnen één afzonderlijke transactie.

Na 2017, de $ 32 miljoen LINK ICO, werd 32 procent van de LINK-tokens naar node-operators gestuurd om het ecosysteem te stimuleren, en 30 procent bleef binnen Chainlink voor ontwikkeling (35 procent werd verkocht in de openbare tokenverkoop). Chainlink creëert een onberispelijk opportunistisch kader waarin ook andere virtuele tokens kunnen worden verhandeld.

De munt lijkt het komend jaar uitstekend te presteren. Hoewel er enkele beperkingen zijn vanwege een gebrek aan connectiviteit met bepaalde externe bronnen, worden deze obstakels na verloop van tijd aan de achterkant verwijderd.

Chainlink heeft de inherente mogelijkheid om slimme contracten uit te breiden, waardoor gegevens toegankelijk zijn voor evenementen, transacties en in dezelfde trend gaan. De LINK-prijs zal tegen het einde van het jaar gemakkelijk $ 60 raken.

Vechain – VET crypto kopen

VeChain

Het brein achter deze op blockchain gebaseerde oplossing, Sunny Lu, maakte in 2015 zijn droom waar, met als doel de levenscyclus van de toeleveringsketen en het productbeheer onberispelijk te maken. Sunny Lu droeg zijn enorme ervaring in het veld met zijn periode bij Louis Vuitton China voor deze onderneming.

Voor de stichting gaat VeChain er prat op de complete oplossing te zijn die voldoet aan de vereisten voor supply chain-verbetering. De eer voor het doorvoeren van radicale veranderingen in de productlevenscyclus door middel van een efficiënt beheersysteem gaat naar VeChain.

Als gevolg van de pandemie presteerde VeChain-cryptocurrency het afgelopen jaar zijn best op de markten. Het heeft niet voldaan aan de verwachtingen van de investeerders in digitale activa op het gebied van prijs. Dit komt vooral door de onzekerheid die in de markt heerst; als gevolg van het pandemische effect is het investeringsscenario veranderd en zal het waarschijnlijk doorgaan in 2023.

De volatiliteit in de VeChain-prijs heeft ook zijn kapitalisatie bereikt. Als gevolg hiervan hebben de kosten van VeChain-prijsvoorspellingen al hun dieptepunt bereikt. Beleggers vestigen hoop op het vaccin dat volgens hen de toverstaf zou zijn voor een optimistische prijsvoorspelling voor 2023 voor VET-munten die als een goede investering worden beschouwd.

Waves – WAVES crypto kopen

Waves

Waves wil zijn gebruikers de vele functionaliteiten van gedecentraliseerde financiën (DeFi) bieden en tegelijkertijd de gebruikers laten profiteren van de voordelen door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke interface.

Behalve dat het een van de meest ambitieuze projecten is op basis van een infrastructuur met meerdere ketens en een concurrent van Ethereum, biedt Waves ook meerdere oplossingen aan zijn gebruikers, waardoor verschillende Blockchains op één verenigd netwerk worden gebracht.

De prijsvoorspelling van Waves heeft het afgelopen jaar echt een salto gemaakt in de markt, waardoor de trend van het begin tot het einde van het jaar volledig is getransformeerd. De crypto kan tegen het einde van dit jaar, 2023, met grote sprongen groeien, vooral voor allianties in de komende dagen.

Nieuwe partnerschappen kunnen Waves in de schijnwerpers brengen, waardoor het middelpunt wordt voor investeringen in de markt en een maatschappelijk gewaardeerde cryptocurrency die vastzit op $ 50. Daarbij zullen met elke seconde meer transacties door handelaren worden uitgevoerd, wat een zware uitdaging kan zijn voor crypto-rivalen van Waves.

Polkadot – DOT crypto kopen

Polkadot

De succesvolle ICO van Polkadot die in oktober 2017 werd gelanceerd, kende een daverend succes en bracht meer dan $ 140 miljoen op, waarbij meer dan 10.000.000 DOT-voorraad werd verkocht. Terwijl tijdens de ICO DOT/USD was gekoppeld aan $ 0,30, bracht de aankooptrend van de gebruikers het eind augustus 2020 op een niveau van $ 6.

De prijsvoorspelling van Polkadot is echt omgeslagen in het jaar 2020, waardoor de trend van het begin tot het einde van het jaar volledig is getransformeerd. Het ecosysteem kan met grote sprongen groeien, vooral voor allianties in dit jaar 2023.

Nieuwe partnerschappen zouden Polkadot (DOT) in de schijnwerpers brengen, waardoor het middelpunt van investeringen zou worden. In het proces zullen er elke seconde meer transacties worden uitgevoerd, wat een zware uitdaging kan zijn voor crypto-rivalen van Polkadot.

Binance coin – BNB crypto kopen

Binance coin logo

Afzonderlijk genoteerd op het Binance-exchangesplatform, is de Binance Coin de digitale activahandel met het BNB-symbool. Opgericht in 2017 en ondersteund door het wetenschappelijke algoritme en robuuste technologie genaamd blockchain BNB draait op Ethereum en draait momenteel op ERC20 Ethereum. Het hele ecosysteem is zo ontworpen dat het een verscheidenheid aan hulpprogramma’s kan ondersteunen, zoals handelskosten, exchangeskosten, noteringskosten, enz.

Het primaire doel waarmee de oprichter van Binance Exchange, Changpeng Zhao, dit initiatief begon, was het uitschakelen van verschillende handelsproblemen die aanwezig waren op de cryptocurrency-markt. Zijn vooruitziende visie op Binance Coin werd strategisch geïmplementeerd en tegenwoordig concurreert Binance met een aantal andere crypto-exchanges.

Onlangs bereikte de Binance-muntprijs een nieuw record van $ 690,93. Vanaf een minimumprijs van $ 700, wordt voorspeld dat Binance Coin tegen het einde van 2023 $ 850 zal bereiken.

Zelfs de recente prijsrally maakt de marktkapitalisatie van de BNB groter dan die van Santander, UBS en de Bank of Montreal. Een pessimistische benadering is dat de prijs van Binance Coin tegen het einde van 2023 rond de $ 800 kan draaien.

Solana – SOL crypto kopen

Solana

Solana-munt is bedoeld als een band voor de fiat- en digitale wereld waar de vertrouwensfactor van de massa een cruciale rol speelt. Het evalueert de verdiensten van de Solana-munt (SOL) en omvat een op hoge prestaties gericht gedistribueerd identiteitssysteem, gedistribueerde gegevens exchange en samenwerkings- en gedistribueerde procedure protocollen.

We waren het afgelopen jaar getuige geweest van een massale dapp-adoptie die de prijs van Solana deed stijgen. De partnerschappen en allianties zullen de schaalbaarheid van het netwerk opdrijven tot miljoenen transacties per seconde.

Het netwerk is super populair bij tal van projecten die erop zijn gebouwd met een overvloedig aanbod; gezien de vooruitgang wordt gehandhaafd, kunnen we de Solana-prijs zien stijgen tot een niveau van $ 50, waardoor het een nieuw hoogtepunt is dat een drastische verandering laat zien.

Laatse woord over het kopen van crypto

Nu heb je een goed overzicht van de meest populaire cryptomunten en wat deze de komende tijd naar verwachting gaan doen. 

Houdt er rekening mee, dat je altijd meerdere partijen moet bekijken en dat crypto van nature erg volatiel zijn. Hierdoor blijft het altijd lastig om met zekerheid de toekomst te voorspellen en te zeggen welke coins kopen nu echt handig zijn.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!