Door meer te werken kan jij jouw spaarrekening aanvullen. Nog beter is om ook geld te besparen op jouw uitgaven. Als jij dit goed doet heb je voordat je het weet weer een aantal honderdjes extra op jouw spaarrekening.


Printen
Als jij kinderen hebt dan zal er flink wat geld worden uitgegeven aan printen. Ondanks dat veel dingen online worden gedaan willen docenten toch graag bepaalde dingen op papier ontvangen. Ook als je geen kinderen hebt kan er wekelijks behoorlijk wat geprint worden. Bijvoorbeeld retourlabels en tickets voor uitjes kunnen al snel een aantal printjes per week zijn. De eerste manier om hierop te besparen is door zoveel mogelijk dubbelzijdig te printen. Dit kan natuurlijk niet altijd, maar hiermee kan je al best wat papier besparen. Je kunt daarnaast besparen door goedkope inktpatronen aan te schaffen. Het scheelt vaak ook geld als je meerdere verpakkingen tegelijkertijd koopt, omdat je dan korting krijgt.

Boodschappen
Je kunt veel geld besparen op boodschappen door ten eerste nooit boodschappen te doen met kinderen. De meeste kinderen worden in een supermarkt verleid door allemaal verpakkingen, waardoor ze kunnen gaan zeuren om onnodige producten. De tweede belangrijke tip is om geen boodschappen te doen als je honger hebt. Op dat moment ben je impulsief en wordt je verleid om van alles te kopen. Eigenlijk ben je dan net een kind. Ga ook zo min mogelijk naar de supermarkt. Hoe vaker je naar de supermarkt gaat hoe meer je zult kopen. Het is slim om je grote boodschappen een keer per week te gaan. Ga daarnaast nog een of twee keer per week voor kleine en verse boodschappen. Je kunt eventueel dan alleen geld voor deze kleine boodschappen meenemen zodat je überhaupt niet meer kunt kopen. Je kunt dan geld besparen door te kiezen voor producten die bijna over datum zijn. Deze hebben 35% of 50% korting. Bekijk daarnaast elke week de folders van de verschillende supermarkten. Door op basis hiervan je maaltijden te plannen bespaar je veel geld.

Verzekeringen
Check elk jaar of je nog de voordeligste verzekeringen hebt. Je kunt besparen op je verzekeringen door verschillende verzekeringen bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Ook kan het soms voordeliger zijn om je aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering. Bekijk ook of al je verzekeringen echt nodig zijn. Soms is het voordeliger om een dienst los te betalen in plaats van je ervoor te verzekeren.

Steeds meer mensen investeren in cryptocurrency. In deze nieuwe manier van betaling investeren kan de moeite waard zijn. Lees je eerst goed in voordat je hiermee gaat proberen je spaarpot te vullen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!