Het is bij de cryptomarkt net zo gesteld als bij aandelen: er komt zoveel informatie op jou af, dat het maar moeilijk te volgen is. Bovendien kan een gap van maar een paar dagen voldoende zijn om de ontwikkelingen niet meer in het juiste context te plaatsen. Wat zou het dus handig zijn om alle kerninformatie keurig bij elkaar genomen te kunnen bekijken en is het dat ook wat Coinmarketcap op het oog heeft.

Het gaat daarbij om meer dan alleen het plaatsen van een overzicht, maar moet de informatie ook stevig onderbouwt zijn. Dat vereist diepgaande kennis van de cryptomarkt en de werking van het marktmechanisme. De informatie ligt er namelijk niet voor het oprapen en moet er zelf achteraan worden gezeten. Daar komt ook nog de verwerking en analyse erbij kijken en is dat het ook wat Coinmarketcap zich laat onderscheiden van de rest.

Bitcoin staat er zeker bovenaan de lijst

Het overzicht van de sterkste performers binnen de cryptomarkt is niet compleet zonder Bitcoin erbij en is het ook Coinmarketcap die als leidraad voor velen dient om niet alleen de actuele Bitcoinkoers in de gaten te houden, maar ook de verhouding naar andere munten toe. Het geven van een representatief overzicht is niet zo eenvoudig te bereiken, vooral niet met de snel optredende koersontwikkelingen. Het is dan hier ook, dat het netwerk dat BitcoinCoinmarketcap heeft opgebouwd ervoor zorgt dat de juiste inzichten worden verschaft. Wat alles vervolgens ook zo apart maakt, is dat ook de historische data weergegeven wordt.

Dat komt goed uit voor personen die zijn geinterresseerd in Bitcoin futures of shorten. Ook zij die van plan zijn om Bitcoin te kopen of verkopen, moeten op de hoogte zijn van de koersen. Het is daarbij goed om te vermelden dat de koersen niet op elk handelsplatform hetzelfde is. Ook daarvoor biedt Coinmarketcap een uitkomst en kan er met maar een klik van de muis een overzicht worden verkregen van de koers van Bitcoin op de meest gebruikte handelsplatform. BTC Coinmarketcap wordt daarom ook veel gebruikt als richtlijn en worden ook veel analyses gedaan aan de hand van de koersen aangegeven op BTC Coinmarketcap.

Ook te gebruiken samen met andere hulpmiddelen

Er kan binnen de cryptomarkt nooit sprake zijn van een verzadiging van de hoeveelheid informatie die er verkregen wordt. Dat is zeker het geval wanneer je als houder van cryptocurrency een actieve rol wil spelen door de crypto te verhandelen. Zo zijn er bots die in staat zijn om automatisch aan de hand van een aantal parameters informatie te verzamelen. Dat kan allemaal aangevuld worden met wat er allemaal op Coinmarketcap te vinden is. Het zal daarom niet verbazen dat zelfs ervaren traders gebruik maken van Coinmarketcap.

De waarde die er gehecht wordt aan een objectieve weergave van de actuele marktsituatie is ook een kenmerk en is dat nooit in twijfel getrokken, ook niet na de overname door Binance. Daar waren er in het begin wat zorgen om en werd er verwacht dat de invloed van dien aard zou zijn dat de weergave van de data niet meer objectief zou zijn. Daar is er gelukkig niets van terecht gekomen en heeft Coinmarketcap expliciet aangegeven dat er geen verandering komt.

Voor Bitcoin is het belangrijk dat de veranderingen die zich op de markt afspelen, niet alleen gelijk worden weergegeven, maar dat alles ook waarheidsgetrouw wordt weergegeven. Wat Coinmarketcap tot een sterk speler maakt, is de wijze waarop alles overzichtelijk wordt weergegeven en dat alle belangrijke cryptomunten in het overzicht aanwezig zijn. Zo is er in één oogopslag te zien welke de sterkste stijgers zijn en hun onderlinge verhoudingen. De informatie beschikbaar op Coinmarketcap wordt door velen die bezig zijn op de cryptomarkt gebruikt en wordt er daarom ook voor gewaakt dat de weergave betrouwbaar en objectief plaatsvindt.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!