Tanden bleken met baking soda

Stralende, witte tanden, dat wilt iedereen wel. Een mooie glimlach staat mooi en kan zeker indruk maken bij je collega’s, je baas of bij het andere geslacht. Je tanden laten laseren om ze wit te krijgen is erg duur. Bij de drogist zijn veel speciale tandpasta’s te krijgen die je tanden zogenaamd witter maken. Dit werkt meestal slecht of helemaal niet, maar gelukkig is er een goedkope oplossing om je tanden witter te krijgen.

Er zijn twee manieren om je tanden witter te krijgen: je kunt ze bleken of je kunt je tanden opschuren / polijsten. Dit laatste wordt meestal ook gebruikt in de whitening-tandpasta’s die overal te koop zijn. Deze whitening-tandpasta’s zijn niets anders dan een tandpasta met een heel fijn schuurmiddel erin.

Maak je tanden witter zonder ze te bleken met baking-soda

Je tanden zijn erg gemakkelijk witter te maken met behulp van baking soda. In Nederland staat dit bekend als zuiveringszout (natriumbicarbonaat). We raden je echter aan om baking soda te kopen. Baking soda wordt, in tegenstelling tot zuiveringszout, ontwikkeld voor gebruik bij het bereiden van bakproducten en is dus hygiënischer om in je mond te gebruiken.

  1. Maak je tandenborstel nat en druk de borstel in wat baking soda zodat alle borsteltjes wat baking soda bevatten. Je kan beter wat minder gebruiken dan teveel. Gebruik ongeveer evenveel baking soda als wanneer je zout op een eitje zou strooien.
  2. Poets je tanden zoals gewoonlijk. Baking soda smaakt erg zout, als je dit erg vies vindt kan je er voor kiezen om er wat tandpasta bij te gebruiken. Let er op dat je niet te hard drukt, je tandvlees kan er zeer van gaan doen en het is niet goed voor je tanden (belangrijk!).
  3. Spuug de soda uit en spoel je mond met water. Spoel je mond goed om alle baking soda te verwijderen. Het is niet giftig maar ook niet lekker. Het kan zijn dat het tintelt in je mond, dit is volkomen normaal, dat komt door het zout.

Als je dit een aantal keren herhaalt dan zal je zien dat je tanden echt witter worden. Het is helemaal niet nodig om dure tandpasta’s te kopen, wit je tanden voordelig met baking soda. Koop gewoon wat baking soda, een pak van 200 gram heb je al voor rond de 2 euro, hier kan je jaren mee doen. Herhaal het absoluut niet vaker dan 5 keer, want dan slijten je tanden te veel.

Let op als je je tanden wilt bleken met soda! Waarschuwing!

  • Gebruik deze methode niet te vaak, het glazuur van je tanden kan er door beschadigen. Dit komt omdat baking soda een soort schuurmiddel is. Doe het dus niet dagelijks, maar eenmalig 2 of 3 dagen achter elkaar.
  • Baking soda lost de lijm van beugels op. Gebruik het dus niet als je een beugel hebt.
  • Poets niet te hard, hierdoor kan je glazuur beschadigen.
  • Deze methode wordt afgeraden door tandartsen.
  • Poetsen met baking soda is volledig op eigen risico. Vertrouw je het niet, koop dan gewoon de speciale tandpasta’s in de winkel.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!