Crypto creditcard aanvragen

Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een crypto creditcard aan te vragen? Met een crypto creditcard heb je de mogelijkheid om in winkels te betalen, een hotel te boeken of bijvoorbeeld een huurauto te reserveren. 

Er zijn verschillende manieren om deze crypto creditcards aan te vragen. Kies bijvoorbeeld voor de Binance card of ga voor de Coinbase creditcard. Via de app of het platform op je laptop kun je bijhouden welke uitgaven je hebt gedaan met de creditcard.

Zo houd je grip op je financiën! In dit artikel lees je meer over de manier waarop je de verschillende crypto creditcards aan kunt vragen en kunt gebruiken.

Aanvragen van een crypto creditcard

Nadat je een account hebt aangemaakt bij een van de platforms die de crypto creditcards aanbieden, kun je deze aanvragen. Het aanvragen neemt door de groeiende populariteit van de crypto creditcards enige tijd in beslag. 

Kijk voor het aanvragen van een creditcard goed naar de kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik hiervan. Het voorkomt verrassingen achteraf. Let ook op de limieten die gesteld worden aan de uitgaven die je met de creditcard doet. Het aanvragen van de creditcard is in de meeste gevallen gratis.

Tip: niet alleen voor uitgaven in winkels waar slechts met een creditcard betaald kan worden komt deze crypto creditcard van pas. Je kunt de kaart ook gebruiken om bijvoorbeeld af en toe cash van je saldo op het platform te pinnen bij een geldautomaat.

De crypto card van Crypto.com

De Crypto.com creditcard is al een aantal jaar in de omloop. Vroeger was deze kaart bekend onder de naam MCO Visa Card. De crypto card was onder deze naam bekend omdat het bedrijf Crypto eerder Monaco (MCO) heette.

In 2018 is de bedrijfsnaam veranderd naar Crypto en daarmee is de naam van deze crypto card dus ook veranderd naar Crypto Visa Card.

De Crypto.com betaalkaart aanvragen

Een Crypto credit card aanvragen kan niet iedereen. Deze crypto card is namelijk alleen beschikbaar voor gebruikers van de Crypto.com App.

De Crypto.com App is samen met de Crypto.com Visa Card de snelst groeiende en meest beschikbare ter wereld. De gratis app zowel als de kaart kunnen hier gevonden worden.

Eenmaal ingelogd als gebruiker en een Crypto.com account aangemaakt, kan de crypto kaart besteld worden. De Crypto card is in Nederland dus alleen aan te vragen vanuit de Crypto.com App.

De crypto card van Gemini

De crypto kaart van Gemini is momenteel nog niet beschikbaar. Wel kun je je inschrijven voor de wachtlijst en direct de kaart ontvangen wanneer deze beschikbaar is.

Je kunt dit doen via de website van Gemini. Hier hoef je alleen maar je e-mailadres achter te laten.

De Gemini card is helemaal gratis zonder annual fees en geeft tot wel 3% aan cashback op aankopen in bitcoin of andere crypto’s. Ook heeft de kaart geen buitenlandse transactiekosten. Al met al klinkt dit dus erg positief!

Zorg voor voldoende Bitcoin in je portemonnee

Heb je de Bitcoin creditcard in huis? In dat geval is het zaak om te zorgen voor voldoende Bitcoin in de portemonnee die gekoppeld zit aan de crypto creditcard. Op deze manier voorkom je schulden. 

In de meeste gevallen werken platforms met een losse portemonnee voor de creditcard. Dit betekent dat je binnen je account op het platform een portemonnee hebt waarmee je kunt handelen op de exchange en een portemonnee met gereserveerde Bitcoin voor uitgaven met de crypto creditcard.

Bitcoin op een platform bewaren is niet zonder risico

Houd er rekening mee, dat het bewaren van Bitcoin of andere crypto’s op een platform nooit helemaal zonder risico is. In die zin, dat je op een platform alleen de publieke sleutel van je portemonnee beheert. Zou je de munten overzetten naar een persoonlijke wallet buiten de exchange om, dan bezit je naast de publieke, ook de geheime sleutel. 

De kans op diefstal van je digitale munten is in zo’n geval veel kleiner. In het bijzonder wanneer je de geheime sleutel niet op je computer bewaart. Zet om deze reden slechts kleine bedragen aan Bitcoin op je account op een platform als Binance en Coinbase. Zorg er daarnaast voor dat je account beveiligd is met multi-factor authentication.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!