Nieuwe cryptomunten in 2023

Het jaar 2021-2022 is voor de cryptomarkt een belangrijk jaar geweest. De adoptie van cryptocurrency en de blockchain technologie is enorm toegenomen. NFTs zijn bij een groot publiek bekend en in de cryptomarkt is nog nooit zoveel geld geïnvesteerd als in 2021. De marketcap van Bitcoin bereikte de magische grens van 1 biljoen euro en dagelijks wordt er voor miljoenen euro’s in NFTs gehandeld.

Veelbelovende crypto projecten hebben een grote groei doorgemaakt en diverse cryptomunten hebben verschillende all time highs gemaakt. Daarnaast zijn er talloze nieuwe projecten op de markt gekomen, die verschillende cryptocurrency’s hebben uitgebracht. Ook in 2023 zal de cryptomarkt niet stilzitten. Veel investeerders zoeken naar veelbelovende projecten, die misschien wel dé coin van 2023 kan worden!

Nieuwe crypto coins die veel zijn gestegen

De cryptomarkt kende in 2021-2022 enorme pieken en dalen, die voornamelijk in bepaalde categorieën zeer explosief waren. Zo steeg de koers van Shiba Inu met ruim 500.000%. Wanneer je op de bodem bijvoorbeeld € 100,- had geïnvesteerd, was dit op de top ongeveer € 400.000,- waard geweest. Shiba Inu is dan ook de coin die in een zeer korte tijd voor de meeste crypto miljonairs heeft gezorgd.

Naast Shiba Inu, was SafeMoon ook een nieuwe memecoin die in 2021-2022 zeer veel in gestegen. Het voorjaar van 2021 was een ware memecoin hype, waar elke memecoin door het dak ging. In het najaar kwam hier Floki Inu bij. Deze memecoin is gebaseerd op Elon Musk en Shiba, wat een gouden combinatie voor memecoins is gebleken. Nu zien we in 2023 dat de NFT coins steeds populairder woren.

Nieuwe crypto's en launchpads

De meeste nieuwe cryptomunten die op de markt kwamen, werden via een IDO of IEO uitgegeven. Dit houdt in dat de cryptomunt in de voorverkoop komt, waarbij investeerders in een vroeg stadium kunnen investeren in een cryptoproject. Het project haalt met deze tokenverkoop kapitaal op, om hun plannen verder uit te werken.

Deze pre-sales worden via launchpads gedaan. Dit is een platform die de lancering van de token verzorgd. Grote ecosystemen zoals Solana en Ethereum hebben verschillende launchpads, maar ook exchanges zoals Binance hebben een eigen launchpad. In 2021 was het vroegtijdig investeren in deze tokens zeer lucratief.

Tussen de vroegtijdige tokenverkoop en het op de markt brengen van de coin zitten vaak enkele dagen. Hierdoor zijn de tokenlanceringen van nieuwe projecten in 2023 de grootste kans om binnen enkele dagen je vermogen flink te verhogen.

Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden van coins waarvan de pre-sale prijs door het dak ging na de publieke lancering.

  • MetaVPad
  • GameZone
  • ADAPad
  • Star Atlas
  • WagyuSwap
  • Bloktopia
nieuwe cryptomunten 2022

Cryptomunten met potentie in 2023

Er zijn veel projecten die in 2023 op de markt zullen komen. Het is onbegonnen werk om al deze projecten vroegtijdig te ontdekken en te onderzoeken. Dagelijks worden er nieuwe tokens op de markt gebracht en delen nieuwe projecten hun toekomstplannen. Echter zijn er crypto projecten die een uitzondering op de regel kunnen zijn.

Moonbeam

Eén van deze projecten is Moonbeam, de parachain op Polkadot. Dit komt doordat Moonbeam een testversie heeft, genaamd Moonriver. Moonriver is gebouwd op Kusama, het testnet van Polkadot.

De lancering van Moonriver in 2021 is een groot succes geworden. Hierdoor is Moonriver één van de nieuwe coins die in 2023 een grote prijsstijging zag.

Daarom zijn de verwachtingen voor Moonbeam hoog. Hetzelfde project, maar dan op Polkadot in plaats van Kusama. Moonbeam is de meest bekende Polkadot parachain, maar er zijn meer projecten die hun testversie succesvol hebben gelanceerd op Kusama en het werkelijke project op Polkadot lanceren.

PulseChain

Ook PulseChain is een jong crypto project die in 2023 gelanceerd gaat worden. Het team achter PulseChain staat onder leiding van Richard Heart en is zeer ervaren. PulseChain heeft al een grote community opgebouwd.

Dit komt onder andere door de aangekondigde airdrop, die de grootste airdrop ooit moet worden. PulseChain heeft aangekondigd dat iedereen die deelneemt aan de airdrop, zijn vermogen aan ERC-20 tokens in zijn wallet gekopieerd zal krijgen.

Wanneer je bijvoorbeeld 100 LINK in je wallet hebt, zul je ook 100 LINK op de PulseChain blockchain gaat krijgen. Deze tokens zijn anders op de Ethereum en de PulseChain blockchains. Je kan het zien als eLINK en pLINK, waarbij de waarde in fiat onderling ook verschilt.

PulseChain is een kopie van Ethereum, maar met diverse voordelen. Zo wordt het Proof of Stake (PoS) systeem gebruikt. Ethereum wil dit ook, maar het is een hele klus om dit te realiseren.

Dankzij de PoS kan PulseChain een stuk goedkoper zijn, maar de transacties gaan daarnaast ook sneller. Daarnaast is het PoS systeem een zeer duurzame manier om het netwerk veilig te houden.

De beste nieuwe cryptomunt

Naast de veelbelovende Polkadot parachain projecten, zijn er meer projecten waar veel investeerders naar kijken. Zo wordt in 2023 SundaeSwap verwacht. SundaeSwap is een gedecentraliseerd handelsplatform, die op de Cardano blockchain gebouwd is. Veel investeerders hebben vertrouwen in Cardano en de projecten die op deze blockchain worden gebouwd.

SundaeSwap kan je zien als de UniSwap van Ethereum of de PancakeSwap van Binance. Ook deze projecten zijn enorm populair geworden, omdat ze zeer nuttig kunnen zijn voor investeerders. Indien SundaeSwap net zo populair als de andere twee platformen wordt, kan dit een zeer lucratieve investering zijn. In 2021 steeg PancakeSwap met ruim 11.700% en Uniswap met ruim 1.100%, percentages waar je u tegen zegt!

Crypto trends: NFTs en de metaverse

In 2021 en 2023 zijn de prijzen en de hoeveelheid NFT collecties explosief gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er dagelijks voor miljoenen euro’s aan NFTs worden verhandeld. Daarnaast is de populariteit van NFTs gestegen door de ontwikkelingen rondom de metaverse. NFTs worden ook gebruikt in de metaverse.

Zo kunnen landgoederen, maar ook andere items en kledingstukken als NFT verhandeld worden. In het najaar van 2021 zagen vele metaverse-projecten een enorme groei, waarbij er drie crypto projecten waren die de show stalen. Axie Infinity (AXIE) is hier één van, een metaverse game met dagelijks miljoenen gebruikers. De koers van Axie Infinity steeg in het najaar met ruim 5.500%.

Daarnaast zijn Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) twee projecten die door het plafond zijn gegaan. In deze metaverses, die draaien op de blockchain technologie, kan je van alles doen. Onder andere kun je landgoed bezitten, waar je een passief inkomen kan verdienen indien spelers jouw land gebruiken. Daarnaast werden deze 2 projecten populair, doordat bekende mensen en projecten land kochten.

Hierdoor werd onroerend goed naast bijvoorbeeld Snoop Dogg of Crypto.com voor enorm hoge bedragen verkocht. Net als onroerend goed in het normale leven, is onroerend goed binnen de metaverses ook schaars. Ook over de locatie van het onroerend goed gaan de gelijkenissen op, de locatie is zeer belangrijk voor de waarde van het land.

Nieuwe NFT munten met potentie

Misschien wel dé nieuwe NFT munt met potentie is MetaVPad. Niet alleen is dit cryptoproject een nieuw project dat zich richt op de metaverse, maar ook kan je via dit project vroegtijdig investeren in andere nieuwe metaverse projecten. MetaVPad is onderdeel van de IDO trend, waarbij tokens van nieuwe projecten binnen enkele dagen 100 keer zoveel waard waren.

MetaVPad is een launchpad, waar nieuwe metaverse projecten gelanceerd kunnen worden. Door een bepaalde hoeveelheid METAV op het platform te staken, kan je op de whitelist komen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om in een nieuw project te investeren, voordat deze publiekelijk wordt uitgegeven.  Naast het vroegtijdig investeren, ontdek je nieuwe projecten ook eerder dan de meeste mensen, waardoor je in een vroeg stadium NFTs van het project kan bezitten.

Nieuwe metaverse munten met potentie

De metaverse is sinds het najaar van 2021, toen Facebook bekend maakte dat zij zich gaan richten op de metaverse en de naam werd veranderd in Meta, een enorme hype. Cryptomunten die zich richten op de metaverse zagen een explosieve prijsstijging na de bekendmaking van Facebook.

Ook in 2023 worden er verschillende projecten gelanceerd, die zich richten op de metaverse. Om vroegtijdig nieuwe crypto projecten te ontdekken, hebben we voor jou 5 projecten onderzocht, die zomaar de nieuwe metaverse crypto van 2023 kan worden!

The Parallel

Op de Binance Smart Chain (BSC) is het metaverse project The Parallel gevestigd. Dit project richt zich op gaming, entertainment en socialising. Je kan stukken grond in deze metaverse kopen, waar anderen huur kunnen betalen om er gebruik van te maken.

In de grond kan je namelijk minen, waarbij je Runes kan minen. Deze Runes heb je nodig om NFTs te bouwen. Het spel bevat elementen voor zowel PvE als PvP.

Wanneer je landgoederen op The Parallel hebt, kan je een passief inkomen met deze landgoed NFTs vergaren. Daarnaast kan je jouw eigen landgoed ook gebruiken om zelf te minen, waardoor je extra inkomsten kan verdienen.

Space Misfits

Het project Space Misfits is een metaverse project, dat gebaseerd is op The Sandbox. Echter zijn er grote verschillen tussen de platformen. Zo maakt Space Misfits het mogelijk om voor elke gebruiker een unieke ervaring hebben en zelf deze ervaring creëren.

Het project streeft naar een belangrijke rol voor de gebruiker, die impact op het spel zal hebben. In de metaverse kan je op verschillende servers gebruik maken van de PvP gameplay.

In de metaverse zijn de belangrijke items als NFT uitgebracht. Zo kan je in de ruimtewereld van Space Misfits eigenaar zijn van een ruimtestation of een planeet, de droom van vele mensen! Het project is play-to-earn en zal een eigen coin hebben. Samen met Enjin wordt deze metaverse ruimte werkelijkheid.

Mines of Dalarnia

In het spel Mines of Dalarnia, kan je het avontuur aangaan door te gaan minen. Spelers minen om zeldzame items te vinden, maar kunnen ook met verschillende items hun uitrusting en vaardigheden verbeteren.

In Mines of Dalarnia kan je ook grond kopen en een passief inkomen verdienen. Dit kan doordat andere spelers voor een bepaalde huursom tijdelijk van jouw grond gebruik kunnen maken. Daarnaast kan je zelf ook actief op zoek in jouw gebied.

Door de juiste mineralen uit de grond te halen, kan je deze items gebruiken om een stuk land te leasen. De meeste metaverse projecten leggen vooral de nadruk op het verdienmodel voor gebruikers, maar Mines of Dalarnia wilt hier een balans in vinden.

Naast het verdienen, zal de game-ervaring ook belangrijk zijn. Het team achter dit project heeft de game-ervaring als prioriteit.

Netvrk

Het project Netvrk is een metaverse, waarbij je eenvoudig creaties kan maken of te gelde kan maken. Het project richt zich op gaming, onderwijs en virtuele werkplekken.

Dit alles wordt mogelijk op het onroerend goed van het project, wat als NFT wordt uitgegeven. Netvrk is een play-to-earn game, waarbij het mogelijk is om je coins te staken.

Netvrk richt zich voornamelijk op het virtual reality binnen de metaverse. Zij zien de problemen van deze technologische ontwikkeling, maar bieden ook oplossingen hiervoor. Hierdoor proberen zij om het gat op de markt in te vullen, waar Oculus en Google dit nog niet is gelukt.

Infinity Skies

Het op de Binance Smart Chain gevestigde Infinity Skies is een spel dat gebaseerd is op The Sandbox. Op het platform kunnen spelers bouwen, socializen, handelen en op avontuur gaan.

Op het platform kunnen spelers kastelen bouwen, met daarin decoraties die verpakt zijn als NFT. Daarnaast zijn de skins en het vastgoed ook als NFT verpakt. In het spel kunnen spelers doelen voor de lange termijn, maar ook de korte termijn, halen.

Dit kan het bouwen van een kasteel of eiland zijn, maar ook het verzamelen van NFTs of het verdienen van coins door het verhandelen van deze NFTs. Alle acties worden op een leaderboard bijgehouden, waardoor het spel zeer competitief kan zijn.

Tot slot over nieuwe cryptomunten

Wanneer je op zoek gaat naar de beste crypto projecten voor 2023, is het goed om eerst te onderzoeken wat de trend voor de komende periode gaat worden. Het is aannemelijk dat de metaverse dit in 2023 zal worden, maar doe altijd je eigen onderzoek.

Daarnaast zijn er meer technologische ontwikkelingen die de interesse van investeerders. Voorbeelden hiervan zijn web 3.0 en de Polkadot parachains. Wanneer er veel investeerders interesse in nieuwe projecten hebben, kan dit positief voor de prijs van de betreffende coin zijn.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!