Het woord ‘side-hustle’ is helemaal in. Een side-hustle is een bijverdienste die je naast je reguliere baan hebt. Het doel van deze bijverdienste is meestal meer verdienen en je geld voor je laten werken. Klinkt mooi. Maar hoe kun jij beginnen met een bijverdienste en wat is het geheim voor succes? Lees maar snel verder.

Een methode die bij je past

Het is belangrijk om een methode te kiezen die bij je past. Je hebt namelijk geen baas die je vertelt wat je moet doen en je moet het allemaal vanuit je eigen motivatie voor elkaar krijgen. In de meeste gevallen worden twee methodes gecombineerd.

Allereerst kijk je naar een verdien methode die bij je past. Heb je bijvoorbeeld een hobby waaruit een product komt die je kunt verkopen, of ben je ergens goed in en kun je dit aan anderen leren? Maak hier dan gebruik van. Daarnaast zijn er opties als online klusjes doen voor iemand, auto’s wassen, affiliate marketing of grasmaaien. Alles waar je extra geld mee kunt verdienen kan een eerste side-hustle zijn.

De tweede stap

De tweede stap is om ervoor te zorgen dat je het geld niet uitgeeft! Dit is heel belangrijk en zou eigenlijk geen probleem moeten zijn. Voordat je aan je bijverdienste begon, kon je namelijk ook prima zonder. Het extra geld kun je het beste investeren. Je kunt dit doen in cryptovaluta, aandelen of de huizenmarkt.

Voor de huizenmarkt heb je meestal veel geld nodig, maar er zijn ook bedrijven die delen van een huis aanbieden waar je een rendement over kunt krijgen. Aandelen kun je in verschillende soorten en maten kopen. Lees je eerst goed in over het bedrijf en de verschillende risicogroepen. Op Anycoindirect kun je beginnen met het investeren in cryptomunten. Hier vind je verschillende degelijke cryptomunten, maar doe altijd je eigen onderzoek! Investeren is namelijk nooit geheel risicovrij.

Hoe behaal je succes?

Je kunt alleen snel veel geld verdienen door een hoog risico te nemen, denk bijvoorbeeld aan een loterij of daytraden. De kans dat je een miljonair wordt is ontzettend klein en de kans dat je je geld kwijt raakt, is een stuk reëler.

Wil je dat je geld voor je gaat werken en je hier in de toekomst profijt van hebt? Dan moet je nu extra veel moeite doen in je bijverdiensten. Een passief inkomen is namelijk nooit helemaal passief, er gaat ontzettend veel werk aan vooraf. Het is essentieel dat je consistent te werk gaat. Het is beter om elke dag een uurtje aan je bijverdienste te werken en dit een langere tijd vol te houden, dan zo nu en dan intensief een dag aan de slag te gaan. Consequent zijn bouwt namelijk een gewoonte waardoor de kans op succes aanzienlijk groter is.

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!