Binance review 2023

Binance heeft in juni 2023 aangekondigd dat het Nederland verlaat, omdat het geen licentie heeft kunnen verkrijgen bij de DNB. Wij raden daarom aan om een account te maken bij Bitvavo of bij Finst, deze partijen hebben een vergunning in Nederland om te opereren en bieden tientallen cryptocurrencies aan.


Binance is een internationale cryptocurrency exchange opgericht in 2017. Hoewel het platform dus nog niet zo heel oud is, is het op korte tijd uitgegroeid tot de grootste online crypto handelsbeurs ter wereld. Binance telde in 2020 meer dan 25 miljoen gebruikers en 1500 medewerkers.

Het platform heeft zelfs een eigen blockchain infrastructuur dat gebaseerd is op de technologie van Cosmos zodat het grote handelsvolumes aankan. En dat lukt vrij aardig, de exchange kan zo’n 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken. 

Binance wil duidelijk ook veel meer zijn dan een crypto exchange. Het platform is uitgegroeid tot een heel ecosysteem rond cryptocurrency. Met allerlei initiatieven willen zij de groei en adaptatie van crypto’s zo veel mogelijk stimuleren.

Door al de mogelijkheden die Binance aanbiedt is het voor beginners soms lastig om te navigeren op de site en in de mobiele app. Maar zodra je je weg leert kennen kan je wel gebruik maken van alles wat crypto’s te bieden hebben. 

Binance is in de meeste landen ter wereld beschikbaar, maar niet steeds via hetzelfde platform. Klanten uit Nederland kunnen gelukkig beschikken over alle mogelijkheden die Binance te bieden heeft. Maar in de U.S. is er een speciale versie beschikbaar die rekening houdt met de lokale beperkingen. 

Betrouwbaarheid en veiligheid

Aangezien Binance de grootste wereldspeler is mag je ervan uitgaan dat je crypto’s op het platform in goede handen zijn. Het bedrijf zet alle middelen in om jouw portefeuille zo goed mogelijk te beschermen. 

Zo heeft het bedrijf onder andere een AI-systeem waarmee alle transacties gescreend worden en criminele activiteiten mee worden gedetecteerd. Binance ontving al in 2019 een “ISO/IEC 27001 accreditatie”, een universeel erkend veiligheidsmanagement systeem, uitgereikt door de International Security of Organization (ISO).  Binance Sentry is onderdeel de aparte veiligheidsafdeling van Binance. Daar doet het bedrijf ook aan intern risico management.

Kortgeleden kwam Binance wel in het nieuws door het feit dat het bedrijf nog geen registratie heeft bij De Nederlandsche Bank (DNB), en die is wel wettelijk verplicht. Hierdoor zijn de activiteiten van Binance in Nederland dus eigenlijk illegaal. Als klant hoef je je geen zorgen te maken en ben je ook niet in overtreding. Maar Binance zelf zal dit probleem wel moeten oplossen. 

Waarom Binance niet in orde is met de lokale wetgeving in Nederland is materie voor een ander artikel. Het is wel belangrijk om te beseffen dat het kernidee van cryptocurrency is om de financiële diensten en munten te decentraliseren. Dit gedachtegoed staat soms haaks tegenover de verplichte regelgeving van een overheid of andere instelling.

De DNB eist bijvoorbeeld dat Binance aantoont dat ze maatregelen nemen tegen witwaspraktijken. Maar hier staat wel een beperktere privacy van de klanten tegenover. Het is echter aan jou om te beslissen waar jij je goed bij voelt. 

Een account aanmaken bij Binance

Het registeren doe je heel eenvoudig op de website van Binance met je e-mail en een gekozen wachtwoord. Zodra je je e-mail hebt bevestigd kan je al aan de slag. 

  • Nadat je basis Binance log-in in orde is ben je wel nog steeds “unverified” en zijn je handelsmogelijkheden erg beperkt. Daarom kan je best zo snel mogelijk je volledige verificatie in orde brengen. Voor je ID-verificatie zul je een kopie van je ID moeten uploaden en een foto van jezelf.
  • Om je account extra te beveiligen kan je een telefoon verificatie instellen. Hiermee zul je telkens je wil inloggen een sms krijgen met een code.
  • Het is ook mogelijk om een 2FA (twee factor authenticatie) in te stellen met bijvoorbeeld Google authenticator.
  • En om fishing te voorkomen kan je een anti-fishing code aanmaken. Dit is een code die zich in elke e-mail van Binance zal bevinden zodat jij weet dat je niet te maken hebt met een fishing e-mail.
  • Verder is het ook mogelijk om je bankrekening en/of je wallet te whitelisten. Indien je bijvoorbeeld een whitelist aanmaakt met jouw bankrekening dan kan je enkel naar die rekening geld overmaken.

Indien iemand jouw gegevens in handen krijgt en jouw valuta wil overmaken naar een andere rekening zal dit niet lukken. Indien je zelf valuta’s wil overmaken naar een externe wallet zul je die wallet eerst op je whitelist moeten toevoegen.

Hoe werkt Binance?

Crypto’s kopen op het platform kan op verschillende manieren. Om te starten is het wel handig dat je de waardes van de crypto’s in euro’s zet. Of als je liever USD gebruikt kan dat natuurlijk ook, aan jou de keuze. Dat doe je eenvoudig met een knop rechts bovenaan op het platform. 

Indien je geld wil overmaken naar Binance om er later crypto’s mee te kopen kan je gebruik maken van volgende mogelijkheden: 

  • Bankstorting: gratis (maar duurt natuurlijk een paar dagen) 
  • iDEAL: 1,3€ kosten
  • Sofort: niet altijd beschikbaar
  • Creditcard of betaalpas. 1,8% kosten

Zodra je hiermee geld hebt overgemaakt komt dit op je “cashsaldo” terecht. Hiermee kan je dan op Binance crypto’s kopen.  Indien je met je creditcard of betaalpas betaald kan je ook rechtstreeks crypto’s kopen zonder eerst euro’s op je cashsaldo te zetten.  Via deze methodes heb je meteen toegang tot het kopen van ongeveer 40 munten. 

Handelen in crypto’s

Het aanbod in crypto’s bij Binance is echter enorm. Indien je interesse hebt in het kopen en verkopen van alle beschikbare crypto’s dan kan je dat op de volgende manieren doen: 

Converteren

Het makkelijkste is om een coin te converteren. Hiermee zet je bijvoorbeeld een stukje van jouw Bitcoin om in Cardano. Converteren is mogelijk voor de grootste munten, maar ook niet voor allemaal. 

Klassieke weergave

In deze tab vind je alle mogelijke handelsparen. Indien je een bepaalde coin wil kopen met Bitcoin moet je wel even kijken of dat handelspaar bestaat. Indien dat niet het geval is lukt het meestal wel met Ethereum. In dit menu vind je ook de candlestick grafieken voor meer technischere analyses. 

Om een transactie te doen heb je 3 grote keuzes: 

  • Een marktorder
  • Limiet order
  • Limiet stop order

Geavanceerde weergave

De klassieke weergave biedt nog niet alle mogelijkheden. In de geavanceerde weergave biedt Binance alles wat een professionele trader nodig heeft. Het gaat hier vooral om ingewikkeldere derivatenproducten zoals het handelen met futures. 

Aandelen tokens

In deze aparte categorie kan je aandelen tokens kopen. Dit zijn geen rechtstreekse aandelen, maar tokens die de aandelenprijs van een bepaald bedrijf volgen. De beschikbare aandelen tokens zijn onder andere: Tesla, Apple, Microsoft en Coinbase. 

Binance Earn

Geld verdienen met crypto’s is niet alleen mogelijk door te kopen en te verkopen. Met Binance earn (staking) zijn er nog andere manieren om je vermogen aan te dikken. 

Binance Lending maakt het mogelijk om een deel van je crypto’s vast te zetten waardoor je er een jaarlijkse rente kan op ontvangen. Deze rentes kunnen variëren van 3,5% tot wel 15% op jaarbasis. En het leuke is dat ze dagelijks worden uitbetaald. 

Het aantal crypto’s dat je kan uitlenen is wel beperkt, maar als je ze een tijdje niet nodig hebt, is het wel een makkelijke manier om je rendement te verhogen. 

Binance kosten

De kosten op Binance zijn erg laag. Gemiddeld bedragen de transactiekosten slechts 0,1%. De exacte Binance fees hangen af van jouw handelsvolume. Hiervoor maakt Binance gebruik van zogenaamde VIP levels. 

Een voorbeeld: Wie een 30 dagen handelsvolume heeft lager dan 50 BTC, behoort tot VIP level 0. Hierbij horen 0,1% maker kosten en 0,1% taker kosten. Maar door te betalen met de Binance coin (BNB) krijg je nog extra 25% korting op je handelskosten! In dit geval worden de maker en taker kosten beide 0,075%. (Indien je alle voorwaarden van alle levels wil bekijken ga je naar het online platform en klik je onderaan in de footer op kosten.)

De Binance coin is niet alleen handig om je transactiekosten te drukken. De coin zelf is op enkele jaren tijd geklommen tot een vierde positie in marktkapitalisatie en kan dus ook een goede investering zijn. Om de waarde van de Binance Coin nog verder te stimuleren gebruikt Binance elk kwartaal 20% van de winst om een deel van de coin op te kopen en te verbranden tot er nog maar 100 miljoen van over zijn. 

Gebruiksgemak en klantenservice

Het Binance platform werkt uitstekend, maar omwille van alle opties is het voor beginners wel even zoeken. Ben je op zoek naar een makkelijk en heel overzichtelijk platform dan kan je beter een Nederlandse exchange zoals Bitvavo raadplegen. 

Mocht je verloren lopen tussen al de mogelijkheden die Binance biedt dan kan je rekenen op een goede 24/7 klantenservice. Op de website zelf vindt je ook al een heleboel antwoorden op allerlei veel voorkomende vragen. 

Het Binance ecosysteem

Zoals al eerder aangegeven is Binance meer dan alleen een exchange, veel meer. De 1500 medewerkers werken aan allerlei projecten om crypto zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen ter wereld. De projecten lijken wel eindeloos, maar hier is een greep van de belangrijkste extra features die onderdeel zijn van het Binance ecosysteem: 

De Binance Card

Binance crypto card

Het investeren in crypto’s kent een explosieve groei. Maar het doel is natuurlijk om crypto’s zoals Bitcoin echt te gaan gebruiken als betaalmiddel. Dit zal niet zomaar morgen overal gebeuren, maar met de Binance card maakt Binance het betalen met crypto’s erg makkelijk en toegankelijk. 

Deze crypto creditcard is een fysieke betaalkaart die je bij meer dan 60 miljoen bedrijven wereldwijd kan gebruiken. De dienst is bovendien gratis, je hoeft er geen fee voor af te staan aan Binance. De Binance card kan een grote stap zijn in de praktische bruikbaarheid van crypto’s als betaalmiddel. 

Binance Academy

Binance Academy

De Binance Academy is een online leerplatform waar je als beginner alles te weten kan komen over crypto’s en de blockchain. Hoewel je ook op youtube duizenden vloggers vindt die graag hun informatie willen delen, ben je hier wel zeker over de kwaliteit en juistheid van wat gezegd wordt. 

Binance Charity

Binance Charity

Op dit deel van het Binance platform kan je goede doelen steunen met je crypto’s. En Binance houdt hier geen winst van over voor zichzelf. Een voorbeeldje van een goed doel zijn de Australische bosbranden. 

Binance launchpad

Binance Launchpad

Investeerders die hun eigen coin willen lanceren kunnen gebruik maken van het Binance launchpad. ​​Binance doet hiervoor een volledige background check en de zogeheten intitial exchange offering. Uiteindelijk staat Binance ook in voor het listen van de munt en via dit kanaal kunnen investeerders dan ook meer vertrouwen winnen van de community. 

Binance labs en research

Binance Labs

Deze onderdelen ondersteunen ondernemers op allerlei manieren met onderzoek en hulpmiddelen in hun eigen crypto avontuur.

Coinmarketcap 

Dit is de bekendste website om de huidige waarde en marktpositie van alle crypto’s te raadplegen. Deze site werd onlangs overgekocht door Binance. Het is duidelijk dat Binance een grote speler is binnen de cryptowereld. Niet alleen als exchange, maar als grote facilitator om het succes van cryptocurrencies zoveel mogelijk te verspreiden.

Binance is dan ook een ideale exchange als je je wil verdiepen in alles wat met crypto te maken heeft. Voor de beginnende trader die zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk wil investeren in een stukje Bitcoin kan het Binance platform, en ook de app overweldigend zijn. 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!