Bitcoin biedt het voordeel dat het als cryptomunt zelf ook al op veel plekken wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Echter komt het soms wel handig uit om de tegenwaarde in euro´s in uitbetaald te krijgen. Zeker door de grote schommelingen van de BTC koers, wil men vaak niet het risico nemen om een verlies te leiden. De verkoop van Bitcoin gaat vrij eenvoudig en kan die het best via een broker plaatsvinden.

Daar moet er wel op gelet worden, dat de koers het gunstigst uitpakt en ook de overige kosten die in rekening worden gebracht, aan de lage kant zijn. Een vergelijking maken van de verschillende voorwaarden hoort er allemaal bij en moet er ook gekeken worden welke mogelijkheden er geboden worden. Zo is Bitcoin uitbetalen paypal door de strengere wetgeving veelal niet meer mogelijk of vraagt het om constructies waar je liever niet aan wil beginnen.

Hoe Bitcoin uitbetalen naar rekening?

Er zijn wat voorwaarden verbonden aan het uitbetalen van Bitcoin in de tegenwaarde aan euro’s op de bankrekening. Zo is er sprake van een identificatieplicht en moet je natuurlijk ook over een bankrekening beschikken. Ongeacht het platform waar er voor gekozen wordt, zal er een koppeling gemaakt worden met het aangemaakt account en een bankrekening. Dat komt niet alleen van te pas voor Bitcoin naar rekening laten uitbetalen, maar ook de aanschaf van Bitcoin. Het gaat immers om een dynamisch proces waarbij er gekocht en verkocht wordt en moet daarvoor wel alles in orde zijn gebracht.

Er zijn een groot aantal mogelijkheden om ook Bitcoin om te zetten in andere crypto en omgekeerd. Dat alles vindt plaats via een eigen wallet, een virtuele portemonnee en is die weer gelinkt met een bankrekening. Omdat alles gewoon online kan plaatsvinden, is een mobiel al voldoende voor Bitcoin inwisselen voor geld. Handelsplatforms bieden allemaal hun eigen app aan vindt de omzetting binnen snel plaats. Doorgaans wordt een wachttijd van een dag aangehouden voor de uitbetaling, maar wijst de praktijk uit dat het al binnen een paar uur kan gebeuren. Bitcoins omzetten in euro kan ook middels speciale cryptokaarten waar er een aantal soorten van te krijgen zijn.

Gelijk Bitcoin opnemen is ook mogelijk

Wie er niet gelijk de behoefte aan heeft voor Bitcoin naar euro uitbetalen, kan ook ervoor kiezen om de stortingen plaats te laten vinden naar de wallet. Wie daarbij gebruik maakt van de wallet die het platform zelf aanbiedt, hoeft vaak daar helemaal geen kosten voor te betalen. Vanuit de wallet kan er vervolgens altijd een omzetting plaats vinden naar euro´s en is Bitcoin verkopen uit wallet een kwestie van maar een paar klikken. Door aan te geven hoeveel Bitcoin je wenst te verkopen wordt automatisch aangegeven wat de waarde op dat moment in euro´s is. Let er wel op, dat eenmaal de opdracht tot uitbetalen gegeven is, het niet mogelijk is om die terug te draaien.

Bij het bedrag in euro´s dat wordt aangegeven bij de verkoop, zijn de kosten al erbij berekend en laat het dus geen ruimte voor twijfels. Bitcoin opnemen kan met behulp van een wallet en kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een ander platform waar er ook een account is aangemaakt samen met een wallet. Zo een transactie is zeker gebonden aan de nodige kosten en wordt het daarom aangeraden om zoveel als mogelijk te blijven binnen een bepaalde platform.

Voor het omzetten van Bitcoin naar euro´s is er sprake van duidelijke mechanismen die de omzetting zonder moeite laten plaatsvinden. Bitcoin terugstorten naar bankrekening gebeurt met de koers die er geldt op het moment dat de opdracht gegeven wordt en zullen ook erbij komende kosten zoals de fees worden meegenomen. Wie gewoon in Bitcoin zelf wil worden uitbetaald, kan dan eenvoudig doen door een wallet aan te maken en alle betalingen daarop te laten verrichten. Zowel een hard of soft wallet zijn van toepassen op peer-to-peer betalingen of die welke lopen via een platform.

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet. Facilisi quam.

Wist je dat je automatisch geld kunt verdienen met jouw cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande aanbieders: 

Bekijk nu snel alle mogelijkheden die de grootste Nederlandse crypto exchange jou biedt!