Met de handel in crypto wordt er al door velen wat extra verdiend, maar komt het pas goed van de grond wanneer een juiste inschatting wordt gemaakt van de momenten waarop de koop en verkopen moeten plaatsvinden. Ook bij Bitcoin is dat het geval en wil men niet vaak tot de verkoop overgaan door de hoge verwachtingen die er zijn voor een stijgende koers. Wie de ontwikkelingen op de cryptomarkt echter goed in de gaten houdt, weet ook dat de koersen door een bepaalde cyclus heen gaan en dat de stijging niet steeds zal voortduren. Wie op tijd weet te verkopen, zal dus geen koersverliezen leiden en er ook nog een mooi rendement aan overhouden. BTC verkopen moet dan ook zo vlot als mogelijk plaatsvinden en is het belangrijk om toegang te hebben tot een grote groep van potentiele kopers.

Hoe bitcoins verkopen?

Er komt niet veel erbij kijken om bitcoins te verkopen, maar is het belangrijk om er wel op te letten, dat er niet veel kosten aan zijn verbonden. Er moet wel eerst gezocht worden naar een stabiel platform waar de verkoop kan plaatsvinden. Het zoeken naar zo een platform is niet ingewikkeld en zijn de meeste personen die over Bitcoin beschikken al aangesloten op zo een platform. Het eerste wat er wel in acht genomen moet worden, is de koers die er gehanteerd wordt. De koers moet daarbij in de gaten worden gehouden en zal het ook belangrijk zijn om te kijken welke koers wordt gehanteerd door het handelsplatform of een ander koper.

Over het algemeen wordt er door zo een platform de koers gehanteerd op het moment dat de transactie is goedgekeurd en aan de blockchain kan worden toegevoegd. Dat kan wat tijd in beslag nemen en moet er met al deze factoren wel rekening worden gehouden. Bitcoin snel verkopen kan soms dus wel wat tijd in beslag nemen. Het daadwerkelijk overmaken van het geld kan ook een tijdje op zich laten wachten. Verkoop aan een broker gaat eenvoudig en kan de opdracht online gegeven worden. Vul het verkoopformulier in en geef aan hoeveel Bitcoin er verkocht wordt. Er zal vervolgens ook transactie gedaan worden vanuit de wallet naar de broker. Bitcoin verkopen Binance is bijvoorbeeld snel gedaan en ook met gebruikmaking van hun app via een mobiel uit te voeren.

Verkopen kan ook op een slimme manier

Verkopen van jouw Bitcoin aan een broker of rechstreeks via een platform aan een belangstellende is dus snel gedaan en is het daarbij altijd wel letten op de koers en bijkomende kosten. Bitcoin verkopen voor euro kan echter ook wel tot doel hebben om het rendement te vergroten. Dat kan namelijk gebeuren in gevallen waarbij er met het geld verkregen uit de verkoop in de toekomst weer Bitcoin gekocht zal worden wanneer de koers omlaag zal gaan. Een diepgaande kennis van de cryptomarkt is dan zeker wel vereist omdat de risico’s er ook veel hoger zijn. Wanneer de koers dan weer stijgt, kan de Bitcoin worden verkocht met een mooie winst.

In zulke gevallen waarbij Bitcoin verkopen soms snel moet plaatsvinden, is een online of softwallet onmisbaar. De cryptotegoeden zijn zo namelijk altijd en overal beschikbaar en is snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen mogelijk. De calculatie van de Bitcoin verkopen fee wordt gelijk meegenomen en vallen die het laagst uit bij traden binnen hetzelfde platform. Het is soms wel aantrekkelijker om Bitcoin elders aan te kopen en komt het goed uit wanneer er een account wordt aangemaakt op verschillende platforms. Zo kan optimaal de dynamiek van de cryptomarkt benut worden en is het ook nog een handig manier voor Bitcoin verkopen vergelijken.

Voor zij die nog met de vragen zitten van Bitcoin verkopen hoe, zal het dus duidelijk worden dat er geen gebrek is aan mogelijkheden. Het gaat er wel om, dat er gelet moet worden op de details. Wat zijn bijvoorbeeld de gehanteerde fees? Hoe snel kan de verkoop worden gefinaliseerd? Dit zijn een paar vragen die er gesteld kunnen worden. De voorkeur gaat vaker uit naar de grotere handelsplatforms omdat die over een uitgebreide infrastructuur beschikken om de verkopen snel te laten plaatsvinden.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!