Crypto staken is al een tijdje gaande in de crypto wereld. Weet u niet hoe u crypto het best kunt staken? Dan bent u hier op het juiste adres. We zullen u hieronder verder toelichten hoe crypto staken werkt en welke crypto je allemaal kunt staken bij Nederland’s bekendste crypto exchange.  

Crypto staken diensten 

Als u digitale valuta al op uw account heeft is het een stuk eenvoudiger. Vooral als het valuta is die ondersteund wordt door het stakingsprogramma van Bitvavo. Om dit voor elkaar te krijgen moet u de opt-in-functie functie van de on-chain en off-chain-stakingsdienst inschakelen. De crypto staken diensten zullen alleen beschikbaar zijn op de ondersteunende digitale valuta op uw account. Bovendien blijft u eigenaar van uw digitale valuta. U kunt dus op elk gewenst moment uw digitale valuta opnemen. Bij het staken van crypto ontvang je een beloning in de vorm van rente.  

Voorwaarden voor het staken 

Enkele exchanges waar je crypto kunt staken zijn Bitvavo, Binance, BlockFi, Coinbase en Crypto.com. Crypto Staken verdiensten kunnen voordelig zijn, maar ook nadelig. Als de waarde van de munt toeneemt zal je rente ook toenemen. Als de waarde van de munt afneemt zal de rente ook minder zijn. Bij staken zijn er ook voorwaarden waarmee je rekening moet houden. Uiteindelijk is het van belang dat de blockchain gebruik maakt van de proof-of-stake protocol. In het algemeen moet de wallet 24/7 online beschikbaar zijn. Ook moet de wallet staking ondersteunen. In de meeste gevallen moeten de munten een x aantal dagen vaststaan, voordat je een beloning zult ontvangen. Tot slot kan er ook een minimale staking aantal gelden. 

Niet elke cryptocurrency kan gestaked worden. De cryptocurrencies die wel gestaked kunnen worden zijn onder andere Tezos, Komodo, QTUM, Decred, ICON, ZCoin, PIVX, Ethereum en Cardano.  

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!