Goedkoop winkelen op de Dappermarkt in Amsterdam

Goedkoop winkelen op de Dappermarkt in Amsterdam

Winkelen, bijna iedereen houdt er van. Helaas kost het ook geld en sommigen hebben nou eenmaal niet zoveel te besteden. Voor diegenen, maar ook voor ieder ander, is de Dappermarkt in Amsterdam een geweldige optie. Een grote markt waar je heerlijk kunt winkelen tegen scherpe prijzen om geld te besparen!

De Dappermarkt is gevestigd in de Dapperstraat in Amsterdam-Oost. Het is één van de drukste markten in Amsterdam. De Dappermarkt heeft ongeveer 250 marktkramen met een divers aanbod: iedere dag een anders. Er is een groot assortiment aan food en non-food uit alle streken van de wereld. Ideaal om lekker te winkelen, en nog geld over te houden!

De Dappermarkt is in 2006 en 2007 uitgeroepen tot de beste markt van Nederland. Dit is ook niet zo gek, het is een schitterende markt: toegankelijk en ruim van opzet.

Over de Dappermarkt

De Dappermarkt is een van de oudste markten van Amsterdam. Waar de geur van verse snijbloemen zich vermengt met die van Vietnamese Loempias, net uitgepakt textiel en Belgische friet. Waar je werkelijk alle geloven en nationaliteiten tegenkomt. En dat alles in volkomen harmonie. Hier geen problemen tussen bevolkingsgroepen, hier is de markt het bindmiddel van de buurt.

De markt is met afstand de kleurrijkste markt van Amsterdam, en misschien wel van Nederland. Op de Dappermarkt hoor je naast Nederlands ook de Hindoestaanse, Pakistaanse, Antilliaanse, Duitse, Italiaanse, Arabisch en Engelse taal. Veel mensen bereiken de Dappermarkt via het Muiderpoortstation om drie minuten later op de markt aan te komen. De markt is mede zo populair vanwege de goede bereikbaarheid, waardoor er ook veel toeristen komen. Het is een relatief voordelige markt, wat geld besparen mogelijk maakt,

De markt heeft een ontzettend groot assortiment aan food en non-food producten uit alle streken van de wereld. Je kan dus met recht zeggen dat de Dappermarkt een wereldmarkt is. Reden genoeg dus om de Dappermarkt snel te komen bezoeken…

Winkelen op de Dappermarkt

Net als bij de Albert Cuypmarkt kunt u op de Dappermarkt heerlijk snuffelen. Er is een enorm aanbod aan spullen uit de hele wereld. En het leukste: allemaal erg voordelig. Goedkoop winkelen en boodschappen doen kan uitstekend op de Dappermarkt. Ook achter de kramen zitten veel winkels met geweldige spullen en geweldige aanbiedingen, zeker de moeite waard om ook te bezoeken!

Openingstijden

De Dappermarkt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Het trekt dagelijks duizenden bezoekers uit het hele land. Op zaterdag is het het drukst.

Bereikbaarheid

Zoals met alles in het centrum van Amsterdam kunt u het beste de auto vermijden. De Dappermarkt is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken.

 • Treinstation Amsterdam Muiderpoort ligt op ongeveer 5 minuten lopen
 • De tramlijnen 3, 7, 9, 10 en 14 komen langs de markt
 • De buslijnen 22, 37, 41 komen langs de markt
 • De buslijnen 15 en 40 komen langs station Muiderpoort waarna u te voet verder kunt

Auto

Uw auto kunt u parkeren in de zijstraten van de Dapperstraat. Het betaald parkeren is doorgaans alleen nog mogelijk met chip of pinbetaling. Ook kunt u het parkeren betalen via de telefoon zoals yellowbrick of parkline hiemee betaalt u de werkelijke tijd van de parkeerduur. De zijstraten van de Dapperstraat zijn: Reinwardtstraat, Pieter Nieuwlandstraat, tweede van Swindenstraat, eerste van Swindenstraat, Wagenaarstraat, Commelinstraat, Von Zesenstraat en Pieter Vlamingstraat. Alle zijstraten worden in het midden doorkruist door de Dappermarkt. 

Mocht u meer informatie willen over de Dappermarkt dan kunt u kijken op de officiële website. Wij wensen u veel voordelig winkelplezier op de Dappermarkt!

Gerelateerde berichten

 1. Wat is het EuroClix spaarprogramma?

  Wat is het EuroClix spaarprogramma?

  EuroClix is een gratis website waarbij je geld kunt verdienen door via…

 2. Tips om brandstof te besparen

  Tips om brandstof te besparen

  Brandstofprijzen blijven stijgen, terwijl autorijden al duur genoeg is. Hoewel…

 3. Verdien een fortuin: vreemde manieren om aan geld te komen

  Verdien een fortuin: vreemde manieren om aan geld te komen

  Geld hebben we allemaal wel nodig, en meer geld verdienen is sowieso prettig.…

Reacties (6)

 1. Heel gezellig en het grootste pluspunt is dat het een paar minuten lopen is vanaf treinstation Muiderpoort. Als ik alleen ga dan is dit ideaal. Ik kom vanuit de polder en parkeer mijn auto in Diemen op de P+R. Die paar euro’s voor een treinkaartje zijn niets vergeleken bij de dure parkeergarages. Je kunt wel heel goedkoop parkeren bij de Dappermarkt, maar er moet plaats zijn en het is maar voor 1 uur maximaal. Met de trein geeft je alle vrijheid om lekker te slenteren, wat te kopen en een hapje ergens te eten. Echt een aanrader, zeker als u alleen komt en de dure parkeerkosten niet kunt delen. Bovendien geen stress vanwege het drukke verkeer in A’dam!

 2. Mijn opa ,s zaak hete abra. Hih heeft er 60 jaar in de brommer en fietsen winke de baas geweest. Me neven hebben de zaak overgenomen
  Ik was 6 jaar. Oud toen. Kwam ik veel bij me opa
  Me vader was wielrenner en is er niet. Meer en me oma. En opa ook niet meer me vader en moeder ook niet meer ik ben nou 3 jaar en 36. Jaar samen. Met me man
  ik kom binnekort naar amsterdam. En een vader. Van me neven/is dood
  En een oom ik ga zeker bij ze langs met me man even gedag zeggen ze hebben het erg druk

Plaats een reactie

Plaats een reactie