Het leven wordt steeds duurder. De kosten voor boodschappen en vaste lasten schieten de hoogte in. Het is daarom verstandig om te kijken hoe je kunt besparen op wat je maandelijks allemaal uitgeeft. Daarnaast is het goed regelmatig na te gaan of je alles wat je hebt ook daadwerkelijk nodig hebt. Hoe zit het met de beste woonverzekering? Kan ik besparen op boodschappen? We zullen hier een aantal tips geven.

Kijk eens kritisch naar je verzekeringen

Het is mogelijk, en vaak ook goed, om je te verzekeren. Helemaal vrij van verzekeringen zul je waarschijnlijk nooit zijn, maar het is wel goed om kritisch te kijken naar de verzekeringen die je hebt. Zo kun je bij verschillende verzekeraars hetzelfde pakket hebben, maar tegen andere premies. Kijk daarom goed op vergelijkingssites of je, bijvoorbeeld, de beste woonverzekering voor jouw portemonnee hebt. Wellicht kun je overstappen naar een andere aanbieder met dezelfde dekking, maar tegen een lagere premie. Houd ook de pakketten die je hebt eens tegen een kritisch licht. Is je auto bijvoorbeeld al wat ouder, kun je je afvragen of je geen genoegen kunt nemen met een WA Beperkt Casco dekking in plaats van een All Risk. Door de aanbieders en de pakketten af te wegen, kun je wellicht flink besparen op je verzekeringen.

Maak boodschappenlijstjes

Impulsaankopen in de supermarkt kunnen de boodschappen veel prijziger maken dan nodig is. Om te voorkomen dat je in de supermarkt aankopen doet die je eigenlijk niet nodig hebt, kun je het beste van tevoren een boodschappenlijstje maken. Als er iets op is en aangevuld moet worden, kun je dit meteen opschrijven. Zo voorkom je dat je op het laatste moment gaat bedenken welke boodschappen je eventueel nodig zou hebben, waardoor je uiteindelijk misschien toch meer koopt dan noodzakelijk. Kijk ook eens goed naar de items die je koopt. Is het echt nodig om elk weekend met een zak chips voor de televisie te hangen? Door bepaalde dingen weg te laten die niet nuttig of gezond zijn, bespaar je op de kosten maar win je op je gezondheid.

Neem je abonnementen onder de loep

Abonnementen zijn een andere terugkerende kostenpost. Zo zijn er abonnementen voor tijdschriften of kranten, of voor streamingdiensten. Voorop staat dat je best ook een beetje mag genieten. Maar lees je alle tijdschriften waar je op geabonneerd bent ook werkelijk van voren naar achteren uit? Kijk je er elke maand naar uit dat er een nieuw issue uitkomt? Misschien kom je erachter dat je een bepaald abonnement meer uit gewoonte hebt, dan uit leesplezier. Ook voor abonnementen op streamingdiensten kun je nagaan of je wel echt naar elke dienst kijkt. Is er misschien een aanbieder waar je eigenlijk best zonder kunt? Door je abonnementen af te stemmen op wat je echt wilt, geef je geen geld meer uit aan dingen waar je eigenlijk op uitgekeken bent.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!