Er zijn verschillende dingen die je kan doen als je een beetje geld hebt gespaard. Uiteraard kan je er iets moois van kopen of er een lekkere vakantie van boeken, maar misschien ben je wel op zoek naar iets anders. Heb je al aan crowdfunding gedacht?

Wie meedoet aan acties als die van vuljespaarpot zal na een tijdje wellicht denken aan een nieuw project om mee te beginnen. Sommige spaarders zijn wellicht al tijden naar een doel aan het toewerken, zoals een mooie auto of een tropische vakantie, terwijl weer iemand er wellicht aan denkt om te gaan beleggen.

Als je iets nieuws, spannends en wellicht ook winstgevends wil proberen zou je kunnen denken aan crowdfunding. Crowdfunding is een echt internetfenomeen dat sinds enkele jaren bestaat, op verschillende manieren. Eén vorm is dat iemand met een goed idee zijn of haar project op een site als Kickstarter plaatst, met uitleg en een streefbedrag. Donateurs kunnen dan een bedrag storten en als het streefbedrag wordt gehaald, krijgt degene met het project het bedrag uitgekeerd. Dat streefbedrag wordt af en toe flink overschreden, zoals it onderzoek van Betway met voorbeelden van succesvolle campagnes aantoont. Is dat echter niet het geval, dan krijgen de donateurs hun geld terug.

crowd campagnes

IMAGE SOURCE: pexels.com

Andere vormen

Een andere vorm van crowdfunding, die wellicht interessant is als je niet gelijk het bedrag op je spaarrekening wilt weggeven, is dat je als crowdfunder iets terugkrijgt: bijvoorbeeld een aandeel in het bedrijf dat de crowdfundingcampagne doet, een versie van het product dat ze ontwikkelen of een plek in de Raad van Commissarissen. Wat je terugkrijgt, hangt af van zowel het platform als de campagne. Crowdfunding is een succes geworden voor verschillende bedrijven, met als idee dat een ondernemer, zonder zich in de schulden te werken bij een bank, een kapitaal bijeen kan krijgen om dat ene idee eindelijk tot realiteit te maken, iets wat anno 2019 nog steeds een succes bleek.

Samenwerking

IMAGE SOURCE: pexels.com

Aan de andere kant: mocht je zelf een bedrag bijeen hebben gespaard met de intentie om er je eerste stappen als ondernemer mee te zetten, kijk dan ook eens naar crowdfunding. Je zal niet de eerste ondernemer zijn die zijn of haar broodnodige kapitaal bijeenkrijgt door een succesvolle campagne te starten. Een simpel plan, een goede marketing en een hoop enthousiasme kan je al heel ver krijgen. En dan hoef je dat bedrag dat je op je spaarrekening bijeen hebt gespaard wellicht niet eens meer aan te raken!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!