Heb jij al jaren die droom dat je ooit nog eens een keer een wereldreis wilt maken? Begin dan nu met plannen! Als je echt het optimale uit je wereldreis wilt halen, dan moet je zorgen dat je een goed plan uitgestippeld hebt. En je hebt natuurlijk een aardig bedrag nodig om het even uit te zingen terwijl je onderweg bent.

Sparen voor de reis met besparingen

Als je vroegtijdig begint met geld opzij leggen voor je wereldreis, hoeft het niet in een keer een flinke aderlating te zijn. Je kunt bijvoorbeeld met dat doel gewoon eens op de kleintjes gaan letten en kijken of je hiermee alvast wat kunt besparen. Een goed voorbeeld is de energieprijzen vergelijken. Misschien kun jij je maandlasten wel drukken als het gaat om energie en kun je het geld wat je bespaart opzij leggen. Let wel op, want op dit moment kan het nog zo zijn dat het voordeliger is om je huidige energieprijzen te houden. Check welke vaste of variabele tarieven jij nu betaalt en maak een energievergelijking. Bepaal zelf of je kunt besparen of niet. Naast deze kosten kun je uiteraard ook op andere vaste laten besparen door jaarlijks de beste deals te scoren.

Extra inkomen

Een andere optie is om te proberen een extra inkomen te genereren, met als doel om deze inkomsten opzij te leggen voor je wereldreis. Dat kan op allerlei manieren, zoals met crypto ’s, aandelen, enquêtes invullen, affiliatemarketing, klusjes online en nog veel meer mogelijkheden. Bij de ene optie vult je spaarspot zich misschien wat sneller dan bij de andere, maar het belangrijkste is dat je bezig bent om een bedrag bij elkaar te sparen. Naast dat extra inkomen genereren moet er natuurlijk ook tijd over blijven voor het leukste deel van de voorbereidingen, namelijk je reis plannen. Ga er maar van uit dat dit ook wel een paar maanden in beslag neemt.

Reis plannen

Je kunt beginnen om eens te kijken welke landen je graag zou willen bezoeken. In sommige landen zijn de verblijfskosten veel hoger dan in andere landen, dus dit is ook goed om te weten als je spaarplan gaat maken. Zet de geschatte verblijf- en reiskosten op een rij en bedenk wat het ongeveer kost om een dag in dat land door te brengen. Die kosten zullen bijvoorbeeld in New York een stuk hoger liggen dan in een klein dorp in Thailand. Stel op basis van je route een spaarplan op.

Laatste loodjes

Een ander belangrijk punt is het regelen van een aantal andere zaken die belangrijk kunnen zijn voor het reizen. Controleer naar welke reizen je mág op dit moment. En heb je bijvoorbeeld vaccinaties, malariapillen of een visa nodig? Zijn je bankzaken goed geregeld? Wat heb je nodig aan reispapieren, is je paspoort lang genoeg geldig? Heb je een reisverzekering? Hoe zit het met je rijbewijs, misschien heb je een buitenlands rijbewijs nodig? Je telefoonabonnement, heb je overal bereik en genoeg data? Uiteindelijk komt die dag dat je gaat vertrekken. Pak je koffer of rugzak in en neem niet te veel mee. Geef een afscheidsfeestje en ga nog even bij je naasten op bezoek, vergeet oma en opa niet. Dan is het tijd om alles los te laten en volop te gaan genieten.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!