Binnen de investeringswereld zijn er tal van mogelijkheden die er benut kunnen worden om het rendement van een investering niet alleen een positief verloop te geven, maar ook de grootte ervan. Hoe meer, hoe beter natuurlijk en biedt de kapitaalmarkt de mogelijkheid om in futures te investeren. Future betekent toekomst in het Engels en gaat het om het verrichten van voorspellingen omtrent de wijze waarop de waarde van een aandeel zal veranderen.

Gaat de koers omhoog of omlaag? Indien de koers omhoog gaat, komt dat ten goede aan de future en ligt de winst in het verschil tussen de prijs ten tijde van het aangaan van de future en die na een paar dagen. Omdat de votaliteit van de cryptomarkt hoog is, maakt dat het juist aantrekkelijk voor personen die binnen een korte tijd, soms zelfs een dag of twee, een winst willen halen uit een future.

Met een Bitcoin future worden grote winsten beoogd

Er zijn op de cryptomarkt een aantal munten te vinden die altijd wel opvallen als gekeken wordt naar de wijze waarop de koersen zich steeds weer aan het ontwikkelen zijn. Bitcoi n mag zich daar een topper noemen en is de koers vanaf de lancering in 2009, met sprongen op vooruit gegaan. Het ligt daarom ook in de verwachting, dat de koers in de toekomst alleen maar verder omhoog zal schieten. Dat is ook wat Bitcoin future betrouwbaar laat overkomen. Ondanks de grote verschillen binnen een korte periode, is op lange termijn wel een absolute stijging te verwachten.

Bij futures wordt er echter wel niet altijd de mogelijkheid geboden om voor een lange periode een gok te wagen. Indien de mogelijkheid geboden wordt om uitsluitend een future aan te gaan met een kort tijdsspan van bijvoorbeeld een paar dagen, loopt een veel groter risico. Als voorbeeld kunnen de ontwikkelingen worden genomen van Bitcoin aan het begin van 2021 en de tussentijdse dalingen. Wie hoog had ingezet bij zo een piek van de koers, kon een dag later wel de hele inzet verliezen door de scherpe daling van de koers.

Elke future moet dus vooraf gaan aan wat onderzoek

Het internet staat bol van websites die de ontwikkelingen met betrekking tot de koersen en de factoren die het beïnvloeden, breedvoerig bespreken. Aan informatie is er dus bepaald geen gebrek en moet de voorkeur gaan naar de websites zoals coinmarketcap die de meest gebruikte cryptomunten op een rijtje plaatsen samen met alle relevante informatie. Ook het lezen van revieuw Bitcoin future zal veel inzage bieden in de wijze waarop de markt zich ontwikkeld en de mogelijke richting die de koers op wil gaan.

Het moet wel duidelijk zijn, dat een verkeerde inschatting, afhankelijk van de inzet, voor grote verliezen kan zorgen. Wie het eigen kapitaal in de vorm van crypto niet wenst te gebruiken, kan ook een Bitcoin future account openen. Er wordt daarbij Bitcoin ingezet van het platform en is de inzet in de vorm van euro’s. Die zijn weer gelinkt aan een hoeveelheid BTC tegen de afgesproken koers. Het is dan maar afwachten op de koersontwikkelingen en het positief of negatief verschil aan het eind. Bij deze manier van future hoeft de investeerder niet eens over crypto of een eigen wallet te beschikken.

De futures market Bitcoin is “ booming” en komt het door de scherpe ontwikkelingen op koersgebied waarbij Bitcoin door de jaren heen een sterke groei heeft doorgemaakt. Naast het investeren van eigen Bitcoin in futures, is de mogelijkheid er ook om middels een future account enkel met euro’s een future aan te gaan. De regels blijven er hetzelfde en wordt er alleen een winst uitgekeerd wanneer de koers na de afgesproken periode is gestegen. Er moet ook rekening mee worden gehouden, dat er ook extra kosten in rekening worden gebracht zoals de trading fees van het faciliterend platform.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!