Swipen ofwel betalen met een bankpasje of creditcard is een vast onderdeel van het financieel verkeer en hebben de transacties ook een vlot verloop. Dit gemak is het ook waar ernaar verlangt wordt bij houders van cryptocurrency. Het gaat er bij hun namelijk niet alleen om het speculeren in afwachting van een hoge koers, maar gaat het ook om het feilloos kunnen verrichten van betalingen. De vraag naar een swipe card is dan ook groot en is dat niet onopgemerkt voorbij gegaan aan paar grote spelers op financieel gebied. Visa is er een van en wordt er bij het swipen gewoon in euro’s betaald. Dat haalt een grote barriere weg voor betalingen met crypto en worden betalingen met een cryptocreditcard dan ook overal geaccepteerd. Men heeft het niet eens door dat er met zo aan creditcard wordt betaalt en is dat een

Al een keuze te maken uit een aantal aanbieders

Met het toegenomen vertrouwen in crypto hebben veel bedrijven ook de gat in de markt ontdekt op het gebied van swipe cards. Er moet immers mee betaald kunnen worden, maar was de grootste drempel ook wel, dat er geen koersverliezen mochten optreden. Betalen met een swipe card heeft namelijk geen implicaties voor de ontvanger omdat die gewoon het verschuldigd bedrag in euro´s of dollars ontvangt. Het risico van een koersverlies door scherpe tussentijdse dalingen komen dus voor rekening van de swipe card provider.

Daar is er gelukkig een oplossing voor gevonden waarbij veel aanbieders met hun eigen cryptomunt op de markt zijn verschenen. Betaling met een card die gebruik maakt van die munten, is niet alleen even snel als elke andere betaling met een creditcard, maar kunnen eventuele verliezen ook veel eenvoudiger opgevangen worden. Voor de kaarthouder heeft het ook veel voordelen omdat er gerekend kan worden op betalen zonder oponthoud en hoeft er ook niet voor gevreesd te worden, dat er achteraf kosten in rekening worden gebracht als gevolg van koersverschillen. Door met de kaart te swipen, worden alle betalingen op dat moment verricht en ook afgesloten.

Maar van de andere voordelen mag er wel genoten worden

Het gaat om veel meer dan alleen betalen bij een swipe card en wordt er voordeel geboden in de vorm van cashback op alle uitgaven. De hoogte kan verschillen per provider van de kaart, maar ligt het doorgaans in de orde van 8%. Dat is al een flink voordeel en wordt er een schepje bovenop gedaan door eveneens kortingen aan te bieden voor Netflix en Spotify. De cashback wordt mogelijk gemaakt door het investeren in betreffend creditcard bedrijf. Die investering is ook nog verbonden aan een aantrekkelijk rentepercentage op de inleg. De inleg zelf wordt na 6 maanden vrijgegeven en lopen de gecombineerde voordelen bij gebruik van de card wel aardig op. Het vertrouwen moet er wel eerst aanwezig zijn om te investeren in de Swipe munt (SXP).

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!