Het leven is duur, en soms is het nodig om een pas op de plaats te maken en te kijken waar je kunt bezuinigen om je vaste uitgaven omlaag te krijgen. Vooral in deze tijd, waarin een economische ramp zich aan het voltrekken is en sommigen het financieel zwaar hebben of gaan krijgen, is het overwegen van je uitgaven geen overbodige luxe. Wij geven drie tips voor zaken waarop je zou kunnen besparen.

Overstappen van energieleverancier

Dit is hét moment om over te stappen van energieleverancier. De prijzen voor stroom en gas zijn lager dan ze in lange tijd geweest zijn, en het is zonde om daar niet van te profiteren. Het is sowieso verstandig om ieder jaar over te stappen van aanbieder, omdat je dan telkens van een welkomstkorting gebruik kunt maken. Loopt je huidige contract dus binnenkort af, of is deze al afgelopen (na de looptijd wordt een contract per maand verlengd en is hij maandelijks opzegbaar)? Dan is het tijd om online energieaanbieders te gaan vergelijken. Vergelijk je energie op Overstappen.nl om de juiste en voordeligste aanbieding voor jou te vinden. Gebruik hierbij je verbruik uit het verleden om een zo goed mogelijke schatting van de kosten te krijgen.

Je verzekeringen op een rijtje zetten

Zet je verzekeringen eens op een rijtje. Heb je ze allemaal nodig? Misschien heb je een doorlopende reisverzekering. De komende tijd zit het er niet in dat we op reis kunnen, dus waarom zou je dan nog betalen voor een reisverzekering waar je voorlopig geen beroep op gaat doen? Let op: heb je voor half maart 2020 een vakantie geboekt, dan wil je natuurlijk nog wel gebruik kunnen maken van de annuleringsvergoeding. Handel dit eerst af voordat je de verzekering stopzet. Heb je wel de goedkoopste autoverzekering? Vergelijk aanbieders online om te kijken of het elders goedkoper kan. Doe dit ook voor je inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering. Heb je een brommer in de schuur staan die je niet gebruikt, maar die wel verzekerd is, overweeg dan om deze verzekering stop te zetten.

Goedkoper wassen en drogen

Machinaal wassen en drogen kost aardig wat. Om te beginnen verbruikt een droger veel stroom. Aangezien het warmere weer in aantocht is, kun je ook de droger laten voor wat het is en je was aan de lucht laten drogen in de tuin of op het balkon. Doe geen kleine wasjes, maar zorg dat je wasmachine altijd goed vol zit om het water, het gas en de stroom beter te gebruiken. Bespaar ook op wasmiddel en wasverzachter. Gebruik schoonmaakazijn in plaats van wasverzachter; dit heeft hetzelfde effect, laat geen zure lucht achter, kost een heel stuk minder én ontkalkt je wasmachine. Ook kun je je eigen wasmiddel maken. Koop hiervoor 40 gram Sunlightzeep en rasp deze in een steelpan. Voeg een halve liter koud water toe en verhit het al roerende tot de zeep opgelost is. Daarna voeg je 40 gram huishoudsoda toe. Pak een emmer en giet het mengsel herin. Voeg twee liter heet water toe, roer het en laat het een nachtje staan. Je kunt daarna een schepje van de glibberige massa die overblijft aan de was toevoegen als wasmiddel. Uiteindelijk is dit een stuk goedkoper dan wasmiddel kopen.

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!