Meer geld verdienen: 8 handige tips

Iedereen wilt meer geld verdienen: wat extra geld is altijd mooi meegenomen. De meeste mensen denken dat je alleen meer geld kunt verdienen door een extra baan erbij te nemen of via een salarisverhoging. Toch zijn er meerdere manieren om meer geld te verdienen.

Er zijn een aantal manieren om meer geld te verdienen. Met een aantal handige tips en trucs kan je echt een aardig zakcentje extra verdienen:

Meer geld verdienen. Waarom eigenlijk?

Dat geld niet gelukkig maakt is onzin, van geld wordt je blij. Of beter gezegd: van hetgeen je met geld kunt doen. Meer geld stelt je in staat met meer vrijheid te leven en leuke dingen te doen. Ook geeft geld zekerheid, als je genoeg verdient ben je van die eeuwige druk verlost van je vaste lasten, je hypotheek, etc.

Je hebt zelf de keus hoeveel geld je verdient, niemand weerhoudt je er van om extra inkomen te genereren via het internet of op andere manieren.

Tip 1: Online verkopen

Een handige manier om meer geld te verdienen is door je (oude) spullen te verkopen. Bijna iedereen heeft in huis wel spullen liggen die je toch niet meer gebruikt. Verkoop deze spullen op bijvoorbeeld eBay en Marktplaats. Het is slim om eerst de spullen te verkopen die je echt nooit meer gebruikt. Daarna kan je het uitbreiden tot spullen die je inkoopt via handelaren en groothandel, zodat je echt veel winst kunt maken.

Tip 2: Bloggen

Een blog starten is niet zo moeilijk: koop webhosting, installeer WordPress en je kan al beginnen. Kies een onderwerp voor je blog waar niet zoveel op geconcurreerd wordt. Kies bijvoorbeeld niet voor ‘voetbal’, want daar zijn al veel websites over. Kies eerder voor ‘waterski’s’ of ‘feestmode’. Zorg dat je voldoende artikelen schrijft die ook echt iets te melden hebben. Voor je het weet heb je tientallen tot wel honderden bezoekers. Je kan geld verdienen met je blog door advertenties te plaatsen.

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met artikelen zonder een blog aan te maken: verdien geld door artikelen voor anderen te schrijven.

Tip 3: Maak een eigen spaarprogramma

Er zijn al veel spaarprogramma’s in Nederland. Toch kan het lonen door een eigen spaarprogramma te maken. Zorg ervoor dat je een mooie website maakt met duidelijke teksten, want er zijn al genoeg slechte spaarprogramma’s met afschuwelijke websites. Met de CashCrusader software kan je je eigen spaarprogramma opzetten. Je kan hiermee geld verdienen door te adverteren voor bedrijven.

Tip 4: Meld je aan bij een spaarprogramma

Meld je aan bij een online spaarprogramma en je kunt honderden euro’s verdienen door reclame e-mails te lezen en leden aan te brengen. Aanmelden is gratis, veilig en betrouwbaar. Een populair spaarprogramma is EuroClix.

Tip 5: Maak een profiel op LinkedIn

Ben je je baan zat of wil je ander werk? Maak dan in ieder geval een profiel aan op het grootste professionele netwerk ter wereld LinkedIn. Op LinkedIn kunnen werkgevers zoeken op personen die bepaalde vaardigheden hebben. Met een beetje geluk neemt een bedrijf contact met je op om een aanbod te doen. Wie weet kan je wel veel meer geld verdienen dan met je huidige werk.

Tip 6: Maak geld een prioriteit

Van geld je prioriteit maken klinkt vreemd, maar toch moet het even gezegd worden. Er zijn mensen die bakken met geld verwachten, terwijl ze de hele dag zitten te gamen en een leven vol vrije tijd hebben. Op die manier zal je nooit veel geld verdienen! Willen die mensen soms wachten tot dat ze de Lotto winnen?

Geld heb je sowieso nodig, en helemaal als je in luxe wilt leven. Pas je instelling aan en besef je goed dat je moeite moet doen om meer geld te verdienen. In het begin kan het lastig zijn, maar op een gegeven moment betaalt het zich uit.

Tip 7: Zoek hulp van anderen

Meer geld verdienen doe je voor het grootste deel zelf. Toch kan het lonen om hulp van andere te zoeken en/of te accepteren. Grote resultaten worden zelden gecreëerd door een enkeling.

Anderen kunnen je helpen met je activiteiten, je bedrijf, je website, het adverteren op Google, het zoeken van werk, het maken van een blog, het schrijven van artikelen, etc. Gebruik het talen van anderen om jezelf te helpen op de gebieden waar je zelf niet sterk in bent. Je kan niet alles in je eentje doen.

Het zal je verbazen hoeveel mensen bereid zijn om je te helpen. Laat je niet beperken door de gedachte dat anderen je toch niet willen helpen. Sterker nog: de meeste mensen vinden het leuk om anderen te helpen.

Tip 8: Gebruik je talent

Geld verdienen met iets dat je niet leuk vindt gaat echt niet werken. Hoe geweldig is het om meer geld te verdienen door iets dat je echt leuk vindt? Kijk naar je hobby’s en probeer er achter te komen hoe je het kan gebruiken om er geld mee te verdienen. Een voor de hand liggende optie is om er een website over te maken en hier inkomen mee te genereren door advertenties.