Geld verdienen kan door hard te werken of slim te investeren. Maar je kunt ook meer geld overhouden door minder uit te geven, als je er scherp op blijft dat je niet te veel betaalt. Daar zit wat uitzoekwerk in, maar dat is wel in belang van je eigen portemonnee. We geven vier tips voor hoe je geld kunt ‘verdienen’ door te besparen.

Internet en TV

Kijk jij nog televisie in de traditionele zin, dus live zoals het uitgezonden wordt en via een mediabox? Zo niet, dan is het zinnig om te overwegen of je gecombineerd internet en televisie abonnement niet onnodig veel kost. Bij aanbieders van DSL-internet en glasvezelinternet is het mogelijk om een internetabonnement zonder televisie te nemen en eventueel een abonnement op NLZIET te nemen om online televisie te kijken. Dit kan leiden tot een besparing. Heb je nu kabelinternet? Dan kun online abonnementen voor internet vergelijken om te kijken of met een goedkoper abonnement voor DSL-internet een snelheid behaald kan worden op jouw adres die in de buurt komt van de snelheid van je huidige abonnement. Is dat niet het geval, dan kun je nog kijken of glasvezelinternet mogelijk is op jouw adres en tot een besparing kan leiden. Ben je toch aangewezen op je kabelaanbieder voor goed internet? Dan kun je nog wat besparen door een abonnement met enkele online TV te nemen.

Energieaanbieder

Ook als je slim omgaat met je energiecontract kun je geld besparen. Dat doe je door telkens na het aflopen van je huidige energiecontract over te stappen naar de goedkoopste aanbieder. Dat is vrijwel nooit je huidige aanbieder. Dat komt omdat energieleveranciers een welkomstkorting bieden voor nieuwe klanten. Tegen die korting kan een verlengingsregeling bij dezelfde aanbieder zelden op. Controleer daarom wat je gemiddelde jaarlijkse verbruik is en zoek online op vergelijkingssites naar de goedkoopste aanbieder voor jou. Sluit een contract voor één jaar af, zodat je ieder jaar van zo’n welkomstkorting kunt profiteren. Het klinkt als een hoop werk, maar dat is het helemaal niet.

Verzekeringen: lagere premie

Verzekeringen sluiten we doorgaans één keer af en laten we vervolgens doorlopen zonder er ooit nog bij stil te staan. Dat is op zich natuurlijk begrijpelijk, want het gaat erom dat je je verzekerd ‘voelt’ en als het geregeld is, is het geregeld. Maar dat wil niet zeggen dat je de beste prijs blijft betalen. Premies worden geregeld verhoogd. In de tussentijd kan dat zich zo ontwikkelen dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit kunt zijn. Ook zijn er verzekeraars die aanbieden onder de prijs van je huidige verzekering te gaan zitten als je overstapt. Het kan daarom geen kwaad om je de verzekeringen die je al een tijdje hebt eens onder de loep te nemen en rond te kijken op het internet of je elders niet tegen een lagere maandelijkse premie verzekerd kunt zijn.

Verzekering: premie in één keer betalen

Overigens is het bij sommige verzekeringen ook zo dat je geld kunt besparen door de premie voor het hele jaar in één keer af te rekenen. Dat kan natuurlijk een hele klap geld in één keer zijn, zeker bij je zorgverzekering. Maar de rest van het jaar betaal je dan geen maandelijkse premie, waardoor je vaste lasten lager zijn. En je betaalt dus uiteindelijk minder voor je verzekering!

Het is dus zeker de moeite waard om wat tijd te steken in het vinden van betere aanbiedingen. We betalen vaak te veel omdat we te ‘lui’ zijn om regelmatig onze vaste lasten te heroverwegen. Eigenlijk is dat heel on-Nederlands. Wees dus een zuinige Nederlander en ‘verdien’ geld door te besparen!

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!