Dit is uiteraard een vraag die veel mensen aan zichzelf stellen. Jammer genoeg is er geen voor de hand liggend antwoord en weet eigenlijk niemand het. Maar er zijn wel een aantal factoren waar je op kunt letten om te zien of er überhaupt een toekomst is voor Bitcoin. In dit artikel vertellen we je alle informatie die je nodig hebt om zelf een schatting te kunnen maken of Bitcoin een toekomst heeft. Lees dus snel verder als je binnenkort van plan bent te gaan investeren in Bitcoin.

Waarom is Bitcoin populair

Bitcoin wordt steeds populairder, maar waarom is dat nou eigenlijk. Bitcoin was een antwoord op de grote financiële crisis in 2008 waar volgens veel mensen, banken de reden van waren. Zo is Bitcoin bedacht. Bitcoin en vele andere crypto’s zijn namelijk gebaseerd op de blockchain en dit is een digitaal mechanisme om waarde over te maken via transacties zonder de hulp van banken of andere derde partijen. Deze manier van transactie is vele malen sneller en daarnaast ook meer privé. Sneller is een groot voordeel voor veel bedrijven die grote transacties uitvoeren, maar privé is hetgeen wat ervoor gezorgd heeft dat de Bitcoin zo populair is geworden. Mensen worden zich steeds meer bewust van het feit dat alles op het internet staat en dat al je acties opgeslagen kunnen worden. Zo is de rage ook begonnen, en zo werd het een trend, waardoor in 2019 bijna iedereen wel wist wat een Bitcoin was en steeg de Bitcoin koers fors.

Is het een munt van de toekomst?

Dit is uiteraard een vraag die iedereen zichzelf stelt. Maar het antwoord is niet te voorspellen. Daarnaast hangt het ook heel erg af wat de rest van de wereld hiermee wil gaan doen. Banken hebben namelijk een grote aanwezigheid en geen enkel bedrijf kan/ wil zonder. Maar wanneer de eerste bedrijven overstappen op de digitale munt en deze als standaard transactiemethode gaan gebruiken dan zal de Bitcoin enorm stijgen. Om te beslissen of je Bitcoin wil kopen moet je dus kijken naar de trend van deze crypto, en wat andere er mee doen. Zo kun je zelf beslissen of er een potentiële toekomst in de coin zit.

Het is natuurlijk wel een risico om te gaan investeren in Bitcoin. De prijs fluctueert namelijk enorm, de ene dag kan de munt veel waard zijn, maar de andere dag kan de prijs een stuk lager liggen. Houd hier dus rekening mee en houd de koers goed in de gaten. Investeer dan ook alleen het geld dat je echt kunt missen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!