Wat is crypto staking?

Zoals vele dingen in crypto, kan het staken een ingewikkeld concept zijn. En voordat je investeert of trade in cryptocurrency, is het het beste om het proces te begrijpen om er het meeste uit te halen.

In dit artikel zullen we je meer informatie geven over staking en hoe je beloningen kan verdienen, en waarom slechts sommige cryptocurrency’s staking toestaan.

Staking is complex proces dat het opslaan van crypto in een cryptocurrency wallet gebruikt om de verrichtingen en de veiligheid van het blockchainnetwerk te ondersteunen. Eenvoudig gezegd, houdt u uw cryptocurrency in uw wallet en ontvangt u beloningen hiervoor.

We leggen je uit hoe dit werkt en wat Proof of Stake of PoS is en hoe het werkt.

Wat is Proof of Stake (PoS)?

Proof of Stake is een algoritme dat in 2011 werd geïntroduceerd om Proof of Work problemen op te lossen. Het algoritme gebruikt een willekeurig selectieproces om te bepalen welke node als validator zal dienen voor de volgende blok te controleren.

Om het even welke cryptocurrency die PoS gebruikt begint door vooraf geslagen munten te verkopen, die dan in PoS worden opgeslagen in een crypto wallet.

Als u wilt deelnemen aan het PoS van het blockchain netwerk, moet u een aantal munten in het netwerk staken. Deze munten worden dan gebruikt in het selectieproces om te bepalen of uw munten dan wel of niet als validator voor het volgende blok wordt gekozen.

Zodra je je crypto activa staked kan je rente of rewards hiervoor krijgen. Tijdens het proces zorgen je munten voor het verbeteren van de veiligheid van the blockchain.

Hoe meer coins je staked, hoe meer rewards je krijgt. De prijzen worden echter online verdeeld, wat betekent dat uw inkomsten automatisch door het netwerk worden bepaald. Als de crypto asset het toelaat, kunt u een aantal van uw holdings staken om een beloning te krijgen.

Proof of Staking

Wanneer krijgt u staking rewards?

Wanneer u als validator wordt gekozen, zult u worden beloond wanneer het systeem met succes de volgende blok in de blockchain maakt. The Blockchain houdt rekening met de volgende factoren bij het selecteren van een validator:

Uw betrouwbaarheid wordt bepaald door de tijd die uw munten online zijn, sommige munten kunnen pas rewards generen van ze 24uur gestaked zijn. Slashing history, als u nooit bent gestraft voor het maken van fouten tijdens het valideren van blokken of het niet beschikbaar zijn tijdens het valideren maakt u ook meer kans om als validator gekozen te worden.

U moet meestal een bepaalde hoeveelheid aan coins staken om als validator te voldoen. Jaren van ervaring – als u vele jaren van ervaring hebt en met veelvoudige gesteunde netwerken werkt, beschouwt het systeem u betrouwbaarder, dit verhoogd uw kansen om als validator gekozen te worden.

Wat zijn staking pools?

Een staking pool is een platform dat meerdere belanghebbenden in staat stelt hun coins te bundelen om hun kansen te vergroten om als validator te worden gekozen. Mensen met dezelfde cryptovaluta’s bundelen hun staking power om hun kansen op het verdienen van blokbeloning te vergroten.

Staking pools kunnen op een blockchain worden gecreëerd die het PoS model gebruiken. De pool wordt beheerd door de exploitant van de pool samen met de belanghebbenden die hebben bijgedragen aan de oprichting van de staking pool. Sommige staking pools vereisen dat u uw munten staked via een wallet van een derde partij, terwijl anderen u toestaan om uw staking te beheren vanuit uw eigen wallet.

Echter, in vergelijking met solo staking, biedt een staking pool minder beloningen aan omdat de beloningen van succesvolle selectie worden gedeeld onder alle deelnemers van de staking pool. U moet ook poolkosten betalen, waardoor de uiteindelijke uitbetaling nog minder is. Zodra u uw munten in het platform hebt beveiligd, zal de blockchain hen gebruiken als validator.

Sommige staking pools bereiden een bepaald minimum staking bedrag om deel te nemen. Als de node met succes de blockchain controleert, zal het netwerk u en de andere leden van de staking pool belonen.

De voordelen van crypto staking

Crypto staking wint snel aan populariteit op het blockchainnetwerk en in de cryptocurrency wereld. Het is de meest effectieve manier om passieve inkomsten te genereren op de cryptocurrency markt. Zo kan staking een consistente bron van inkomsten zijn. Enkele voordelen van crypto staking zijn als volgt:

  • Het is goedkoop en makkelijk om crypto te staken, u kunt staken via verschillende exchanges en staking pools, zelfs op je smartphone.
  • U kunt de waarde van uw activa verhogen door meer in te zetten. Afgezien van de stakingrewards, zal de waarde van je rewards stijgen indien de onderliggende cryptomunt in waarde stijgt.

Zo eenvoudig is het, je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig om je cryptovaluta te activeren voor stakingrewards. U plaatst uw activa eenvoudig in de wallet van je exchange en staat het systeem toe een bepaalde hoeveelheid coins te staken.

Munten die vaak worden ingezet in cryptostaking

Aangezien PoS evolueert, komen de nieuwe methodes om cryptocurrency te staken. Er zijn tal van cryptocurrency waarin u kunt inzetten en beloningen verdienen, maar de top vijf valuta’s gekozen om te staken zijn als volgt:

  • Ethereum 
  • Cardano
  • Polkadot
  • Solana
  • Polygon

Platformen voor cryptocurrency staking

Staking bij CoinLoan

CoinLoan is een peer-to-peer cryptocurrency kredietverlening platform dat tot 12,3 procent samengestelde rente biedt op hun 18 ondersteunde cryptocurrency en stablecoins.

CoinLoan stelt gebruikers in staat om een lening in cryptocurrency te krijgen en ook cryptocurrency als onderpand te gebruiken.

De onderneming rekent geen rente voor de lening aan en de enige vergoeding die de leningnemer moet betalen is een vergoeding van 1% per maand op het totale geleende bedrag.

De voordelen van CoinLoan zijn talrijk, maar de belangrijkste is dat het heel makkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen, en dan wacht je op goedkeuring.

Staking bij Celsius Network

Celsius Network is een gedecentraliseerd financieel ecosysteem dat gebruikers in staat stelt crypto te verdienen door cryptocurrency te staken. Celsius Network is een blockchain-gebaseerd banken-platform dat een rente van 7% per jaar belooft op je crypto deposito.

Het Celsius Network accepteert verschillende cryptovaluta, zoals Ethereum, Bitcoin, DASH. U kunt tot 17% rente verdienen op cryptocurrency en de opbrengst elke week storten.

Er is geen minimumbalans vereist en er zijn geen kosten verbonden aan het platform. Gebruikers kunnen deze interesse verdienen door hun munten op te slaan in de eigen wallet van Celsius.

Zij hoeven geen andere actie te ondernemen dan het deponeren van hun munten voor de duur van de termijn, en de rente zal automatisch oplopen.

Staking bij BlockFi

Bij BlockFi kunt u uw cryptocurrency aan het netwerk lenen, en hierdoor rente verdienen op deze cryptomunten. Zet je crypto-assets aan het werk met Blockfi, een bitcoin-leningplatform dat dagelijkse rente tot 7,5 procent betaalt.

Er is geen minimumbalans en er zijn geen verborgen kosten. Bij BlockFi kunt u tot 8,6% rente per jaar verdienen op uw cryptocurrency holdings, contant geld lenen, crypto kopen en verkopen en toegang krijgen tot andere bankdiensten. Het is als een alles-in-één cryptobank.

BlockFi is een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf dat diensten verleent voor cryptocurrency het lenen. Deze dienst is zeer verschillend van andere bedrijven die de crypto diensten aanbieden omdat het zich met zijn tarieven en snelheid van levering onderscheidt.

Het bedrijf biedt leningen aan mensen die willen investeren in Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple of andere cryptovaluta. Zij verstrekken ook hefboomleningen waar de leningnemer tot $ 25 miljoen van Bitcoin tegen vaste tarieven kan lenen.

BlockFi biedt vaste tarieven en een snelle verwerkingstijd voor leningen met crypto-onderpand in ruil voor klanten leveren hun cryptocurrency en een rentevoet.

Staking bij Bitvavo

Bij Bitvavo Staking diensten kunt u passief geld verdienen over aangekochte cryptocurrency en tokens.Bitvavo heeft voor de klanten een oplossing gecreëerd die zowel on-chain als off-chain staking mogelijk maakt.

Deze Bitvavo stakingdiensten omvatten het staken van Proof-of-Stake cryptocurrencies die worden beheerd door Bitvavo, waarbij rewards worden uitbetaald aan de klanten. 

Deze stakingdiensten worden op regelmatige basis uitgebreid en zijn nu toegankelijk voor de onderstaande cryptocurrencies:

ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET), Waves (WAVES)

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!