Hou jij ook elke maand te weinig geld over om leuke dingen te doen? Dan kan het zijn dat je onbewust teveel geld uitgeeft aan vaste lasten, of dat je simpelweg geen overzicht hebt over je uitgaven. In dit blog lees je hoe je op een makkelijke manier geld kunt besparen.

Houd je uitgaven bij in een boekje

Het belangrijkste is dat je allereerst zicht krijgt op wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Je zult niet de enige zijn die ongemerkt veel geld uitgeeft aan spullen die je niet nodig hebt. Impulsaankopen (hoe klein ook) stapelen zich op zonder dat je het merkt en zo geef je gemakkelijk €50 per maand uit. Denk aan een vaasje dat je niet kon weerstaan (maar niet nodig had), een flesje water terwijl je je eigen fles mee had kunnen nemen, en een tijdschrift dat je eigenlijk niet echt gelezen hebt. Als je alles wat je koopt opschrijft (in een boekje of op je telefoon), krijg je in de gaten waar je geld naartoe gaat. Ze zeggen niet voor niets: meten is weten. Dit geeft je een stukje bewustwording en maakt dat je makkelijker ‘nee’ zegt tegen dingen die je niet echt nodig hebt.

Bespaar op al je verzekeringen en abonnementen

De tweede tip is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar door de voordeligste variant voor al je verzekeringen en abonnementen te kiezen bespaar je elke maand geld zonder dat je het merkt. De goedkoopste zorgverzekering kost vaak tot zo’n €10 minder dan de duurste en dan hebben we nog niet eens naar de prijzen van de aanvullende opties gekeken. Als jij niet bijzonder veel zorg nodig hebt loont het dus de moeite om simpelweg de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Hetzelfde geldt voor je woon- en autoverzekeringen, en alle andere verzekeringen en abonnementen die je hebt lopen. Heb jij bijvoorbeeld een alles-in-1 abonnement voor internet en telefonie, maar gebruik je de telefoon niet? Opzeggen die hap en een goedkopere kiezen!

Bespaar op je dagelijkse maaltijden

Deze tip kost wat meer moeite dan de andere, maar met een beetje creativiteit kun je op je boodschappen veel geld besparen. Ga bijvoorbeeld naar de markt in plaats van de supermarkt, daar zijn groenten en fruit namelijk doorgaans goedkoper. Koop grotere hoeveelheden voedingsmiddelen die in de aanbieding zijn, en bewaar ze in de vriezer. Vlees is meestal het duurste onderdeel van een maaltijd. Zoek dus wat lekkere vegetarische recepten en wissel daarmee af. Als laatste is het slim om te koken met seizoensgroenten en -fruit of start je eigen moestuin! Groenten en fruit uit het seizoen zijn vele malen goedkoper, want ze zijn makkelijker te krijgen en hoeven minder ver getransporteerd te worden.

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!