Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker voor het ondernemerschap. Op het moment dat het eigenlijk wel lekker loopt en je maandelijks voldoende binnenhaalt, is het niet goed om achterover te leunen en te denken dat je er wel bent. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat je langzaam steeds meer gaat verliezen en de concurrentie je inhaalt. Daarom moet je als ondernemer altijd streven naar beter. Manieren om de processen binnen het bedrijf te verbeteren, kosten te besparen en er zelfs belastingtechnisch op vooruit te gaan. Winst maken is van essentieel belang voor het bestaan van jouw bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je elk jaar je doelen kunt overtreffen? Hieronder volgen enkele handige tips!

Van rechtsvorm veranderen 

De meeste ondernemers zijn ooit als eenmanszaak begonnen. Dat levert in het begin dan ook de meeste fiscale voordelen op. Toch zien we ook een omslagpunt. Zodra een bedrijf groter wordt en meer winst gaat maken, vallen deze voordelen namelijk een beetje weg. Dit gebeurt ongeveer rond de 100.000 tot 150.000 euro winst per jaar. 

Naarmate je dus meer ervaring opdoet als ondernemer en je bedrijf winstgevender wordt, is het wellicht ook tijd om te kijken of jouw huidige rechtsvorm nog wel de voordeligste keuze is. Zo is een bv oprichten bij het groter worden van jouw bedrijf geen gek idee. Een bv levert belastingtechnisch veel voordelen op als je erg winstgevend bent. 

Toch is dit in elke situatie weer anders. Daarom is het belangrijk om een berekening uit te laten voeren door je boekhouder. Deze kan op basis van de financiële situatie van het bedrijf berekenen of het verstandiger is om de rechtsvorm om te zetten. 

Ben je van plan om jouw eenmanszaak om te zetten naar een bv? Overweeg dan de werkwijze van firm24 te gebruiken. Zij werken volledig online, waardoor dit snel, eenvoudig en relatief voordelig kan worden gedaan. 

Besteed extra aandacht aan bestaande klanten 

Sommige bedrijven maken de fout om constant bezig te zijn met het werven van nieuwe klanten. Ze werken hier zelfs zo hard aan, dat ze hun bestaande klanten uit het oog verliezen. Een grote fout, want juist vaste klanten zijn absoluut goud waard om het bestaan van jouw bedrijf veilig te stellen en ook weer verdere groei door te maken. Verlies hen dan ook zeker niet uit het oog en geef waar nodig extra aandacht. Zijn ze tevreden? Dan is de kans groter dat ze terugkeren als ze soortgelijke diensten nodig hebben en is de kans ook groter dat zij anderen over het bedrijf zullen vertellen. 

Investeer in online marketing 

Online marketing is tegenwoordig onmisbaar voor het bestaan van een bedrijf. Alle bedrijven begeven zich tegenwoordig op het wijde web. Jij mag hier niet ontbreken. Wees je ervan bewust dat de meeste mensen tegenwoordig bedrijven vinden door het inzetten van een zoekmachine. Als jij niet zichtbaar bent in de zoekresultaten, loop je veel klanten mis. Daarom is het voor de groei van je bedrijf heel belangrijk om hier extra in te investeren en echt een deskundige online marketeer in te schakelen om jou hierin bij te staan. 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!