De cryptomarkt is een 24-uurs wereldmarkt die nooit ophoudt met handelen. Maar wanneer sluit ze? In deze blogpost onderzoeken we de sluitingstijden voor verschillende beurzen en hoe de wereldmarkt ze beïnvloedt. We kijken ook naar enkele factoren die de cryptoprijzen kunnen beïnvloeden en hoe ze door de dag heen schommelen. Dus, wanneer sluit de cryptomarkt? Lees verder om het te weten te komen!

Wat is de cryptomarkt en hoe werkt het?

De cryptomarkt verwijst naar de verzameling van digitale activa die online verhandeld kunnen worden. Deze activa omvatten cryptocurrencies, tokens, en andere digitale activa. De cryptomarkt is 24 uur per dag, 7 dagen per week open, en heeft geen centrale autoriteit nodig. Transacties worden tussen twee partijen afgehandeld via Peer-to-Peer (P2P) technologie. Cryptocurrencies worden vaak verhandeld op beurzen, dat zijn platforms die kopers en verkopers aan elkaar koppelen.

De prijs van een cryptocurrency wordt bepaald door vraag en aanbod. Als meer mensen een cryptocurrency willen kopen dan er bereidwillige verkopers zijn, gaat de prijs omhoog. Als meer mensen een cryptocurrency willen verkopen dan er gewillige kopers zijn, daalt de prijs. De cryptomarkt is volatiel en prijzen kunnen snel veranderen.

Welke factoren beïnvloeden de cryptoprijzen gedurende de dag?

De prijzen van cryptocurrency’s zijn zeer volatiel, en kunnen gedurende de dag massaal schommelen als reactie op allerlei factoren. Een van de belangrijkste drijfveren van prijsbeweging is het marktsentiment. Positieve nieuwskoppen of ontwikkelingen hebben de neiging de prijzen op te drijven, terwijl negatief nieuws de prijzen kan doen dalen. Een andere belangrijke factor is het handelsvolume. Als het handelsvolume hoog is, geeft dat aan dat er veel belangstelling is voor een bepaalde munt, wat tot prijsstijgingen kan leiden.

Het tijdstip van de dag kan ook de prijzen beïnvloeden, want cryptomarkten zijn 24/7 open, maar zijn meestal het meest actief tijdens de traditionele markturen. Tenslotte kunnen ook walvissen (grote investeerders die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten) een grote invloed hebben op de prijzen, want hun koop- en verkoopactiviteit kan de prijzen in beide richtingen duwen. Met al deze factoren moet rekening gehouden worden als je cryptocurrency prijzen probeert te voorspellen. Cryptocurrency actuele koers bekijken is aangeraden!

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!