Een bitcoin automaat is een automaat voor bitcoins. Het fungeert dus niet net zoals de geldautomaten waaruit je geld kunt trekken. In deze blog zullen we u toelichten wat je wel kunt doen bij een ATM machine voor bitcoins. 

Kosten voor transactie 

Zoals er al eerder is gezegd kun je geen bitcoins of andere virtuele munten pinnen uit de bitcoin atm. Wat je wel bij dit soort apparaten kunt doen is handelen in crypto. Je kunt virtuele munten kopen en verkopen. Op Bitcoinautomaat.nl kun je ook cryptocurrency kopen en verkopen. Er zijn er in Nederland 13 van deze apparaten beschikbaar. Per dag mag er een maximaal bedrag gepind worden van 2500 euro. Zodra je bij een van deze apparaten pin zal er kosten worden afgetrokken voor de transacties. Voor Bitcoin is dat 10 euro en voor Ether 5 euro.  

Wat moet ik hebben? 

Om virtuele munten te wisselen naar contant geld bij een bitcoin automaat moet je over een mobiele telefoon beschikken. De telefoon moet ook een wallet hebben. De wallet is een portemonnee die je moet downloaden. Het wordt gebruikt zodat de automaat een draadloos verbinding maakt met de wallet. Als het al verbonden is kunnen de transacties worden verwerkt. Voor de wallet worden er transactiekosten berekend. 

Waarom geen munten? 

Cryptocurrency zijn digitale betaalmiddelen. Je kunt ze niet fysiek vasthouden net als geld. Dit is ook een reden waarom je geen bitcoin uit de bitcoin atm ziet rollen. Zoals het ook al in de crypto wereld bekend is zijn cryptocurrencies aan veranderingen onderhevig. De waarde van een crypto kunnen elke keer veranderen. Ze kunnen zo hoog zijn dat je met een munt een winkel leeg kunt kopen. Soms kunnen de waarden ook zo laag zijn dat je er niets mee kunt kopen. Het is eigenlijk ook goed dat je het niet fysiek kunt vasthouden, of niet? 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!