De twee meest voor de hand liggende mogelijkheden die een ondernemer heeft om een hogere winst te realiseren, zijn het vergroten van de omzet en het reduceren van de kosten. Zeker op het gebied van energieverbruik valt vaak nog wel wat winst te behalen. Voor grote bedrijven kan dat een behoorlijke uitdaging gaan, omdat de complexiteit van de energievoorzieningen dan ook een grote rol gaat spelen. Maar vaak is het in dat geval handig om simpel te blijven denken. De stap van probleem naar oplossing is vaak minder ingewikkeld dan je zou denken. Het is alleen een kwestie van de juiste know-how.

Energie uit zon en wind

Het omzetten van zon en wind naar elektriciteit heeft de toekomst. Overal in het land zien we hoe bedrijven ervoor kiezen om zonnepanelen op het dak te leggen. Maar zonnepanelen leveren alleen overdag elektriciteit, terwijl bedrijfsprocessen vaak dag en nacht doorgaan. Dat zou betekenen dat je overdag wellicht veel meer energie produceert dan op dat moment nodig is en die wil je eigenlijk kunnen opslaan, zodat je die in de nacht kunt gebruiken. Iedereen die thuis gebruik maakt van oplaadbare batterijen voor een camera, doet in feite hetzelfde. Je zou dus eigenlijk een hele grote batterij moeten hebben om opslag elektriciteit te kunnen realiseren. Nou, die batterijen zijn er. Ze zijn alleen wat groter dan de batterijen die we thuis gebruiken. Van het formaat zeecontainer, om precies te zijn.

Weg met fossiele brandstoffen

Heb je een bedrijf met een behoorlijk wagenpark? Dan valt er heel wat te besparen op brandstofkosten door over te stappen naar elektrische voertuigen. Inmiddels vernemen we vanuit de autobranche al geluiden dat garagebedrijven minder onderhoudswerk hoeven te verrichten aan elektrische auto’s. Dat is natuurlijk logisch, omdat het hele brandstofsysteem wegvalt en daar kunnen heel wat storingen in ontstaan. De onderhoudskosten van elektrische auto’s lijken dus lager uit te vallen en dat is gunstig voor ondernemers. Je zult als bedrijf dan wel goede ev charging stations op je terrein moeten neerzetten, zodat de auto’s na het werk weer opgeladen kunnen worden. Als ondernemer kun je, duur nu wat meer te investeren, op de lange termijn geld overhouden om de spaarpot mee te vullen. Of om opnieuw mee te gaan ondernemen, natuurlijk. Daar komt nog eens bij dat je ook zorgt voor een flinke imagoboost, want je toont hiermee je betrokkenheid bij de milieuproblematiek aan en dat scoort!

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!