Zoals de meeste wel zullen weten zijn er ontzettend veel websites met daarop ontzettend veel informatie. Wanneer je iets opzoekt op een zoekmachine krijg je binnen enkele seconden miljoenen zoekresultaten. Hoeveel van deze resultaten ga jij af voordat je een website opent? Veel zoekmachinegebruikers zullen niet veel verder gaan dan de eerste, misschien de tweede, pagina. Wie weet staat er op de rest van de pagina’s wel een website die precies de informatie bevat die jij toevallig nodig hebt.

Dit laat zien hoe belangrijk het voor een website is om hoog in de organische zoekresultaten terecht te komen. Wanneer dit niet het geval is en je website op de 3e of 4e pagina terecht komt wordt deze een stuk minder bezocht. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat je hoog in deze zoekresultaten terechtkomt. Een belangrijke factor hierin is het inzetten van linkbuilding.

Dit is linkbuilding

Google wordt steeds strenger in het bepalen of je website relevant genoeg is voor de zoekmachine gebruikers. Google houdt rekening met veel verschillende factoren hierin. Denk aan het aantal keren dat een zoekwoord terugkomt in een tekst of hoeveel andere websites naar jouw website of webpagina’s linken. Dit linken wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Hierin is het wel belangrijk dat je let op kwaliteit over kwantiteit. Zo is het belangrijker dat je vanaf een aantal relevante en belangrijke websites linkt dan dat er naar je wordt gelinkt op veel websites die weinig waarde hebben. Linkbuilding, ofwel het inzetten van backlinks, laat Google zien hoe relevant en betrouwbaar jouw website is. Hoe betrouwbaarder Google jouw website vindt hoe hoger je terechtkomt in de organische zoekresultaten.

Het inzetten van linkbuilding doe je zo

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat verschillende websites linken naar jouw website, dit kost wel veel tijd. Bespaar je die tijd liever? Dan kan je dat werk ook overlaten aan online marketing bureau SAM Online Marketing. Eén van de manieren is op zoek gaan naar websites waar je graag op vermeld wilt worden. Wanneer je er een aantal hebt gevonden is het belangrijk om hen een net mailtje te sturen. Zorg er wel voor dat je duidelijk aangeeft waarom je mailt en dat het persoonlijk is. Stuur dus niet 5 e-mails tegelijk met precies dezelfde inhoud. 

Een andere manier is het schrijven van een blog. Veel websites plaatsen externe blogs op hun website wanneer de inhoud relevant is aan de informatie op hun website. Denk er wel aan om in dit blog te linken naar je eigen website of webpagina. Vaak betalen websites voor het verkrijgen van blogs. Wanneer je dit gratis aanbiedt willen ze vaak ook best kosteloos naar je website linken. Dit werkt ook zo met het aanbieden van andere gratis content. 

Nog een manier om meer te linken naar je website is door het plaatsen van links naar je website op fora. Het linken op fora kan alleen wanneer er in je webpagina een antwoord op een vraag wordt gegeven. Hierbij ga je naar fora, zoek je op je onderwerp en reageer je op vragen met een link naar je website of webpagina. Zet er wel bij dat je er onderzoek naar hebt gedaan, dit zorgt ervoor dat meer mensen je website zullen bezoeken. Hetzelfde geldt voor blogs. 

Naast websites die naar jou linken is het ook belangrijk om zelf te linken naar verschillende relevante websites. Dit laat Google maar ook andere websites zien dat je betrouwbaar bent. 

Het inzetten van linkbuilding kan veel tijd kosten. Zoals eerder aangegeven zijn er ook bureaus die dit van je kunnen overnemen. Het voordeel is niet alleen dat je meer tijd overhoudt, maar ook dat de kans van slagen hoger ligt doordat je het uit handen geeft aan een specialist.

Uitbesteden ja of nee?

Het inzetten van backlinks kan veel tijd kosten. Wel zorgt het voor een goed resultaat. Dit kan je ook laten doen door een online marketingbureau. Er zijn verschillende voordelen in het uitbesteden van linkbuilding

Wanneer een specialist zich bezighoudt met het inzetten van backlinks zijn er inzichten in alle metrics. Deze inzichten komen van verschillende tools die ingezet kunnen worden. Deze tools moeten natuurlijk wel goed worden afgelezen. Ook ben je zelf vaak lang op zoek naar relevante websites om op te willen linken. Specialisten hebben hier vaak een groot netwerk voor en daarnaast hebben zij hier meer ervaring in. 

Bij online marketing bureau SAM Online Marketing helpen zij je graag in het verbeteren van je autoriteit. Nadat SAM een nulmeting heeft gedaan en hieruit een strategie en een plan heeft opgesteld zal er een analyse plaatsvinden. In deze analyse gaat men op zoek naar de backlinks van de concurrenten en die in je eigen netwerk. Ook is het mogelijk om zelf bij te dragen aan het verbeteren van de autoriteit van je website.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!