Last Updated on 26 april 2021 by Jeroen

De financiele wereld staat er bol van en zit er voorlopig geen eind aan te komen: de ontwikkelingen op het gebied van crypto. De vaart beperkt zich niet alleen tot Bitcoin, maar komt het succes ook door de toegenomen belangstelling van andere soorten crypto. Op de verschillende handelsplatforms is het wel te merken aan de wijze waarop handelen in crypto een dynamiek weergeeft waar er gelijk ook flink wat winst uit te halen zijn.

De risico’s zijn er natuurlijk ook, maar trekt het vooruitzicht van grote winsten steeds meer personen aan. Een voordeel van crypto is, dat de markt openstaat voor iedereen. De drempel is zo laag als mogelijk gehouden en kan iedereen dus ook zelf in crypto handelen. Er zijn daarbij wat regels die in acht genomen moeten worden en is het van groot belang dat de ontwikkelingen op de cryptomarkt op de voet worden gevolgt.

Zorg voor voldoende liquiditeit

Wat moeilijk uitgedrukt miscchien, maar komt het er wel op neer dat je als crypto handelaar, wel over voldoende middelen moet beschikken. Dat moet ook nog in zowel euro’s zijn en cryptomunten. Ook moet er gekeken worden in welke munt het handelen zal plaatsvinden. Er zijn tientallen soorten cryptomunten aanwezig waar er veel dynamiek in zit en gaat het niet te volgen zijn wanneer de aandacht op allemaal zal worden gericht. Het zal ook vragen om een flinke investering in al de beschikbare soorten crypto.

Om het allemaal niet die richting te laten opgaan, zal de aandacht gewoon gericht moeten blijven op èèn of maar enkele munten. Populair is en blijft handelen in Bitcoin, maar heeft dat er juist voor gezorgt dat de concurrentie een factor vormt die zwaar drukt op de verwachtingen. “Out of the box” denken is dus wel een vereiste voor zij die met cryptocurrency handelen wat extra willen verdienen. De eigen inbreng moet immers niet veel onder druk komen te staan en moet het behaald rendement wel aantrekkelijk genoeg blijven om door te gaan met het handelen. Crypto handelaren maken daarom vaker gebruik valgan crypto bots om dag en nacht informatie te verzamelen waardoor het nemen van beslissingen ook weloverwogen kan plaatsvinden.

Hoe handelen in Cryptocurrency?

Nu het al duidelijker is wat er allemaal zo omgaat in de wereld van cryptocurrency, moet er gezocht worden naar een eigen handelsstrategie. Dat is het “geheim wapen” waarmee je op de drukbevochten cryptomarkt toch een verschil kan uitmaken. Zo is Bitcoin handelen Nederland weer anders dan het handelen ervan op een internationaal georienteerd handelsplatform. De laatste biedt wel veel meer mogelijkheden, maar kan er met de koop of verkoop van Bitcoin in Nederland zelf, de transactie van en naar jouw bankrekening, vlotter plaatsvinden.

En wil je cryptocurrency handelen op een ander niveau aanpakken? Dan kan je het best een bot aan het werk zetten. Die zijn er speciaal voor ontworpen om de koop, maar ook verkoop van crypto automatisch ter hand te nemen en daarbij een groot aantal factoren mee te nemen in de besluitvorming. Als cryptohandelaar heb je er in principe geen omkijken meer naar, maar is het altijd beter om zelf elke dag een halfuurtje achter zo een bot aan te zitten om eventueel ook veranderingen aan te brengen aan de parameters.

Het mag dan vanuit een afstand wel zwaarwichtig klinken, cryptocurrency handelen, maar is het vrij eenvoudig aan te pakken. De inzet om aan de slag te gaan is ook niet hoog en hanteren de meeste platforms een startkapitaal van een paar honderd euro´s. Dat maakt de weg vrij voor het handelen in crypto voor de doorsnee burger. Wat het verder nog eenvoudiger maakt, is het eventueel kunnen inzetten van een bot. Die nemen het werk uit handen en blijven ze ook nog 1x24u alert zodat je als handelaar nooit overvallen wordt door een plotselinge ontwikkeling op de markt.