Verzekeringen zijn niet goedkoop. Toch zijn er enkele zaken die je wel moet verzekeren. Aan een verzekering betaal je maandelijks een premie en mocht er onverwacht iets gebeuren dan kun je hierop terugvallen. Je kunt dus voor jezelf nagaan wat je belangrijk vindt om te verzekeren. Verzeker alleen risico’s die je niet zelf kunt dragen. Om geld te besparen op je verzekering kun je je huidige verzekeringspakket bekijken en kritisch zijn over wat je wilt verzekeren. Dit kan je namelijk flink wat geld besparen. Verzekeringen geven een gevoel van zekerheid, maar dat betekent niet dat je over verzekerd moet zijn.  Sommige mensen verzekeren zich dubbel zonder dat ze het doorhebben. Er zit regelmatig een overlap tussen dekkingen, waardoor hetzelfde risico op meerdere verzekeringen is gedekt. Dit is zonde van je geld.

Verzekeringen voor zzp’er

Verzekeringen vergelijken bij verschillende verzekeraars kan je bovendien veel geld besparen. Een goedkopere verzekering hoeft niet te betekenen dat je een mindere dekking hebt. Door kritisch te kijken naar de dekkingen en vergelijkingen te maken kun je behoorlijk besparen. Heb je een eigen praktijk of werk je als zzp’er dan zijn verzekeringen ook belangrijk. Een zzp-er is iemand die een onderneming heeft en geen gebruik maakt van personeel. Sommige mensen kiezen ervoor om zelf dit te doen, anderen hebben de financiele middelen nog niet omdat ze pas beginnen. Als zzp’er verdien je je brood door te doen waar je echt van houdt, maar je moet jezelf wel verzekeren. Dit is handig, want je weet maar nooit wat kan gebeuren. Vooral als je een risicovol beroep het, denk hierbij aan een loodgieter of een schilder of installatiemedewerker. Stel je voor dat je verf laat vallen op een duur kleed van een klant of als je iets verkeerd installeert en kortsluiting veroorzaakt? De kosten om deze schade te dekken komen dus uit je eigen zak.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je in loondienst werkt ben je door je werkgever verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ben je zzp-er, dan ben je dat niet. Je zou daarom zelf moeten nadenken over wat er gebeurt als je arbeidsongeschikt raakt. Dat is wel belangrijk om te doen. Stel je voor dat door een ongeluk je jouw werk niet of niet meer volledig doen. Dat betekent dan ook dat je geen of minder inkomen hebt. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van zzp’er verzeker je jezelf dus tegen eventueel inkomensverlies.

Gerelateerd:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!