Vermogensbeheer is niet alleen relevant voor grote investeerders of bedrijven, maar kan ook een waardevolle strategie zijn om je persoonlijke spaarpot te laten groeien. Of je nu spaart voor je droomhuis, een wereldreis of je pensioen, vermogensbeheer kan je helpen om je financiële doelen te bereiken. Waar we vaak denken dat vermogensbeheer alleen is weggelegd voor personen of bedrijven met een enorm vermogen, is dit dus niet het geval. Omdat zelf beleggen in aandelen niet alleen enorm tijdrovend is, maar ook de nodige risico’s met zich meedraagt, is het verstandiger dit uit te besteden aan een vermogensbeheerder. Een vermogensbeheerder als Van Lanschot belegt jouw geld in aandelen en fondsen die aansluiten bij hun visie en jouw doelen en wensen.

Wat is vermogensbeheer precies?

Vermogensbeheer is een financiële dienstverlening die gericht is op het beheren en optimaliseren van het vermogen van particulieren, bedrijven of instellingen. Het omvat een breed scala aan financiële activiteiten en strategieën om het vermogen van klanten te laten groeien en te beschermen. Een vermogensbeheerder is verantwoordelijk voor het nemen van beleggingsbeslissingen namens de klant, met als doel het behalen van rendement en het realiseren van financiële doelstellingen. Het is daarom dus ook niet voor niets dat steeds meer mensen en ook bedrijven kiezen voor vermogensbeheer, zodat ze zelf nergens meer achteraan hoeven.

Een vermogensbeheerder denkt met je mee

Ben je net begonnen met beleggen bij een vermogensbeheerder, dan zal er voorafgaand eerst een soort kennismaking zijn. Je geeft namelijk wel je geld aan een compleet vreemd persoon of bedrijf, die hier vervolgens mee de beurs op moet om er meer van te maken. Toch is dit absoluut niet iets om je zorgen over te maken. Het grote voordeel aan een vermogensbeheerder, is dat ze altijd met je meedenken waar nodig. Stel dat je inmiddels bijna je eerder opgegeven doel hebt weten te bereiken, dan is de kans vrij groot dat ze inmiddels een nieuw doel voor je hebben, afgaand op de huidige situatie. Het fijne daaraan is, dat ze altijd net even een stap vooruit denken.

Je hoeft zelf niet te zoeken naar kansen

Beleggen is iets wat vrij complex is. Het kopen en verkopen van aandelen zelf is tegenwoordig zo gepiept, maar om te bepalen welke aandelen op de lange termijn succesvol zullen zijn en blijven en bij welke je echt uit de buurt moet blijven, is vaak best nog wel een ding. Door te kiezen voor een vermogensbeheerder hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Uiteraard kunnen ook deze gasten niet toveren, maar hebben ze vaak al wel meermaals bewezen goed te zijn in hetgeen wat ze doen en dat is vermogen maken met het geld van hun klanten.

Persoonlijk advies

Het fijnste aan een vermogensbeheerder, is misschien nog wel het persoonlijke advies dat je van ze krijgt en ook altijd kunt vragen. Stel dat je op het punt staat om een huis te gaan kopen, dan is het wel prettig dat iemand met je meedenkt over hoe je dit financieel gezien het beste kunt doen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!