Wanneer het aankomt op handelsplatforms op het gebied van crypto, dan zal Bitvavo zeker niet op het lijstje van top performers ontbreken. Het platform heeft vanaf de oprichting een sterke groei meegemaakt en komt dat mede door het aanbieden van een uitgebreid dienstenpakket. Bitvavo faciliteert personen die er een account hebben door lage fees te hanteren bij het kopen en verkopen.

Niet alleen het handelsvolume is echter van belang voor Bitvavo, maar ook de hoeveelheid tegoeden de leden in bewaring geven aan Bitvavo. Net als bij de bank, is het kunnen beschikken over grote hoeveelheden aan reserves voor elke bank het teken dat het vertrouwen er is en heeft dat binnen de financiële wereld vaak een doorslaggevende rol. De bank of in dit geval, het platform, dat zo een vertrouwen geniet, kan dat doorspelen naar de leden die er een account hebben in de vorm van staken.

Wat is staking Bitvavo?

Om er gelijk met de deur mee in huis te vallen: dat is rente die er gegeven wordt over cryptovaluta. Het zal wel wat vreemd in de oren klinken dat er rente wordt gegeven op een cryptovaluta, temeer het niet mogelijk is om net als bij de bank een lening te nemen en waar die rente mede gebruikt wordt voor de spaarders. Bitvavo staking crypto betekenis wijkt dus wat af van die welke voor de normale rente geldt en gaat het bij crypto veel om de volatiliteit van een bepaalde munt wat te laten verminderen.

Dat levert een voordeel op voor de miners die alle transacties moeten zien te verwerken binnen een zo kort als mogelijk tijd. Bitvavo houders die aan staking doen, bieden zo meer ruimte aan de miners om het werk vlotter te laten verlopen. Een vlot verlopende transactie zorgt er ook weer voor, dat Bitvavo in de praktijk meer gebruikt wordt, met een toenemende vraag. De cirkel wordt dan ook compleet op zo een wijze en hebben alle partijen er voordeel aan. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de vaart niet afneemt en is de staking vergoeding Bitvavo daarom ook zo aantrekkelijk als mogelijk gemaakt.

Bitvavo staking opbrengsten

Daar gaat het toch allemaal om? Het is allemaal afhankelijk van de duur waarvoor de stake wordt geplaatst. Hoe langer, hoe hoger de opbrengst zal zijn en wordt er gewoonlijk ervoor gekozen om voor 6 maanden te staken. De hoogte van het percentage verschilt ook per soort crypto. Om te kunnen inspelen op de wensen van de houders, wordt er soms een bepaald vast bedrag of percentage aangehouden. Zo biedt VTHO 0.000432 per dag, ongeacht de participatie van de houder en de koers op de cryptomarkt. Staking Bitvavo risico in zulke gevallen is wel, dat bij een sterk verschil in de koers, de houder ook wel flink wat verliezen kan leiden.

Om dat risico enigzins te vermijden wordt ook de mogelijkheid geboden om de stake te koppelen aan de hoeveelheid en waarde aan crypto die je aanhoudt op jouw Bitvavo account. Dat wordt op dagbasis gemeten en kan er zo door de houder ook snel worden ingespeeld op veranderingen op de cryptomarkt. Bitvavo biedt ook het voordeel, dat er zelfs bij het staken er toch wel deel genomen kan worden aan transacties op de markt. Zo kan de crypto ook verstuurd worden naar een externe wallet.

Wie besluit om niet meer te staken en het over een andere boeg heen wil gooien, mag bij Bitvavo op elk gewenst moment stoppen met staken. De staking rewards worden dan natuurlijk aangehouden en weer uitbetaald wanneer er weer wordt deelgenomen aan het staken. Dat maakt Bitvavo ook zo in trek bij houders van crypto omdat ze te allen tijde de baas blijven over hun tegoeden.

Staking crypto betekenis is dus gewoon het verkrijgen van rente bij het op na houden van een bepaalde hoeveelheid crypto bij Bitvavo andere exchange die ook die optie biedt. Bij staking Bitvavo uitleg is het ook belangrijk om mee te nemen, dat de optie er wordt geboden om voor een aantal cryptomunten gebruik te maken van de stakingmogelijkheden. Let daarbij vooral op de marktontwikkelingen om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!