Wie geld wil verdienen met aandelen moet er wel op rekenen, dat het niet altijd eenvoudig zal zijn. Er gaat immers zoveel om in de aandelenmarkt en zit iedereen op scherp om gebruik te maken van de beschikbare mogelijkheden. Toch kan er wel een groot verschil worden bereikt door een paar vrij eenvoudige tips op te volgen:

  1. Oefening baart kunst: het is voor beginners niet gemakkelijk om een keuze te maken en is het risico groot dat men daarbij fouten maakt. Om daar beter op voorbereidt te zijn, is het bij sommige brokers mogelijk om te oefenen met een demo account. Daarmee kan je dus al aandelen kopen en verkopen, maar zonder het risico om geld te verliezen. Neem er ook de tijd voor en probeer zoveel als mogelijk te kopen en verkopen.
  2. Bekijk zaken nuchter en waak ervoor om op basis van emoties handelingen te verrichten: de media is er vaak snel in om zaken wat vertekend uit te beelden en moet de ware toedracht achter een bepaalde “hype” achterhaald worden. Niets is zo erg om al jouw kapitaal te investeren in aandelen waarvan er wordt gezegd dat het sterk in waarde zal stijgen, om vervolgens te merken dat het in een dip beland en je het geld kwijt bent.
  3. Geen kleine bedragen investeren in aandelen: het rendement wordt pas zichtbaar wanneer er een redelijk bedrag wordt geïnvesteerd in aandelen. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er nog kosten betaald dienen te worden aan de broker. Het is vanzelfsprekend dat je niet door alle moeite heen wil gaan om maar een paar euro´s extra over te houden aan jouw aandelen. Eventueel kan er voor gekozen te worden om het risico te verspreiden door verschillende aandelen te kopen. Neem daarom ook een kijkje op aandelen.nl .