Thuis extra geld verdienen

Extra geld verdienen vanuit huis klinkt misschien ongeloofwaardig, maar is echt mogelijk. Er zijn allerlei ‘baantjes’ die je vanuit huis kunt doen. Wij hebben enkele manieren om thuis extra geld te verdienen voor je op een rijtje gezet.

Extra geld om handen hebben is voor iedereen prettig. Naast je werk is het heel goed mogelijk om thuis bij te verdienen met thuiswerk klussen. Aanmelden of beginnen met dit werk is meestal vrijblijvend en gratis, dus het is zeker het proberen waard. Wie weet groeit het uit tot een lucratieve inkomstenbron! Met deze thuiswerk-banen kan je extra geld verdienen in je vrije tijd.

Spaarprogramma’s

Thuis geld verdienen met spaarprogramma’s is voor bijna iedereen mogelijk: aanmelden is gratis en vrijblijvend. Je verdient geld door e-mails te lezen en websites te bezoeken. Als je het goed aanpakt kan je per week wel € 100 euro extra verdienen via het internet. Door je in te schrijven bij een spaarprogramma ontvang je e-mails; verdien gratis geld via internet door die e-mails te lezen.

Extra geld sparen via spaarprogramma’s is de ideale manieren van thuiswerken met je computer.

Online verkopen

Via websites zoals marktplaats.nl en ebay.nl kan je geld verdienen door je oude spullen te verkopen. Bijna iedereen heeft wel spullen in huis die je toch niet meer gebruikt of die je wilt vervangen voor iets nieuws. Deze spullen kan je als tweedehands verkopen via internet en er geld mee verdienen. Maar nog belangrijker, je kan er ervaring mee opdoen om nog meer online te verkopen: via (groot)handelaren inkopen en daarna online verkopen.

Even een voorbeeld: stel je weet een lokale maker van kaarsen die ze voor € 10 per stuk verkoopt. Als jij er 100 van hem koopt en voor € 15 verkoopt via internet, heb je al € 500 euro winst. Breidt dit uit door nog meer te verkopen en je verdient al snel honderden euro’s vanuit je eigen huis.

Enquêtes

Je kan geld verdienen door enquêtes in te vullen. Je meld je aan bij een enquêtebureau en zij sturen je per e-mail vragenlijsten. Als je die invult draag je bij aan onderzoek en ontvang je geld voor het invullen van de enquêtes. Per onderzoek ontvang je een klein bedrag, maar als je er genoeg invult is het een aardige bijverdienste.

Artikelen schrijven

Je kan thuis extra geld verdienen door artikelen te schrijven voor op internet. Eigenlijk ben je dan een freelance schrijver. Veel websites hebben tekst en artikelen nodig om hun website of blog te vullen. Sommige websites laten die artikelen schrijven door anderen en betalen daar (goed) voor.

Je kan ook brutaal zijn en websites/blogs aanschrijven en vragen of ze een tekstschrijver nodig hebben. Je kan ze bijvoorbeeld aanbieden om artikelen te schrijven voor € 40 per stuk en kijken of ze dat acceptabel vinden en daarmee akkoord gaan. Je kan dan in je eigen tempo, en vanuit huis, teksten schrijven.

Data entry

Data entry is het invoeren en/of verwerken van gegevens. Deze manier van thuiswerken is relatief eenvoudig, je krijgt data aangeleverd en die moet jij verwerken en invoeren in een computersysteem of website. Je verdient extra geld door gegevens te verwerken. Voorbeelden van data entry thuiswerk zijn het verwerken van enquêtes, het controleren van klantgegevens, interviews uittypen, boeken digitaliseren, brieven controleren op spelling, etc. Je kiest gewoon de activiteit die je het leukst vindt.

Je kan data entry werk vinden door op internet te zoeken naar ‘data entry vacatures’.

Oppas

Je kan jezelf via de lokale krant of via marktplaats.nl aanbieden als oppas. Met oppassen kan je goed extra geld verdienen, want mensen met kinderen hebben altijd wel een oppas nodig. Als je eenmaal wat vaker oppas-werk doet, wordt je bekend en, als het goed is, aanbevolen bij anderen.

Babysitten

Vergelijkbaar met als oppas werken, is babysitten ook een manier van thuis geld verdienen. Je kan bij mensen thuis babysitten, maar ook een eigen babysit praktijk of crèche/kinderdagverblijf oprichten. Jij kan dan zelf bepalen hoeveel kinderen er komen, van wie en wanneer.

Studiebegeleider

Basisscholen, middelbare scholen en/of studenten zoeken altijd wel mensen die kunnen assisteren met alledaagse zaken in een school of kunnen helpen met huiswerk. Ben je slim en zoek je thuiswerk? Dan is dit misschien wel de ideale inkomstenbron. Mensen (vaak ouders) zijn bereid goed te betalen als je hun kinderen kan helpen met het huiswerk. Je kan op scholen rondvragen of ze dergelijke mensen zoeken, of jezelf aanbieden via internet als studiebegeleider.

Planner

Verjaardagen plannen, feesten plannen, bruiloften plannen; niemand heeft er zin in om het te doen. Activiteiten plannen vinden de meeste mensen niet leuk, maar dat geeft jou de kans om het voor ze te doen, tegen een goed salaris natuurlijk! Feesten organiseren geeft stress, maar als jij creatief en georganiseerd bent kan je het voor geld voor ze doen. En hoe vaker je feesten organiseert, des te beter je er in wordt.

Op bovenstaande manieren kan je extra geld verdienen met thuiswerken. Dit zijn echter niet alle manieren om geld te verdienen vanuit huis, met een beetje creativiteit kan je er vast nog meer bedenken. Ook op internet kan je allerlei manieren vinden om thuis geld te verdienen.