Lending ofwel lenen, is een normaal verschijnsel binnen de financiele wereld waar er omgegaan wordt met traditionele valuta. Binnen de crypto wereld is het echter een relatief nieuw verschijnsel en gaat het samen met het sterk toegenomen vertrouwen in cryptovaluta. Dat is ook te merken bij de verschillende platforms die faciliterend optreden voor crypto lending.

Er kunnen op zo een platform partijen bij elkaar worden gebracht en kunnen er ook leningen worden afgesloten die een periode van maar een paar dagen hebben. Crypto lending speelt namelijk veel in op de behoefte om dankzij de hoge votaliteit binnen de cryptomarkt, het mogelijk te maken om een dikke winst in de wacht te slepen voor zij die op het juiste moment over een bepaalde crypto beschikken. De winst van zo een lender zal in zulke gevallen uit alleen maar de rente bestaan.

Er zijn verschillende soorten van crypto-lending

Het zit natuurlijk niet zo eenvoudig in elkaar en zijn de risico’s daarom ook verdeeld. De lender wil namelijk ook niet verrast worden door een verlies en wordt in zo een geval overgegaan naar crypto-to-crypto lending. De tegoeden die geleend zijn in de vorm van crypto zullen dan ook terugbetaald moeten worden met dezelfde hoeveelheid crypto en natuurlijk de rente. Op zo een wijze wordt de lender ervoor behoedt dat er grote verliezen geleden kunnen worden.

Veel investeerders kunnen er toch wel gebruik van maken om in te spelen op een stijgende trend op de markt door de geleende crypto om te zetten in een andere soort die de positieve perspectieven biedt. Nadat de winst is gemaakt, vindt de omzetting weer plaats en daarna de terugbetaling met rente. Het verschil is echter voor de lender. Het lenen van crypto om er op zo een wijze mee te speculeren is echter verbonden aan hoge risico’s. Er wordt daarom niet zelden gevraagd naar enige vorm van onderpand en hanteerd elk platform weer andere regels. Ook rechtstreeks crypto lening nemen is mogelijk binnen de cryptowereld en worden er zo ook aparte afspraken gemaakt.

Bitcoin lending is trending

Klinkt niet alleen mooi in de oren, maar kan ook voor een mooi rendement zorgen. De sterke stijgingen die de Bitcoin koers meemaakt, kunnen al binnen een paar dagen tijd zorgen voor een dikke winst. De keerzijde is ook het risico op een groot verlies. Dit heeft allemaal ook invloed op de rente die er gehanteerd wordt. Ga er uit van een percentage tussen de 2 en 8%. Het percentage dat het platform zelf neemt als fee, is al inbegrepen. Afhankelijk van het platform zal er ook een minimum inzet vereist zijn.

Het gaat daarbij niet om grote bedragen en is crypto lending daarom voor iedereen weggelegd. Kleine bedragen inzetten is wel handig, maar zal zelfs bij een hoog rentepercentage van 8%, netto gezien niet veel te merken zijn van een winst tegen het eind van het jaar. Rente op crypto krijgen wordt pas aantrekkelijk wanneer er wat grotere bedragen worden ingezet bij lending. Omdat de koersen binnen een korte tijd vrij scherp kunnen fluctueren, is het goed om de mogelijkheid te hebben om als lender ook elk moment over jouw crypto te kunnen beschikken.

Afhankelijk van het platform dat faciliterend optreedt , moet er soms wel een boete voor betaald worden. Bij Bitcoin rente kunnen er tussentijds ook veranderingen optreden wanneer er sprake is van een groot verschil in de koers. Veel personen die zo een crypto lening aangaan, zijn er namelijk op uit om te profiteren van de marge tussen de koers bij het aangaan van de lening en die na een stijging.

Bij crypto lending zijn er dus een aantal mogelijkheden die allemaal gebruikt kunnen worden om zowel voor de lender als de borrower, een voordeel te halen. Het gaat niet alleen maar om Bitcoin uitlenen, maar kunnen bij sommige platforms cryptotegoeden worden gezet als onderpand en een deel van de tegenwaarde worden opgenomen in vorm van euro´s. In zulke gevallen blijft jouw crypto dus onder het beheer van het platform tot de lening is terugbetaald.

 

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!