De geboorte van je kind zet je leven over hoop. Vaak worden prioriteiten opnieuw gesteld en ambities opnieuw bepaald. Past de huidige baan niet meer bij het leven van je gezin of baal je ervan om te veel van je kinderen te moeten missen, overweeg dan om een webwinkel te beginnen. In onderstaande blog leg ik je uit waarom het starten van een webinkel een goede keuze is.

 

Dagdromen

Wie heeft er niet over gedroomd? Zelf je eigen onderneming starten, eigen baas zijn. Vaak gaan we vervolgens gewoon door met de baan waar we al een tijdje niet meer de uitdaging in vinden. Het waarmaken van dit soort dromen hoeft niet alleen voor een ander weggelegd te zijn. Juist na het krijgen van een kindje beland je vaak op een kruispunt: hoe ga ik mijn leven nu inrichten? Hoeveel uur wil ik werken? Wil ik dit bij mijn huidige werkgever doen? Maar ook in het ouderschap: welke lessen wil ik mijn kind meegeven? Misschien is het najagen van je dromen hier wel een mooi voorbeeld van. En hoe zou je dit beter kunnen meegeven dan door het goede voorbeeld te geven. 

Eigen tijdindeling

Het beginnen van een eigen onderneming zorgt ervoor dat je zelf de baas bent. Je bepaalt niet alleen de richting en de keuzes die je maakt voor het bedrijf. Je bepaalt ook zelf je eigen tijdsindeling. Zo kun je tijdens de eerste jaren van je kind, bijvoorbeeld goed werken tijdens de slaapjes van je kind. Bestellingen kun je daarentegen juist samen met je kind wegbrengen. Op de terugweg stop je gewoon bij de speeltuin en zo creer je makkelijk win win situaties. 

Financieel

Wellicht vervul je al jaren dezelfde functie en is dit voor jou een financieel veilige haven. Veel ouders kiezen na het zwangerschapsverlof voor een parttime functie, waardoor het loon sowieso lager wordt. Als je bedenkt welke kosten je ook bespaart door je kind niet naar de creche te doen, zie je dat de stap naar eigen ondernemerschap steeds een beetje minder groot is.

Een webshop opzetten zonder technische kennis

Bang dat het het je niet lukt om zelf een webwinkel te maken? Hier hoef je geen angst voor te hebben. Het opzetten en inrichten van een webwinkel is laagdrempelig en kan met beperkte liquide middelen worden opgezet. Door te kiezen voor een SaaS oplossing, betaal je een vast laag maandbedrag. Je kunt de webwinkel volledig zelf inrichten en bent dus geen extra kosten kwijt aan webshopdevelopers. SaaS oplossingen blijven innoveren en dus ben je op ieder moment met je webshop klaar bent voor de toekomst. 

Voorraad

Ook het opbouwen van een voorraad kan een drempel zijn om een webwinkel te beginnen. Wellicht is de laatst beschikbare kamer net de baykamer geworden. Of heb je niet het budget om een voorraad aan te schaffen. Dan is wellicht dropshipment de oplossing voor jou. Hierbij werk je samen met een dropshipment partij. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en voor verzendingen. Dit betekent dat jij pas een product inkoopt, als je een bestelling binnen hebt.

Kortom: Dromen, durven, doen! Voor elk argument om het niet te doen, is er ook één om het wel te doen! Begin met het maken van je bedrijfsplan, bedenk wat je wilt verkopen, en ga ervoor!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!