FTX Pay is een dienst aangeboden door de FTX Crypto Exchange bedoeld om gebruikers in staat te stellen betalingen voor hun producten of diensten te ontvangen via cryptocurrencies, fiat, of beide. Het is een handige widget voor een winkel- of app-eigenaar om betaling van klanten te accepteren via hun gewenste betaalmethode die wordt ondersteund door het FTX-merk.

FTX Pay biedt een manier voor handelaren om betalingen van gebruikers te accepteren. Er zijn twee hoofdbestemmingen waarop handelaren betalingen kunnen ontvangen: een FTX-account, en een externe portemonnee.

Voordat we in de details van FTX Pay duiken, zijn er een paar dingen die we eerst uit de weg moeten ruimen:

Om met FTX Pay te beginnen, navigeer je naar ftx.us/pay (let op: ftx.com biedt FTX PAY niet aan, internationale gebruikers moeten zich registreren op FTX.us om FTX PAY te kunnen gebruiken).

Dit artikel biedt geen beleggingsadvies, en het is hier alleen voor informatieve doeleinden.

Laten we eens duiken in hoe FTX Pay precies werkt!

FTX Pay integreren als verkoper

Er zijn twee hoofdmanieren waarop FTX Pay in een project kan worden geïntegreerd:

  • CREATE AN APP – hiermee kunnen verkopers betalingen ontvangen van iedereen met een FTX Account. Vergeet niet dat de subaccount van waaruit de app wordt aangemaakt, de plek is waar het geld zal worden ontvangen.
  • SET UP PAYMENTS – dit is een methode waarbij een verkoper de betalingsoptie kan instellen zodat iedereen kan betalen via het gebruik van externe wallets, wat handig kan zijn voor DeFi projecten.

Via de SET UP PAYMENTS methode is het van belang dat de verkoper een paar keuzes maakt binnen de web-based FTX US app om te de FTX Pay te laten integreren in hun website.

Verkopers kunnen ofwel een aangepast bedrag kiezen of de gebruiker het bedrag van de betaling laten kiezen. Ze kunnen de gebruiker ook laten kiezen welke valuta de verkoper kan ontvangen.

Betalingen ontvangen op een FTX-rekening (aanbevolen)

Dit is de standaard betalingswijze die wordt aanbevolen door FTX. Door deze betalingswijze te gebruiken, is FTX in staat om gedetailleerde informatie over de betalingen aan de handelaar te verstrekken, ook via API.  Er worden geen blockchain kosten in rekening gebracht omdat de betalingen van een FTX rekening naar een andere FTX rekening plaatsvinden.

Om betalingen naar een FTX-rekening te ontvangen, is de eerste stap het aanmaken van een app die gekoppeld is aan die rekening. Klik op de startpagina op de knop Create/View apps, die je naar een pagina brengt met een tabel met de apps die je hebt gemaakt. Onder die tabel bevindt zich een knop Create New, waarmee je naar een formulier gaat om een app te maken. Je geeft de app hier een naam, maar dat zal niet de naam zijn die gebruikers zullen zien als de bestemming van hun betalingen; die naam is intern voor jouw FTX-account, net als de namen van de subaccounts. In plaats daarvan zullen gebruikers jouw KYC-gecontroleerde naam zien als de bestemming van hun betalingen totdat je een aanvraag indient om een andere aangepaste naam te laten goedkeuren door onze medewerkers.

Apps die je maakt, zijn voor altijd gekoppeld aan de subaccount die je had op het moment van creatie. Alle betalingen door middel van de app komen terecht op de saldi van de subrekening. Als je aangeeft dat een subrekening alleen een bepaalde valuta mag ontvangen, zullen alle betalingen in de aangegeven valuta zijn.

Als je een fout maakt bij het maken van een app, kunt je de app verwijderen zolang de app nog geen betalingen heeft ontvangen. Het verwijderen van een app is permanent en onomkeerbaar. Je kunt de app ook uitschakelen, waardoor deze geen betalingen meer kan ontvangen, maar je wel de mogelijkheid behoudt om deze weer in te schakelen. Uitgeschakelde apps worden nog steeds weergegeven in jouw lijst met apps.

Let op! Het maken van een app vereist identiteitsverificatie niveau 2. Voor FTX Pay-betalingen wordt 1% kosten in rekening gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=6pdnZ736l7I

 

Betalingen ontvangen FTX pay

Op de pagina met app-details (te bereiken door te klikken op de knop “VIEW” op een app op de pagina met alle apps), is er een knop in de linkerbovenhoek met de tekst SET UP PAYMENTS (Betalingen instellen). Als je op de knop klikt, kom je op een nieuwe pagina (de “instellingspagina”) van waaruit je de code voor een betaalknop kunt aanpassen.

Wanneer je de grootte en de munteenheid van de betalingen kiest, verandert de code die eronder verschijnt dienovereenkomstig. Wanneer je parameters hebt gekozen die je bevallen, kun je de code kopiëren naar de broncode van je website, en de knop zou moeten verschijnen zoals verwacht.

Op het moment dat je een betaling ontvangt, krijg je een standaard e-mail (ofwel naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan jouw FTX-account, of naar een aangepast e-mailadres dat je opgeeft bij het maken van de app).

Eigen naam en logo FTX Pay

Als je een specifieke naam als bestemming van betalingen wilt (bijvoorbeeld naam van de winkel), samen met jouw logo in plaats van het gewone FTX Pay-logo bovenaan het betalingsscherm is dat mogelijk.

Je kunt een aangepaste naam en logo aanvragen die door onze medewerkers worden goedgekeurd.

Ontvangen van betalingen naar een externe Wallet

Als je geïnteresseerd bent in DeFi-toepassingen, of gewoon geen FTX-account wilt aanmaken, kun je ervoor kiezen betalingen in een externe wallet te ontvangen. Het nadeel hiervan is dat je geen persoonlijke gegevens zult ontvangen van jouw klanten. Er is ook een extra 1 % fee boven op de blockchain fees. Wanneer je kleine bedragen ontvangt en de blockchain fees zijn hoog dan kan dit problemen opleveren.

Om de hoge kosten op het Ethereum blockchain heeft FTX pay de betalingen met ETH uitgeschakeld.

Conclusie

Met de opkomst van Ecommerce is de widget van FTX pay een geweldige tool wanneer je betalingen in meerdere crypto en valuta wilt ontvangen. Het is makkelijk te installeren en gebruiken, en geeft de keuze om betalingen te ontvangen op een rekening of in een externe wallet. Zo behoud je de vrijheid als entrepreneur.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!