Snelle bespaartip: zet de temperatuur van de boiler lager

Veel bespaartips zijn uitgebreid van aard: je dient er speciale spullen voor te kopen en allerlei verrichtingen voor uit te voeren. Dit keer hebben we een snelle bespaartip: zet de temperatuur van de boiler lager om energie (en geld) te besparen.

Wat is de minimum temperatuur voor de boiler?

Het is verstandig om de temperatuur van de boiler zo laag mogelijk te houden, dat bespaart energie en dus geld. Stel de boiler in op een temperatuur van rond de 65 graden Celsius. De meeste boilers staan standaard ingesteld op een temperatuur van rond de 80 graden, maar dat is helemaal niet nodig: wie doucht er bijvoorbeeld met water van 80 graden? De temperatuur van de boiler mag trouwens niet lager zijn dan 60 graden, dan kan de legionellabacterie ontstaan in de leiding. Bij een hogere temperatuur is er niks aan de hand.

Wat is een boiler?

Het woord boiler komt van het Engelse ‘boil’ wat koken betekent. Een boiler is een apparaat om water warm te maken. Het verwarmde water wordt in een geïsoleerd vat opgeslagen en op de ingestelde temperatuur gehouden. Iedere keer dat er om warm water ‘gevraagd’ wordt, komt dit uit de boiler. Hierna wordt de boiler weer bijgevuld en op temperatuur gebracht.

Boiler

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!