Tips om gewicht te verliezen op een natuurlijke manier

De meeste mensen hebben wel ervaring met afvallen: soms lukt het en soms niet. Door verkeerd af te vallen kan je veel schade toebrengen aan je lichaam. Een slank lijf kan ook zonder nadelige gevolgen met een aantal tips om natuurlijk af te vallen.

Tip 1: eet groente en fruit in plaats van pasta, brood en aardappels

Met deze tip kan je echt veel gewicht verliezen! In pasta, brood en aardappels zitten veel koolhydraten: deze zijn niet per se slecht, maar om af te vallen kun je het beste minder ervan eten. Vervang je pasta, brood en aardappels door groente en fruit en binnen een paar weken ben je een paar kledingmaten slanker!

Tip 2: ga niet eten als je stress hebt

Iedereen kent het wel: als je stress hebt ga je eten. Het liefste werk je dan vette ongezonde snacks naar binnen. Uiteraard kan je voor een gezond alternatief kiezen, maar je kan er ook voor zorgen dat je iets anders gaat doen als je stress hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een film kijken, muziek luisteren, een boek lezen, of het allerbeste: gaan sporten.

Tip 3: wees actief

Door fysiek actief te zijn verbrand je calorieën. Ook al ga je het huis schoonmaken of boodschappen doen: je bent actief. Dat is altijd beter dan op de bank hangen met een zak chips!

Tip 4: geen avond snack

Voor de televisie zitten met een zak chips of een pak koekjes is natuurlijk erg fijn. Als je gewicht wilt verliezen is het alleen niet aan te raden. Eet bij het avondeten iets meer zodat je later op de avond geen honger meer krijgt of vervang de ongezonde snacks door een gezond alternatief. Voorbeelden van een gezond alternatief zijn rijstwafels, eierkoeken, cracker met honing, soepstengels en fruit.

Tip 5: drink genoeg water

Het menselijk lichaam verwart dorst soms met honger. Drink daarom meer water om dit tegen te gaan zodat je minder honger hebt. Ook is water nodig om je lichaam te zuiveren en afvalstoffen kwijt te raken. Het is dus erg belangrijk om genoeg water te drinken op een dag: probeer zeker 2 liter op een dag te drinken.

Tip 6: fruit en groente

In fruit en groente zitten vezels die je een vol en voldaan gevoel geven. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en veel gezonde vitaminen. Om gezond af te vallen is voldoende groente en fruit eten een must!

Met bovenstaande tips kan je op een gezonde en verantwoorde manier afvallen, zonder tussenkomst van  ongezonde dieetpillen en dure dieetboeken. Wil je toch afvallen door echt veel minder te eten? Kies dan voor een uitgebalanceerd dieet waar alle essentiële voedingsstoffen aan zijn toegevoegd.