Voetbalwedden heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Ook Nederlanders zetten steeds vaker in op voetbalwedstrijden. Niet gek, wat je kunt een leuk bedrag winnen als je de juiste weddenschap(pen) plaatst. Helaas is winst geen uitgemaakte zaak. Als je verliest wil je jouw winst mogelijk terugwinnen, waardoor je meer gaat inzetten. Doordat je op deze manier alleen nog maar meer geld kunt verliezen, is er geen sprake van verantwoord inzetten op voetbal. Wil je de kans op grote verliezen tot een minimum beperken? In deze tekst vertellen wij jou hoe je verantwoord wedt op voetbal.

Gebruik alleen geld dat je kunt missen

Wie inzet op voetbal krijgt te maken met quoteringen. Samen met de inzet bepaalt een quotering hoeveel je kunt winnen met voetbalwedden. Hoe hoger het bedrag dat je inzet, des te meer je kunt winnen. Vandaar dat sommige mensen torenhoge bedragen inzetten op voetbalwedstrijden. Als je goed in de slappe was zit, hoeft dit geen probleem te zijn. Voor mensen die het financieel niet al te breed hebben, is dit niet verstandig. Je kunt namelijk ook verliezen. Wanneer je veel geld inzet en verliest, kun je jouw vaste lasten mogelijk niet meer betalen. Gebruik daarom alleen geld dat je kunt missen om te wedden op voetbal.

Verdiep je in bankroll management

Bankroll management is een term die je regelmatig tegenkomt in de wereld van online gokken. Wie verantwoord in wil zetten op voetbal, kan hier gebruik van maken. Dit kan uiteraard alleen als je weet wat het is. Daarom geven we hier kort tekst en uitleg over bankroll management. In feite bedoelen we hiermee niets anders dan het op een goede en inzichtelijke manier omgaan met en inzetten van het geld dat je beschikbaar stelt voor voetbalwedden. Deze aanpak moet ervoor zorgen dat je niet snel door jouw saldo heen bent.

Om bankroll management toe te passen bepaal je allereerst hoeveel procent van jouw geld je per weddenschap maximaal in wilt zetten. Vaak wordt er voor 5 of 10 procent gekozen. Is jouw bankroll 100 euro en wil je maximaal 5 procent per weddenschap inzetten? Denk dan niet dat je iedere keer 5 euro in moet zetten. Je bepaalt jouw inzet namelijk aan de hand van het aantal stakes. De maximale inzet per weddenschap staat gelijk aan 10 stakes. Wanneer je zeker bent van jouw zaak, kun je het volledige bedrag inzetten op een voetbalwedstrijd. Twijfel je nog enigszins? Zet dan bijvoorbeeld 7 stakes (3,50 euro) in. Op deze manier neem je niet onnodig veel risico, waardoor je langer met jouw bankroll kunt doen.

Laat emoties niet de overhand nemen

Veel mensen laten zich leiden door emoties bij voetbalwedden. Wil je verantwoord inzetten op voetbal? Dan is dit niet verstandig. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je telkens met hogere bedragen gaat spelen. Dit gebeurt veelal na een verloren weddenschap. Mensen proberen dan vaak om verloren geld terug te winnen. Zij zetten bij een volgende weddenschap een hoger bedrag in, maar beseffen niet dat ze deze weddenschap opnieuw kunnen verliezen. Wanneer dit meerdere malen achter elkaar gebeurt, kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Hierdoor kun je uiteindelijk grote geldbedragen verliezen.

Verdiep je in voetbalwedstrijden

Op het gebied van voetbalwedden is er van alles mogelijk. Je kunt onder andere wedden op de winnaar van een wedstrijd, het aantal doelpunten, corners, kaarten en doelpuntenmakers. Veel mensen kijken enkel naar de quoteringen om te bepalen waar zij hun geld op inzetten. Voor verantwoord wedden op voetbal is dit alleen geen goede aanpak. Bookmakers hebben het namelijk niet altijd bij het rechte eind. Verdiep je daarom zelf ook in de voetbalwedstrijd(en) waarop je in wilt zetten. De informatie die dit jou oplevert kan je helpen om te bepalen welke weddenschap(pen) je het beste kunt plaatsen.

Stel een limiet in voor jezelf

Wil je verantwoord inzetten op voetbal? Stel dan een limiet in voor jezelf. Dit lijkt misschien een open deur, maar toch houden veel gokkers zich niet aan hun eigen limiet. Zo wordt er vaak opnieuw geld gestort zodra het saldo op 0 euro staat. Hierdoor kan je in korte tijd een groot geldbedrag verliezen. Gelukkig bieden veel bookmakers jou de mogelijkheid om dit te voorkomen. Je kunt namelijk een limiet instellen. Op deze manier voorkom je dat je over jouw eigen grenzen gaat. Als dit nog niet het gewenste effect heeft, kun jij jezelf uitsluiten van gokken bij een bookmaker.

Bron(nen):
hervitas.nl, voetbal.bet, masterclass.com

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!