De hoofdgedachte achter de introductie van crypto was en is nog steeds dat er betalingen mee verricht kunnen worden. Door alle ontwikkelingen op de cryptomarkt waarbij het merendeel van de investeerders er puur op uit is om winsten te behalen uit de koersontwikkelingen, wordt er niet meer zoveel gesproken over de betalingsmogelijkheden van crypto en het gemak waarmee dat alles kan gebeuren.

De potentie die crypto met zich meebrengt en het gebruik dat steeds meer aanslaat bij de houders ervan, heeft ervoor gezorgd dat het betaalgemak met stappen op vooruit is gegaan dankzij speciale crypto creditcards. Deze hebben dezelfde opzet als een normale creditcard en wordt er voor het verrichten van de betalingen ook wel gebruik gemaakt van dezelfde betalingsinfrastructuur. Dat is een belangrijk punt ook voor cryptobetalingen omdat bij elke transactie er een verificatie moet plaatsvinden, zij het via Proof of Work of Proof of Stake principes.

Wat biedt de kaart allemaal aan?

Voordat er wordt overgegaan naar zo een crypto com credit card, zal het wel duidelijk moeten zijn wat er allemaal uit “gehaald” kan worden. het gaat er namelijk om veel meer dan aleen het kunnen betalen ermee. De voordelen komen namelijk in de vorm van fikse kortingen tot wel 8% bij aankopen met de kaart en gelden er ook kortingen voor een abbonement op Netflix of Spotify. Dat is allemaal dus wel aardig meegenomen en is alles bij elkaar genomen ook een aardige compensatie voor de kosten die er in rekening worden gebracht.

Het gaat er bij de MCO card er wel om, dat er eerst CRO gekocht moet worden. Wat is CRO? Dat is de eigen digitale munt die door Crypto.com op de markt wordt gebracht. Afhankelijk van de hoeveelheid CRO die er aangeschaft wordt, zal er een kaart worden “verdiend”. Helemaal aan de top is er de Obsidian Black card en moet er daarvoor wel eerst 5 millioen CRO aangeschaft worden. Wie die investering te hoog of riskant vindt, kan altijd nog een keuze maken uit de Gold, Ruby of Steel card. Voor zij die dat ook nog te veel vinden, is ook de Midnight Blue plastic card ter beschikking. Alle overige kaarten zijn dus uit metaal vervaardigd.

Met een crypto card gaat een hele wereld open

De scheiding tussen betalen met cryptocurrency en normale valuta zoals euro’s of dollars is met een crypto card dus sterk aan het vervagen en moet er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden. Ermee betalen is natuurlijk het meest voor de hand liggend, maar zijn er meer voordelen aan verbonden. Om klanten aan te trekken en zo het gebruik van zo een crypto card te stimuleren worden er op veel aankopen en andere betalingen een percentage van het besteedt bedrag teruggestort. Dat gebeurt vaker in de vorm van crypto en kan dat weer worden gebruikt om een aardige som op te sparen.

Het steeds toenemend vertrouwen in crypto zorgt er gelijk ook voor, dat veel grote bedrijven ook bereidt zijn om kortingen aan te bieden wanneer er bij hun met een crypto card wordt betaald. Zo ontstaat er gelijk een netwerk van bedrijven waar er zonder moeite met zo een crypto card betaald kan worden. Wie gebruik maakt van een MCO visa card, kan ook betalingen mee verrichten in het buitenland. Er dient daar wel bij gelet te worden, vooral bij het willen opnemen van geld bij een automaat, dat zo een kaart wel wordt geaccepteerd. De creditcard kan dus ook worden gebruikt om geld mee bij een automaat op te nemen.

Het gemak om niet alleen betalingen mee te verrichten, maar ook online spullen aan te schaffen en zelfs het opnemen van contanten, is met een crypto-com-card binnen handbereik. Het gemak waarmee de kaart kan worden aangevraagd en de mogelijkheden waar er uit gekozen kan worden, maken het tot een aantrekkelijk alternatief voor een `normale` creditcard. Er moet dan wel de keuze gemaakt worden om CRO als crypto aan te schaffen en een deel ervan als inzet te gebruiken voor een periode van een paar maanden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!