Wist je dat het mogelijk is om een vakantie te kopen en pas later te betalen? Verschillende aanbieders hebben het online kopen van een vakantie toegankelijker gemaakt door de optie aan te bieden om de betaling op een later tijdstip te voldoen. Dit biedt de voordelen van een nieuwe vakantie zonder dat je direct je budget hoeft te belasten. Op deze manier kun je zowel financiële vrijheid als zekerheid behouden.
Vakantie achteraf betalen kan bij:
Vakantie achteraf betalen: hoe werkt het?
Heb je de wens om een vakantie te kopen online en wil je deze achteraf betalen? Dan hoef je alleen maar even goed te zoeken op het internet om de juiste aanbieder te vinden. Zodra je een geschikte aanbieder hebt gevonden kun je bij het afrekenen in de webshop kiezen voor de optie om achteraf te betalen. In dit geval wordt de vakantie opgestuurd nadat je bestelling afgerond is.
Als koper krijg je dan de gelegenheid om de vakantie te inspecteren en te beoordelen of je tevreden bent met je aankoop. Als de vakantie niet aan je verwachtingen voldoet, kun je ervoor kiezen om deze terug te sturen. Als je wel tevreden bent, kun je de betaling afronden. Met de mogelijkheid om achteraf te betalen is online winkelen nog nooit zo gemakkelijk en flexibel geweest.
Manieren achteraf betalen
Bij het kopen van producten online kun je vaak tussen diverse betaalmethoden kiezen, waaronder bekende opties als PayPal, iDeal en creditcards. Nu dat men ook achteraf kan betalen, zijn er nog een aantal grote aanbieders op de markt gekomen. Waarom achteraf betalen zo gunstig is voor webwinkels?
Het blijkt dat klanten eerder geneigd zijn om een aankoop te doen in je webshop wanneer deze optie beschikbaar is, wat op zijn beurt je omzet stimuleert. Een ander voordeel van achteraf betalen is dat je de vakantie eerst fysiek in handen kunt hebben voordat je besluit om al dan niet te betalen. Zo hoef je niet enkel te vertrouwen op online productspecificaties als je een nieuwe vakantie gaat kopen.
Andere producten op afbetaling kopen
Veelgestelde vragen over betalen in termijnen
Wil je achteraf betalen, dan gaat geldt bij de meeste aanbieders een termijn met een maximum van 14 dagen. Er zijn echter ook andere opties waarbij je voor een termijn van 60 dagen kunt kiezen voordat je je bestelling afrondt en betaalt.
Heb je je vakantie gekocht met achteraf betalen en ben je er niet tevreden mee, dan hoef je de nieuwe vakantie slechts retour te sturen. Het is echter wel essentieel om dit bij de betalingsprovider te melden. Bij bepaalde aanbieders kun je de nieuwe vakantie ook naar de fysieke winkel terugbrengen, waarna de aanbieder de betaalprovider zelf informeert.
Nee, volgens recente cijfers blijft jaarlijks slechts een bescheiden percentage van 2% tot 3% van consumentenbetalingen onbetaald. Dit valt in verhouding mee. De meeste providers voeren eerst een risicobeoordeling uit voordat ze een transactie goedkeuren. Klanten moeten echter op alert zijn op spookvacatures.
Criminelen sturen namelijk vervalste facturen naar individuen in de hoop dat zij deze als legitiem beschouwen. Mensen die regelmatig gebruikmaken van achteraf betalen kunnen in zulke gevallen denken dat er nog een openstaand bedrag is. Dan betalen ze dit valse factuurbedrag onwetend aan de fraudeur.
Achteraf betalen kan voor webwinkels wel steeds populairder worden op wereldwijd niveau, maar dan nog kun je lang niet overal een nieuwe vakantie kopen met de optie achteraf betalen. Wil je een vakantie kopen online en achteraf betalen, dan is het belangrijk om eerst een geschikte webwinkel te zoeken door goed rond te neuzen en door te vergelijken.