Bijna iedereen wil financieel onafhankelijk worden, we fantaseren er allemaal wel eens over. Het winnen van een loterij zou dan ideaal zijn. Dat is alleen voor zeer weinig mensen weggelegd, helaas. Wat veel mensen met een loterij doen, doen ze niet met echte vermogensopbouw zoals beleggen. Jaarlijks kopen bijna 3 miljoen mensen loten voor de loterij, maar beleggen is nog steeds niet mega populair. In dit blog lees je verschillende manieren om je eigen kansen te vergroten.

Waarom doen Nederlanders mee aan een loterij?

Je ziet dat veel mensen een abonnement hebben op een loterij, bijvoorbeeld op de VriendenLoterij of de PostcodeLoterij. Er wordt dan maandelijks automatisch geld van de rekening afgeschreven. Mensen willen niet het risico lopen dat ze net misgrijpen op de prijs. Daarom zetten mensen vaak hun geld in bij loterijen.

Slimme tactiek om je kansen te vergroten

Een slimme tactiek is om een vermogen bij elkaar te vergaren om financieel onafhankelijk te worden. Je kunt kiezen uit risicovolle beleggingen of juist risicomijdende.

Obligaties (wanneer je geld uitleent aan de overheid, aan bedrijven en organisaties) worden als risicomijdend gezien. Degene aan wie jij jouw geld uitleent, zal het op een gegeven moment terug moeten betalen en betaalt verder nog rente. Jouw geld wordt op deze manier dus alleen maar meer waard. Aan de andere kant zijn er ook aandelen van een bedrijf. Wanneer je een aandeel koopt wordt je een stukje mede-eigenaar. Als het dan goed gaat krijg je dividend en stijgt de waarde van je aandeel. Daarnaast kun je natuurlijk ook naast je eigen huis ook in ander vastgoed beleggen. Rechtstreeks of via een vastgoedfonds. Let wel op, het beleggen in vastgoed is een vorm van vermogen die moeilijk snel beschikbaar te maken is.

Rendement beleggen

Beleggen is dus niet altijd zonder risico. Maar door het slim aan te pakken en op veilig te spelen, is er wel meer kans op rendement. Het gaat wat langzamer, en je hebt minder kans op een grote geldprijs. Maar ja, de kans om een loterij te winnen is ook erg klein.

Je hebt beleggingsrekeningen, dit is een speciale bankrekening waarmee je beleggingsfondsen en aandelen en andere soorten beleggingen kunt kopen. Dit heb je nodig om uiteindelijk aandelen te kunnen kopen. Beleggen met een beleggingsrekening kun je zelf doen of door anderen. Banken helpen je hier graag bij en zijn vaak actief op de markt voor zelf beleggen. Ze rekenen vaak wel kosten voor het vermogensbeheer, dus houdt hier rekening mee.

Hopelijk ben jij net als wij tot de conclusie gekomen dat je beter je geld kunt beleggen, dan inleggen bij een loterij. Dus waar wacht je op? Ga gauw je abonnementen opzeggen. Tegenwoordig zijn er veel online opzegservices die je daarbij kunnen helpen, zo ook Xpendy. Een online opzegservice maakt het opzeggen van jouw abonnement weer gemakkelijk. Jij laat jouw NAW-gegevens achter op het online formulier en Xpendy verstuurt de opzegbrief aangetekend, per post, naar het desbetreffende hoofdkantoor. Na aankomst van de opzegbrief heeft het bedrijf 10 werkdagen om jouw bestelling te annuleren. Opzeggen is met een hedendaagse opzegservice nog nooit zo makkelijk geweest!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!