Tesla Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Tesla je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Tesla aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Tesla aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Tesla goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Tesla aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Tesla?

Er zijn veel brokers waar je Tesla aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Tesla, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Tesla aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Tesla

Tesla, Inc, voorheen bekend als Tesla Motors, Inc, is een Amerikaanse onderneming die actief is op het gebied van elektrische voertuigen en schone energie. Het in Californië gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp, de productie en de verkoop van systemen voor energieopwekking en -opslag, alsook van de wereldberoemde volledig elektrische voertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf superchargerstations en servicecentra voor voertuigen.

In 2019 was Tesla ’s werelds best verkopende fabrikant van plug-in en batterij-elektrische personenauto’s, zowel als merk als per autogroep. In de eerste helft van 2020 waren zijn auto’s goed voor 81 procent van de verkochte batterij-elektrische voertuigen in de VS.

Tesla-aandelen worden op de NASDAQ verhandeld onder het tickersymbool TSLA. Het bedrijf is een bestanddeel van de Nasdaq 100 Index.

Het bedrijf werd in juli 2003 opgericht als Tesla Motors en dankt zijn naam aan de elektrische en mechanische ingenieur Nikola Tesla. Het bedrijf verkortte zijn naam tot Tesla, Inc in februari 2017.

De eerste auto van het bedrijf, de Tesla Roadster, werd gelanceerd in 2008 en was voorzien van Tesla’s eigen batterijtechnologie en elektrische aandrijflijn. Sindsdien heeft het bedrijf een aantal andere elektrisch aangedreven voertuigen ontwikkeld en zijn oplaadnetwerk wereldwijd uitgebreid. Hoewel Tesla vooral bekend is om zijn auto’s, legt het bedrijf zich ook toe op energieopslag en de productie van zonnepanelen.

Vandaag de dag heeft het bedrijf een aantal productie- en assemblagefabrieken, waarvan de belangrijkste, de Tesla-fabriek, zich bevindt in Fremont, Californië. Andere faciliteiten zijn Giga New York, Giga Nevada en Giga Shanghai.

De wereldwijde verkoop van Tesla-voertuigen steeg van 245.240 eenheden in 2018 tot 367.849 eenheden in 2019, wat neerkomt op een groei van bijna 50 procent. Begin 2020 bereikte het bedrijf een mijlpaal van één miljoen geproduceerde elektrische auto’s, terwijl zijn Model 3 wereldwijd de bestverkochte EV aller tijden werd, met meer dan 500.000 geleverde eenheden.

Op 10 januari 2020, met een marktkapitalisatie van 86 miljard dollar, werd Tesla de meest waardevolle Amerikaanse autoproducent die ooit heeft bestaan. Op 29 januari overtrof het bedrijf Volkswagen (VOW3) als ’s werelds op een na waardevolste autoproducent op basis van marktkapitalisatie. Op 1 juli bereikte Tesla een marktkapitalisatie van 206 miljard dollar, waarmee het Toyota (7203) voorbijstreefde als ’s werelds meest waardevolle autoproducent.

Nadat Tesla van juli 2019 tot juni 2020 voor het eerst vier opeenvolgende kwartalen GAAP-winstgevendheid rapporteerde, kwam het in aanmerking voor opname in de S&P 500 Index (US500).

Met Capital.com’s uitgebreide Tesla aandelengrafiek, kunt u niet alleen snel de huidige TSLA quote bekijken, maar ook de waarde van de aandelen van het bedrijf in historische termen traceren.

Sinds de eerste notering op de beurs in 2010, hebben de aandelen van het bedrijf periodes van extreme volatiliteit gekend. Van juni 2010 tot juni 2017 bevond het aandeel Tesla Motors zich voornamelijk in de uptrend, gaande van zijn IPO-waarde van $17 tot $383,45. Het zag vervolgens veel dieptepunten en hoogtepunten tussen juli 2017 en november 2018, met een gemiddelde prijsrange van $ 250-$ 350.

Op 22 mei 2019 daalden de aandelen van de maker van elektrische voertuigen voor het eerst in meer dan twee jaar onder de grens van $ 200. Het aandeel herstelde zich echter al snel om voorbij de $400 te hiken en het jaar af te sluiten op $418 per aandeel.

Tijdens de bredere sell-off van de aandelenmarkt, veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, daalde de TSLA aandelenkoers tot $361 op 18 maart 2020. De volgende dag stegen de aandelen echter naar $427,64, wat het begin markeerde van een sterke stijging van het aandeel. Op 12 augustus kondigde Tesla een 5-voor-1 aandelensplitsing aan die op 31 augustus van kracht zou worden. De koers van het TSLA-aandeel bereikte op 24 augustus een intraday hoogtepunt van $2.129.

Tesla koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Tesla er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Tesla wellicht zou moeten kopen, of niet.

Terwijl veel bedrijven over de hele wereld hebben geworsteld om te overleven tijdens het ongekende jaar dat 2020 was, is Tesla (TSLA) druk bezig geweest geschiedenis te schrijven. In minder dan 12 maanden vierde de EV-maker verschillende mijlpalen, waarbij zijn aandeel boven de $ 2.000 per aandeel schoot, een vijf-op-één-splitsing onderging en werd opgenomen in de S & P 500 Index.

In mei 2019 zei Elon Musk dat de marktkapitalisatie van het bedrijf uiteindelijk zou stijgen tot 500 miljard dollar. Op dat moment was dat nog geen 45 miljard dollar en bleven analisten sceptisch over de toekomst van het bedrijf. Vandaag bedraagt de marktwaarde van Tesla 594 miljard dollar, waarmee zelfs de stoutste schattingen van Musk zijn overtroffen.

Door zo’n geweldige prestatie vragen velen zich af wat de volgende stap voor het aandeel kan zijn. Wat zijn Tesla-aandelen op het hoogtepunt van de populariteit van het bedrijf: kopen of verkopen? Moet u in Tesla investeren en op de hype meeliften, of op de zijlijn blijven staan en wachten tot de stieren buiten adem zijn?

In dit artikel bekijken we alle factoren die de richting van de aandelenkoers zullen bepalen en bekijken we de koersvoorspelling van het aandeel Tesla van Wall Street voor 2021 en daarna.

In 2020 heeft de wilde aandelenrally van Tesla veel aandacht van beleggers getrokken, waarbij de aandelenkoers nu bijna 640 procent hoger noteert year-to-date. En hoewel sommige analisten sceptisch bleven over de snel groeiende waardering, hebben beleggers die eerder dit jaar het risico namen, flinke winsten behaald.

Het is echter belangrijk te onthouden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor succes in de toekomst. De markt is vandaag onvoorspelbaarder dan ooit, waardoor het moeilijk is om een zekere voorspelling te doen van de koers van het Tesla-aandeel op lange termijn.

Hoewel het bedrijf in een snel tempo groeit, beweren velen nog steeds dat het aandeel overgewaardeerd is en misschien een zeepbel aan het vormen is. Daarom raden wij u aan om bij het nemen van een beleggingsbeslissing zoveel mogelijk onderzoek te doen, rekening houdend met de meest recente technische analyse, markttrends en de mening van experts.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Tesla advies en weet je of wat de beurskoers van Tesla zou kunnen doen.

Tesla koers

De huidige koers van Tesla is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Tesla in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.