Airbnb Aandeel

Last Updated on 25 januari 2021 by Jeroen

Heeft Airbnb je interesse gewekt en zit je eraan te denken om misschien Airbnb aandelen te kopen? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vindt je meer informatie over Airbnb aandelen. Het is belangrijk voor je wilt investeren in Airbnb goed alle informatie op een rij te zetten en te kijken waar je deze aandelen het beste kan kopen tegen de laagste kosten.

Airbnb aandelen kopen | Waar kan ik beleggen in Airbnb?

Er zijn veel brokers waar je Airbnb aandelen kan kopen, maar wat zijn de beste? In het overzicht hieronder vindt je een vergelijking van de beste Nederlandse en internationale brokers, waar je aandelen kan kopen tegen de laagste kosten. Wij raden DEGIRO en eToro aan, vanwege de laagste kosten om een transactie te maken en geen kosten om een account te hebben. DEGIRO is een Nederlandse broker en eToro is de grootste online broker waar je zowel aandelen, crypto als andere beleggingsinstrumenten kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Als je wilt beleggen in Airbnb, dan kunnen wij bovenstaande brokers in ieder geval aanraden vanwege de goede service, lage kosten, gebruikersgemak en het aantal aandelen dat hier te koop zijn. Airbnb aandeel kopen kan in ieder geval erg gemakkelijk bij deze partijen!

Over Airbnb

Airbnb werd opgericht in 2008 en definieert zichzelf als een gemeenschap gebaseerd op samenhorigheid en verbinding. s Werelds meest populaire marktplaats voor reisaccommodatie begon toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco.

Sindsdien is het netwerk uitgegroeid tot vier miljoen verhuurders, die 800 miljoen gasten verwelkomden in ongeveer 100.000 steden van over de hele wereld. Airbnb’s verhuurders zijn allemaal gewone mensen, die hun woning openstellen en delen met gasten en ervoor zorgen dat zij zich thuis voelen.

Op 30 september 2020 had het bedrijf 5,6 miljoen actieve advertenties wereldwijd. Ze bieden 24.000 woningen, 3.500 kastelen, 90.000 hutten, 40.000 boerderijen, 2.600 boomhutten, 1.600 prive-eiland verblijven, 140 iglo’s en 300 vuurtorens.

Volgens Airbnb’s meest recente statistieken, was het gemiddelde jaarinkomen per verhuurder (per september 2020) $ 7.900. In de geschiedenis van het bestaan van het bedrijf verdienden verhuurders meer dan 110 miljard dollar.

Volgens de CEO van het bedrijf, Brian Chesky, is Airbnb zijn activiteiten aan het uitbreiden buiten de reisaccommodatiedienst. Het segment “Experiences” biedt reizigers meer dan 25.000 lokale activiteiten aan. In 2019 was het van plan een studio te lanceren voor het streamen van originele reiscontent.

Tegen 2022 kunnen de nieuwe activiteiten van het bedrijf, waaronder vervoer en ervaringen, een aanzienlijk deel van Airbnb’s activiteiten innemen. Woningverhuurdiensten zullen echter altijd de kern van het bedrijf blijven.

Het aandeel Airbnb (ABNB) kwam op 10 december 2020 naar de beurs op Nasdaq, tijdens een van de meest verwachte beursintroducties van het jaar. De thuisdelende reus verkocht 51.551.723 klasse A-aandelen tegen 68 dollar per aandeel. De beursgang bracht uiteindelijk 3,5 miljard dollar op.

De waarde van het Airbnb-aandeel van $68 bleek boven de prijsrange van $56-$60 te liggen, die het bedrijf voor de beursgang had vastgesteld. Volgens Dealogic is Airbnb’s beursgang de op twee na grootste beursgang van het jaar.

De aandelenkoers van Airbnb schoot meteen na het publieke debuut met 112 procent omhoog. Het ABNB-aandeel begon de handel op 146 dollar, wat meer dan het dubbele is van de oorspronkelijke IPO-prijs van 68 dollar.

Ondanks het feit dat Airbnb naar de beurs ging op een moment dat de reissector zwaar werd getroffen door reisverboden en sluitingen van het coronavirus, liet de koers van het Airbnb-aandeel monsterwinsten zien op de eerste dag van de handel.

In een reactie op de vooruitzichten van Airbnb in de post-pandemische wereld, zei Brian Chesky: “Nu mensen naar Airbnb komen, hebben ze niet eens per se een bestemming in gedachten of data, want ze zijn flexibel. We zijn allemaal duidelijk op Zoom, en dus zeggen mensen: ‘Ik wil overal heen 300 mijl om me heen, wat kun je me laten zien?’ Nu gaan we een beetje meer in het spel van inspiratie en het koppelen van mensen aan de perfecte thuiservaring voor hen.”

Airbnb koers verwachting | Wat zijn de verwachtingen voor 2021?

Het is belangrijk om te weten hoe de toekomst van Airbnb er voor staat. Dit heeft namelijk invloed op de koersverwachting en waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Het geeft natuurlijk antwoord op de vraag of je Airbnb wellicht zou moeten kopen, of niet.

De langverwachte beursgang (IPO) van Airbnb gaat deze maand van start, nadat deze in het voorjaar werd uitgesteld door de Covid-19 pandemie. De beursgang van ABNB, die al een paar jaar wordt verwacht, kan tot 2,5 miljard dollar opbrengen voor de in de VS gevestigde online marktplaats voor vakantieverhuur.

Airbnb, een van de eerste bedrijven die de sharing economy heeft opgezet, is opmerkelijk omdat het zelf geen eigendommen bezit. Haar online platform verbindt eigenaars over de hele wereld met huurders die op zoek zijn naar een alternatief voor de hotelervaring. Maar zal deze aanpak de beurswaarde van Airbnb helpen stijgen na de livegang van de aandelen?

Beleggers zullen de prestaties van het aandeel nauwlettend in de gaten houden wanneer de beursgang van Airbnb van start gaat, nadat Uber (UBER) en Lyft (LYFT) – ook vroege toetreders tot de sharing economy – vorig jaar hun nogal teleurstellende aanbiedingen lanceerden.

Als u van plan bent om het aandeel te verhandelen zodra het live gaat op de Airbnb IPO datum 2020, hier is wat u moet weten.

Wanneer is de beursgang van Airbnb? Het aandeel zal worden geprijsd op 9 december en de volgende dag, 10 december, beginnen met de handel op de Nasdaq beurs onder het tickersymbool ABNB.

Wat zal de prijs van het Airbnb IPO aandeel zijn bij de lancering? Het bedrijf is van plan om de prijs van de beursgang tussen $ 44 per aandeel en $ 50 per aandeel te zetten.

Wat is de Airbnb IPO waardering? De prijsrange van $44-50 per aandeel met een aanbod van 51,9 miljoen aandelen, waaronder 1.914.894 aandelen van verkopende aandeelhouders, zet de waardering van de notering op $2,2-$2,59 mrd, waardoor het een van de grootste beursgangen van 2020 is.

Als u de Airbnb IPO-prijs aantrekkelijk vindt, zult u in aandelen willen beleggen zodra ze beschikbaar komen op de markt.

Zodra het ABNB aandeel live gaat op de Nasdaq, zullen de aandelen beschikbaar komen voor de handel via contracts for difference (CFD’s) bij Capital.com. CFD trading geeft u de mogelijkheid om te speculeren op het prijsverschil van de onderliggende waarde, zonder dat u deze daadwerkelijk hoeft te bezitten. Daarom kunt u proberen te profiteren van zowel positieve als negatieve schommelingen: u kunt ofwel een long positie aanhouden, speculerend dat de koers van het Airbnb aandeel zal stijgen, of een short positie, speculerend dat de koers zal dalen.

Een ander voordeel van het handelen in Airbnb aandelen met CFD’s is de hefboom. Handelen met een hefboom betekent dat u aanzienlijk grotere posities kunt openen met een kleiner bedrag aan startkapitaal.

Echter, terwijl hefboomwerking een kans biedt op grotere winsten, kan het ook resulteren in grotere verliezen.

Bij een bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar de waarde. Welke onderliggende waarde heeft een bedrijf, wat maakt het uniek, hoe groot is de afzetmarkt, hoe gaat de markt er de komende jaren uitzien voor dit bedrijf, welke rol speelt het bedrijf hierin en hoe zal het bedrijf hierop anticiperen. Wanneer je deze vragen kan beantwoorden, heb je eigenlijk een Airbnb advies en weet je of wat de beurskoers van Airbnb zou kunnen doen.

Airbnb koers

De huidige koers van Airbnb is een leuk gegeven, maar is het belangrijk om te weten waar het naartoe gaat. Het is altijd de vraag waar is de verwachting van Airbnb in 2021, 2022, 2025 en verder. Echte investeerders beleggen voor de lange termijn. Maar als je op de korte termijn wilt handelen, dan is het voornamelijk belangrijk te kijken wat er dit jaar staat te gebeuren voor het bedrijf.