De prijs van een Bitcoin is enorm gestegen sinds de cryptocurrency voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008, met onderweg grote ups en downs. Echter blijft Bitcoin interesse trekken van investeerders vanwege zijn langdurige staat van dienst van het opbouwen en behouden van waarde. Bitcoin, vaak omschreven als een cryptocurrency, een virtuele valuta of een digitale valuta is een soort geld dat volledig virtueel is. Het is als een onlineversie van contant geld. Je kunt het gebruiken om producten en diensten te kopen, maar nog niet veel winkels accepteren Bitcoin en sommige landen hebben het helemaal verboden. Sommige bedrijven beginnen echter in te spelen op de groeiende invloed ervan.

Wat maakt Bitcoin anders?

De belangrijkste voordelen van Bitcoin zijn netwerkeffect en bewezen beveiliging. Beide zijn bijna onoverkomelijke voordelen, Bitcoin heeft een bewezen gebruiksscenario als waarde opslag. Bitcoin heeft ook een grote voorsprong als waarde opslag op elke ander cryptocurrency omdat het 8 jaar heeft bestaan zonder falen. De veiligheid van Bitcoin is veel meer bewezen dan zijn veel jongere tegenhangers, met gebruik door bijna elke statistiek die van altcoins overschrijdt.

Zo snel als mogelijk investeren

De afgelopen tien jaar is de prijs van Bitcoin met meer dan zes miljoen (!) procent gestegen. Dit betekent dat je er tien jaar geleden 16 euro hoefde te investeren om vandaag miljonair te zijn. Maar ook nu loont het om te investeren in cryptovaluta. De koers van bijvoorbeeld bitcoin is over het algemeen alleen maar gestegen. Let wel op: investeer alleen in cryptovaluta als je het geld ook daadwerkelijk kunt missen. De prijzen voor Bitcoin veranderen snel dus wil je nu investeren voordat het nog duurder wordt. Dus je wilt zo snel mogelijk bitcoin kopen, als je meer wilt weten over de ontwikkelingen volg de Bitcoin nieuws van bit.

De toekomst van cryptovaluta

We kunnen speculeren over welke waarde cryptocurrency de komende maanden en jaren kan hebben voor investeerders (en velen zullen dat ook doen), maar de realiteit is dat het nog steeds een nieuwe en speculatieve investering is, zonder veel geschiedenis om voorspellingen op te baseren. Wat een bepaalde expert ook denkt of zegt, niemand weet het echt.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!